Catherinne Jedné kamarádce náhle umřela kočička.
A dcera výhledově plánuje do bytu.
Catherinne Jedné kamarádce náhle umřela kočička.
A dcera výhledově plánuje do bytu.
rasaNori
A to se ti prostě nechce odejít. Jsou náherný.
Marbuša To je zajímavý. Třeba je mají čistě jako pracovní psy a s cizíma lidma nejsou teda socializovaný? Jestli se někdy zeptáš, tak sem prosím napiš, jsme zvědavá.
Zina Zkusím, zatím se s ní nijak nekamarádím, ale zkusím se příležitostně zeptat, taky mě to zajímá.
Vím, že tu není stěžovací vlákno, ale nevím, kam jinam s tím. Občas mě fakt se*e, jak majitelé malých psů nechají ty prcky na velký psy dorážet, je to skoro pokaždý stejný. Mám psa na vodítku, přiběhne sotva tříkilovej pes a začne na Cida dorážet, vyštěkávat a ještě mu chňapat po nohách. Když se ohradíme, tak jsme za debily, protože ten malej přece našemu nic neudělá, vysvětlování, že nechceme, aby se pes ohradil sám, je skoro vždycky marný.
Dneska zase to samý. My psa v postroji na vodítku, dorazí k nám nějakej malej psí důchodce, bezprizornej, začne na Cida štěkat a pak po něm ještě chňapne. Muž psa odsunul nohou, pak se objevila majitelka a proč jí kopeme do psa a že je starej a nic by neudělal. Jenže mohl by udělat, respektive zapříčinit, Cid má sice na malý psy vysokou toleranci, ale pokusy o kousnutí už jsou dost na hraně.
Nejhorší je, že mě to nakonec ještě mrzí, s majitelkou jsme si to vysvětlily (chápu, že to z jejího pohledu mohlo vypadat blbě) a rozešly se v dobrým, ale fakt je to situace, do který se dostáváme opakovaně. A samozřejmě plně rozumím tomu, že je mnohem horší, když k jorkovi na vodítku doběhne střelenej labrador a majitel v nedohlednu, ale to neznamená, že naopak je to cajk.
Zina píšeš mi z duše. U nas na dedine uz pomaly nie je možné ísť so psom von. Chodi ru taka tlupa troch psov, vzdy rozhlas vyhlási ze psov odchytia pokiat si majitelia ich nezabezpečia, ale stále sa to opakuje.
To si tak ideš so psom a opeoti tebe dva veľké psy a jeden trpajzlik, ten je okamžite pri nás. Normálne uz mam strach niekam istt.
A čo sa týka dorazania maleho psa bez vodítka, tak presne tak to vyzerá, ako píšeš. Az ked som reagovala, že môžem teda aj psa pustiť, tak urazene sa pes vezme do náručia. ![]()
Zina Já mám psa střední velikosti, takže mám zkušenosti oboustranné. Nedávno se na něj přiřítili dva rozjařený krysaříci a ňafali mu po nohách. On chudák patnáctiletej s těma svýma zubama už by je asi nepřekous vejpůl, ale začal se ježit a příjemný mu to nebylo. Ženská dotčená, když teda konečně dorazila, co se mi nelíbí, vždyť si chtěj hrát. ![]()
Na druhou stranu už se na nás hnal německej ovčák, ten měl aspoň náhubek. Na zážitek kdy chlápek měl mastifa na volno a v poslední chvíli po něm doslova skočil, aby zabránil tomu, že půjde po mém psu nebo po mě, fakt nerada vzpomínám.
Co nepochopím je, že lidi nechají psa pobíhat bůhví kde, aniž by měli strach, že dojde k nějkýmu boji nebo ho srazí auto. U nás typická situace, báby krafaj u lesa a psi pobíhají někde v čoudu.
To je moje noční můra, že se dostaneme do konfliktu s nějakým psem navolno. Vůbec nevím, jestli bych uměla včas a správně zareagovat. Mastif navolno, ježiš! Navíc trénujeme zvýšení sebevědomí, protože byla Minnie přehnaně bázlivá, tak to by jí zrovna nedodalo, aby jí nějakej hafan rafnul.
