Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 29. května 2017 14:16
Reakce na palahniukowa:

v tomto pripade to byl ten spravny "jed":-)

btw proti prirodnim latkam fakt nic nemam, jen ze se musi opatrne, jako se vsim

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 29. května 2017 14:35

teda jak je vedro, nejradši bych si to pouštěla furt dokola, škoda, že nejde ještě přidat to šplouchání (a trocha toho psího ječení)

tři tempa a sám, moc šikovnej! :-D

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 29. května 2017 14:41

a ještě druhej mistr

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 29. května 2017 15:01

Zatímco tady jsou samá nádherná a chytrá zvířátka, já tu mám bandu dementů, usilujících o moje duševní zdraví!

1/ Kocour má na hubě krvavý šrám, kdo ví od čeho. 

2/ Kočky si soustavně plněj bobříka odvahy provokováním okolních psů. V posledních dnech Káču i Rozinku před mýma očima prohnal jeden hovawart a jedna boarderka. Naštěsti jsou to oba přátelští psi, na kočky zvyklí a honili jen ze sportu, jinak by ta trdla fakt neměla šanci. Protože místo aby hupsly na nejbližší strom, vyrazily z lesa po silnici k domovu. A na dlouhou trať jsou psi fakt výrazně rychlejší. Z představy, co by se mohlo stát přímo před mýma očima, je mi fyzicky zle i teď.

3/ Korunu tomu ovšem nasadila Netopýrka. Vzali jsme ji ke známým na zahradu na grilování. Ouvej, sousedi z levě strany sundali plot, bydlí tam přátelský labrador, ale jestli bude nadšen, že mu Netopýrka šmejdí po rajónu??? Takže jsem pořád střežila levobok. Vpravo plot naštěstí bytelný, za ním stafordka. Zajímala se a tvářila přátelsky, ale pán ji odvolával celkem nervózně a netrpělivě, tak jsem byla ráda, že Netopýrka nestrká do plotu nos. Po chvíli má pozornost pochopitelně polevila a najednou ostatní volají "hele, co dělá, hele kde je!" To blbý mrňavý zvíře našlo škvíru pod pletivem a protáhlo se k stafordce! Vrhla jsem se za ní a protáhla ruku dostatečně daleko, abych ji popadla za flígr a prorvala zpátky. Ječela jak vzteklá a dokonce si na mne otevřela hubu! Pak se šla schovat k pro ni zcela neznámým lidem a úpěnlivými pohledy škemrala o adopci!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. května 2017 15:05
Reakce na Potrefenáhusa:

to je veget  a taková hygiena důkladná a vy to vůbec neoceníte, tak čistotnou kočičku.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 29. května 2017 15:38
Reakce na Janulik03:

Dekuju! Ja mam taky chut to celou dobu napsat, ale nemuzu, protoze spime na gauci v obyvaku a nemeli bychom je kde ubytovat.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 29. května 2017 16:05
Reakce na Janulik03:

Offline Janulik03
19825 příspěvků moje polička 29. května 2017 16:36

Keď tá moja ponuka nie je celkom nezištná. 

palahniukowa sa veľmi venuje výchove a tak by aj u nás možno elzicka pochytila kultivovanosť  a ja zas by som mala milú spoločnosť, keď tá moja bláznivá rodinka je cez týždeň preč. A je tu ticho, sem tam traktor prejde okolo, by si oddýchla. 

Jo a ponuka je myslená celkom vážne.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 29. května 2017 16:47
Reakce na Janulik03:

to je od teba velmi, velmi mile a uplne mi to vyrazilo dych, som potesena. verim, ze sa ti tento dobry zamer urcite vrati (rovnako ako Solathis a Bledule a vsetkym za tu podporu). dakujem, ale naozaj sa musim dat najprv dokopy. ale raz, ked mi bude ok a odhodlam sa vytiahnut pety z domu, prinesiem ti velku cokoladu.

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 29. května 2017 17:10
Reakce na Sweet Potato:

Ten príspevok ma veľmi pobavil  Netopýrka je tiež mačka?

Offline dzizisketa
8789 příspěvků moje polička 29. května 2017 17:11
Reakce na Potrefenáhusa:

To psí ječení donutilo včera Bonnie, aby se šla podívat, kterého pejska nebohého tak trápěj

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 29. května 2017 17:23
Reakce na sisa.b:

Nene, Netopýrka je zdejší přezdívka našeho psíka - malý kontinentální španěl čili papillon.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. května 2017 17:27
Reakce na Zina:

No to se asi můžeme jenom dohadovat, mě třeba napadá, že jak byla po operaci a necítila se úplně 100%, tak si ten stres odventilovala. A teď už jen pokračuje a dokud ji nechytíte přímo u toho, tak nejspíš ani nebude vědět, že to dělat nemá.

