Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 14. října 2023 21:30

Devět let. Devět let! trvalo, než se Bonnie naučila chodit v lese po cestě jako hodný pejsek a výlety do strání si dělat jen ke zpestření výletu

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 14. října 2023 21:36

dzizisketa to mi vlévá naději...  že se taky dočkám

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. října 2023 09:11

bublifuk Já do toho šlapu vždycky první rok až rok a půl už od štěněte - cvičák pro retrívry, trénink se zvěří a cvičení na procházkách (dohledání aportů, vysilání pro aporty postupně, memory atd. Není to nenáročný, ale vyplatí se to na všechyn zbylý roky). 

Ale se Cidem mám zas máslo na hlavě kvůli chůzi na vodítku, jak jsem to moc nepotřebovali, tak pořád tahá jako husky. Zvládne to jako cvik, samozřejmě, ale jako takovou tu pohodovou chůzi na prověšeným vodítku s ním fakt nemám :-/.

Edit: A k tý agresi, vždycky je to nejhorší na podobný psy, je to největší konkurence a ideální materiál na pověření sil.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 15. října 2023 10:16

Zina z mejch špicovitejch zkušeností to bejval většinou "malej bilej" nebo "velkej černej", menší pes než náš teda úplně výjimečně 

a ještě teda nemaj radi bordery, který fakt na ty jiný psy blbě čuměj 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2023 18:16

Potrefenáhusa Valná hromada. Jsou super.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. října 2023 19:21

Zina nojo.. první pes :) už nych některé věci taky udělala jinak. Hlavní problém je udržet/odpoutat pozornost.

K tomu druhýmu.. je to přesně tak.. kluci podobné velikosti jsou problem. Ale mám ho spíš za poseru. Menší jsou v pohodě pokud po něm nejdou. Tady po tom štěkal - to nedělá, a hrnul se na něj i když jsme stáli kus od sebe, což byla taky novinka.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. října 2023 23:11

bublifuk Cid si malých psů nevšímá, ani když po něm štěkají nebo dorážejí, dokud fakt neproběhne z jejich strany pokus o zákus (i to se už stalo). Na větší zvědavě kouká, nejvíc fakt vadí podobně velký, hlavně když se k němu přiženou jak velká voda, to fakt rád nemá a umí to dát najevo. Když k nám nedorazí, ale jen se někdo proti němu agresivně  vzpíná na vodítku a není moc blízko, tak to ustojí a už kouká po piškotu, jako že byl hodnej (ale občas na něm vidím, že si říká, tak si pro to pojď a uvidíme :-D).

Předchozí flat, Terk, byl fakt mistr diplomacie, i když se na něj někdo utrhnul a letěl, tak když to nebyl fakt mega debil, tak to Terk ustál a skončilo to bez konfliktu, k velkýmu údivu majitele. Vystartoval mi jen jednou za život, na vedlejšího flata na cvičení, imo ho rozčilovalo, že je do toho stejně hr jako on.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 15. října 2023 23:13

Potrefenáhusa Jednak blbě čuměj, jednak mají často takovou nervózní energii, což jiný psi nemají většinou rádi. 

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 16. října 2023 09:17
Reakce na Zina:

Potrefenáhusa Jednak blbě čuměj, jednak mají často takovou nervózní energii, což jiný psi nemají většinou rádi. 

​Včera jsem potkala za chalupou sousedku, která má dvě borderky. Přitáhla si je k sobě a říkala, že mi nejdou po mojí feně, že by šly na mě. To mě docela překvapilo. Naštěstí je má dobře vychovaný

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. října 2023 17:46

Zina no to co píšeš o Terkovi, tak to by chtěl každý

Ten můj navíc taky blbě čumí a neuhne pohledem ani za maso.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 16. října 2023 20:32

Marbuša Borderky často nejsou zrovna ztělesnění Mirka Dušína, umí být prvně protivný (a jestli by tě šly hned kousat, tak bych to asi nenazvala dobře vychovaný). Mně se teda hrozně líbí, když pracujou se stádem, ale moc jich takový štěstí nemá.

bublifuk Čumění je skoro vždycky začátek, když jsem byla se Cidem na kurzu u Evy Štemberový, tak nečum byl jeden z nejčastějších povelů :-))

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. října 2023 21:22

Zina ja vim no.. sotva jsem se přestěhovala do Čech, přestěhovala se Eva na Moravu :D

Nečum používám, občas doufám, že to lidi nevztáhnou na sebe

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 17. října 2023 07:16

Zina Oni právě farmu mají, dokonce pořádají závody, taky jsem ji viděla pracovat s ovcema. Tak mi přijde zvláštní, co všechno dokážou a pak by chtěly vyjet na člověka. Někdy se jí musím zeptat. Ale pozorovat je při práci, to je fakt zážitek. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 17. října 2023 08:18

Už jsem pochopila ty vtipy, že nemůžu nic dělat, protože na mě leží kočka...

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 17. října 2023 08:55

rasaNori ale oooooooo

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 17. října 2023 09:04

rasaNori to právě není vtip!

Offline Sweet Potato
39949 příspěvků moje polička 17. října 2023 13:08
Offline Sweet Potato
39949 příspěvků moje polička 17. října 2023 13:08

Nepřebývají někomu prosím koťata?

Offline Catherinne