Tady chodi pani, ktera ma tech psu 5, mozna ma chov. Velikost asi knirace, ale je to neco jinyho, zasadne navolno. A ze na stene na voditku se mi kdysi vrhli vsichni najednou, tak co, vsak "voni nic nedelaj, voni si chteji hrat". No asi to byli spis jejich rodice nebo dedeckove a babicky, ale kdyz vidim tu dnesni smecku, rejdi a ňafe to porad stejne.
Marbuša Dobrý je dělat aspoň něco, dost lidí prostě stojí a kouká, vůbec nejlepší je psa odehnat, ještě než dorazí na kontakt (když vidím, že se řítí rovnou kousat, nebo mám sama psa, co půjde do konfliktu).
Janulik03 My jsme tu měli taky takový volnomyšlenkářský sousedy, několikrát jsem jim vedla psa domů, ale měli v plotě díru, tak tu chodil volně po silnici, jim to bylo šumák. Pak na něj někdo zavolal měšťáky, ti psa odvezli do útulku a útulek ho vydal za 2 k a do týdne byla díra spravená. Mě to štvalo spíš z principu, že jim je jedno, že psa může srazit auto nebo že může zavinit nehodu, ale pes, i když hodnej, měl určitě přes 40 kilo, takže lidi s malýma pejskama a ti, co se psů bojí, z toho museli bejt vyloženě nadšený.
Jo když k nám šel téměř po špičkách mladej labrador s upřeným pohledem a ocasem nahoru a paní vzadu prej, on je s každým kamarád! Že jim nedojde, že můžou narazit na někoho, kdo není s nikým kamarád.
No a pak ještě ti, co přivedou toho psa i na vodítku tomu mýmu pod čumák, aniž by řekli jediný slovo.
Nebo dneska k nám labrador doslova přivlekl ženskou.. Tak jsem se jenom zeptala, jestli to má kluka, s úsměvem řekla že jo.. Tak jsem toho svýho raději odtáhla já... Nulová snaha toho psa aspoň přibrzdit.
Já bych mu tak ráda dopřála kontakt se psem. Ale potřeba by byly rázné fenky a oplocený pozemek.
A někoho na společný venčení se vám nedaří najít? Oni si psi spolu nutně nemusejí hned hrát a někde lítat, i když štěňata to milují. Ale dobrý pro ně je, i když vyrazíte někam na delší procházku, i když by byl jeden, nebo klidně oba na stopovačce, tak ta procházka má pro ně hned jiný náboj a kvalitu.
My takhle venčíme se dvěma psama. Jedno je pes, se kterým se řekla bych respektujou, o nějakým hraní nemůže být řeč, ale je vidět, jak po očku pořád pozorují, co ten druhý dělá, a jsou takový spokojenější. Druhá je fena, tam se teda vesele přivítají, ale pak si tak nějak každej běží a zdánlivě si se navzájem moc nevšímají, ale podle řeči těla vidím, že jim totakhle ve dvou hodně vyhovuje.
Ebby nám začala kulhat a to tak, že hodně. Je mi jí líto ![]()
v pátek se projedem na veterinu.
Catherinne budem moc držet palce, ať se ji uleví ![]()
Pranamat netřeba

bublifuk zkus nějakou socializační procházku. V Plzni myslím dělají holky z Tuten pesplac. Veronika (https://treninky.pesplac.cz/) a Simona (https://zivotmezipsy.dogres.cz/trainings).
Catherinne To mě moc drzí, držím palce, a´t s tím dokážou na veterině pomoci.
Catherinne ach jo, nech jej rychlo uľavia. ![]()
Potrefenáhusa Zina Janulik03děkuju moc ![]()
Je to takový nešťastníček, moc nechodí, polehává a hlavně spává v noci se mnou, lehne si na peřinu, zádíčkama ke mně, občas zakloní hlavičku a já ji dám mezi ouška pusu a vrní a vrní... takhle jedeme 14 let, no a teď na to patro nevyjde, tak je mi jí líto. Asi budu dneska spát dole na gauči

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.