Se to občas řeší nějakou chřestící nástrahou, která jí při pokusu o manipulaci spadne na hlavu, nebo jestli s tím jde i nějaká úzkost, tak vymezením nějakého menšího prostoru po čas vaší absence. U nás na Cida funguje předsíň a zádveří, akorát mně teda chvíli trvalo, než jsem se smířila s tím, že je mu tak líp, než když má k dispozici většinu bytu/domu.

Aktuálne má k dispozícii obývaciu izbu a kuchyňu. Povedala by som, že je to tak 30m2. Je to veľa? Mám ju nechať iba v kuchyni? Tam nemá veľmi čo zničiť. Nechávam jej pustené rádio, mám vypozorované, že ak ho zabudnem zapnúť alebo sa vypne tak urobí neplechu. Je možné že naozaj začala trpieť uzkosťou. Som si to neuvedomila, akosi som počítala s tým, že keď bola predtým v pohode tak sa to už nezmení. Budem si musieť niečo naštudovať. Možno aj kvapky na ukľudnenie čo spomínala @palahniukowa by mohli pomôcť. 

Offline Janulik03
19825 příspěvků moje polička 29. května 2017 17:31
Reakce na palahniukowa:

Mám rada s celými lieskovcami. Beriem ta za slovo a už nech si tu.

Ozaj, aké kvapky to boli? Že by som vyskúšala? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. května 2017 17:53
Reakce na Janulik03:

Ste super  

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 29. května 2017 18:30
Reakce na Sweet Potato:

Tak už tomu rozumiem  Netopýrka je podarená a na foto vypadá byť menšia, než mačka (alebo kocúr). Veľkého psa by ste asi cez plot nepretiahli :D

Ja som strašne moc pyšná na moju chlpaňu, že dnes zvládla môj odchod do obchodu bez toho, aby zdrhla za mnou z dvora Príkaz "zostaň" očividne chápe po svojom = zostaň na dvore a neutekaj za mnou. Poslušne sa usadila na miesto, kde bola a keď som prišla, tak ma čakala pri bráne. 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 29. května 2017 18:33
Reakce na sisa.b:

Je to tak, má okolo tří kilo, vsechny naše kočky jsou větší než ona. Běžného psa by ohrozila, leda by se mu vzpříčila v krku. Do smíchu mi při žádné z těch situací nebylo. 

Chlpaňa je super!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 29. května 2017 21:49
Reakce na Jiná Realita:

dnes jsem na ulici zahlédla humornou situaci:

pán vedl na vodítku rozkošné štěňátko. totiž....nevedl. štěňátko leželo rozpláclé uprostřed chodníku a odmítalo se zvednout a pán se marně snažil ho nějak namotivovat  je to blbost, ale opravdu mi to vylepšilo den.

Takhle jsme dost dlouho bavili sousedy, když Tonda nechtěl z domu. To bylo rad ve stylu- to chce buřta!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 29. května 2017 22:21
Reakce na Janulik03:

paktofonika ma pravdu, si uplne uzasna  ale takych dobrych ludi, ktori ponukli pomoc a podporu je tu viac a uprimne, som z toho az v rozpakoch, a aj ked nie som teraz velmi radostna, tak si to velmi vazim a myslim na to.

takze cokolada s lieskovcami, pisem si. a nejake dobre masko pre Elzicku, ze. ale ja som aj pisala Solathis, ktora je takisto neskutocne zjavenie ze si snad zacnem pytat adresy a rozposielat kytice a bonboniery za tu podporu, ktorej sa mi to dostava. 

kecam, nekupila som tie.kvapky, dostala som ich od trenerky.  je to znacka "dobra laska" a tieto "nase" su na rychle skludnenie (nastastie neobsahuju ani eukalyptus ani nic, co obsahoval ten obojok so skaredou reakciou). na mna funguju, na Zunu asi tiez - ma ich hlavne na psychicky relax, lebo ona je z mojej mamy uplne na prasky a neskutocne vyvadza, ked ju vidi/citi, chudak pes. vraj je viacero typov, napr. aj na separacnu uzkost.

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 29. května 2017 22:48
Reakce na dzizisketa:

To psí ječení donutilo včera Bonnie, aby se šla podívat, kterého pejska nebohého tak trápěj

Rufíček se taky chodil koukat 

On teda k tomu ječení má občas trochu sklon, je dobrý nenechat to moc rozjet, umí do toho vložit opravdu všechno ...