blackviolet prosím, čo presne znamená tá poznámka "pro nenáročné"? toho kašmeranu sa trochu bojím...
Guerlain
slniecko To znamená jenom, že podobně jako ostatní vůně z řady AA je to jednoduše udělaná vůně. Ale kdo má rád pomeranče, tomu se bude líbit. Kašmeranu není moc, tady je v pohodě.
blackviolet Tak to je dobře. Občas mám přesně na takovou jednoduchou (jednodruhovou) vůni chuť!
Guerlain uvedl novou barvu plnitelného včeličkového flakónu 125 ml - Abeille Dorée.
![]()
![]()
A sakra. Obávám se, že ho taky budu potřebovat![]()
.
blackviolet ok, ufff....tak sa ostávam tešiť, ja mám na denné použitie navrch ešte v lete také easy-going vône rada. Som sa zľakla, že je to nenápadné naznačenie mizernej kvality.
wendulka život je krutý ![]()
Se nedivím, je fakt krásný... Musíme si to nějak šikovně odůvodnit ![]()
Hlavně přemýšlím, jaký parfém vybrat. Barevně by mi tam krásně seděl Initial, ale ten ve fontáně není. Stylový by byl 190 Ans, ale ten už vůbec není a nebude. Takže asi QVLP. Myslím, že krásná by mohla být i ta sytě růžovofialová Insolence.
Co život, Guerlain je krutý. Jsem si šla pro Initial s vědomím, že teď už mám úplně všechno a dušička bude mít zas nějaký ten čas pokoj... a hned u vchodu narazím na tenhle flakón. ![]()
LPRN Ma Robe Velours
Černé třešně a fialkový prach …
Tohle je pro mě symbióza chutí a jejich vůní. Ovocná sladkost do černa uzrálých třešní, lehounce natrpklé aroma dobrého černého čaje a pár plátků ze sladkých mandlí. To ovšem není všechno. Ke všem těm pochutinám se vloudila něha pudrově vonících fialek spolu s růží, jejíž okvětní plátky jsou jako rudý samet.
Velmi hezká květinově gurmánská vůně.

p.s. - po více jak dvou hodinách na kůži mi připomíná Coco Noir.
poznám...
Shalimar Philtre de Parfum
(zdroj Fragrantica. fr.)
cinkja To je krása! Nový Shalimar?
V prodeji od 1.září ![]()
Biely kvet Dostupný od 1.září 2020, 50 ml/99Euro, 90ml/131Euro. "Inspirován vášní, jež spojuje 2 bytosti a překonává všechny překážky."![]()
cinkja Máš určitě ten letošní krásný flakon, že? Je vůně jiná než obvyklá EDP?
Nemám, ale také by mě to zajímalo ![]()
cinkja Taky jsem ho právě viděla
. Snad nebude moc "moderní". Ale těším se.
... tak to je krása!
L'Homme Idéal Extrême
Tato verze L'Homme Idéal si opravdu zaslouží přívlastek Extrême. Ke gurmánskému sladce mandlovému a koženému tónu přibyla kromě vanilkového otočníku hlavně sušená švestka se skořicí, silný tabák a zemité pačuli. A ještě víc jemné kůže. A dřevo. A přesto tato chlapská kombinace tabáku, kůže a pačuli nevyznívá nijak jednoznačně pánsky. Na to je tu dost otočníku a sladce gurmánských tónů mandle a guerlainovské vanilky a tonky.
Pro mě snad nejpovedenější verze L'Homme Idéal. A s dobrou projekcí i výdrží.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje