Xerjoff

24. srpna 2014 18:33
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:21
Reakce na blackviolet:

Golden Dallah (Coffee Break) 

Ambrová vůně s gurmánským doprovodem. Ten tvoří káva s orientálním kořením, kakao a nugátový krém, což by mohlo vypadat jako sladké mlsání, ale není tomu tak. Tyto lahůdky jsou téměř bez cukru, jako by člověk pil ománskou kořeněnou kávu a na misce na druhém konci dřevěného stolu bylo pár datlí a opražených lískových oříšků obalených v hořkém kakau. Uprostřed stolu je váza s jednou růží a nádobka s kadidlem a vanilkovou ambrou. A kde je vlastně oud? Kdo si pár hodin počká, objeví něco jemně živočišného s koženým podtónem. Krásná vůně a určitě unisex.

​Je to tak. Káva sama o sobě je zde kořeněná tak, jak by mělo být pro její servírovaní v tradiční arabské konvici typické. Zahřívá ji balzamická ambra s kadidlem. Její hořkost zvýrazňuje trocha medicinálního oudu. Ale dočkáme se i trochu té gurmánskosti v podobě lískových oříšků s nugátovým krémem, posypaných pravým holandským kakaem.

Offline blackviolet
3445 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 20:37

Apollonia (Shooting Stars) 

Bílé květiny, na začátku svěží a lehoučké s citrusy, potom krémové s pižmem. A krásné vláčné kosatcové máslo. A to je vlastně všechno kromě ještě trochy pudru. Jednoduchá vůně, ale působí sofistikovaně a luxusně, nevyvíjí se, ale to je vlastně dobře. Takhle je možné si tu kosatcovou krásu užít dlouho, opravdu hodně dlouho.

Online Korsičanka blogger
13359 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 21:07

blackviolet Hm, to vypadá lákavě. Jen cena asi odradí, ne?

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 21:13

blackviolet Mám ji v seznamu na vyzkoušení. Mohlas bys prosím porovnat s Ibitirou?

Offline blackviolet
3445 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 22:12

Korsičanka Pěkná, cenově zkrátka jako Xerjoff. 

Evanilla Nevím, jestli jsem Ibitiru vůbec zkoušela, nic jsem k ní v mých poznámkách nenašla. Ale podle mě je Apollonia v porovnání s Ibitirou spíš taková minimalistická.

Offline blackviolet
3445 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 22:40

Evanilla Tak mi to nedalo a našla jsem starý vzorek Ibitiry. Takže Apollonia je jednodušší, musková a nesladká. S Ibitirou má společné to kosatcové máslo, jinak je I. trochu sladší a květinovější, má navíc fialkový pudr, růži, je taková mýdlovější a dřevitější. Zdá se mi propracovanější než A.

Offline Miru
16369 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 06:42

blackviolet 

...ta Apollonia zní hodně dobře. Ale aby měla výdrž a intenzitu..?.

(z pudrovek zatím nic nepřekonalo Junoon EdP)

Za to flakon - ten je úchvatný

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 09:12

blackviolet Moc děkuji. Tak to by Ibitiru u mě nejspíš nepřekonala.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 09:13

Miru Ten flakon je úchvatný

Offline Miru
16369 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 09:14

Evanilla 

...je

Offline blackviolet
3445 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 10:03

Miru Výdrž má dlouhou, ale do prostoru moc nejde, drží se spíš u těla. Myslím, že pro tebe by to bylo málo .

Evanilla Ibitira se mi teď po tom srovnání zdá lepší, ale ta jednoduchost Apollonie má taky něco do sebe.

Offline Miru
16369 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 10:08

blackviolet 

...díky, tak jsem v klidu

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 12:18

blackviolet Mně už dlouho nic nezaujalo, ale Apollonia kvůli názvu...A flakonu teda jo.Ale asi jen tak nevyzkouším...

Offline slniecko admin
19390 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 18:51

blackviolet takže má v sebe ešte viac kosatcového masla ako Ibitira, ktorá tam má na jeho úkor viacej zložiek? Dá sa to trebárs aj tak chápať ?

Znie to strašne dobre. Aj Ibitira sa mi veľmi páči a toto tiež znie sľubne.

Offline blackviolet
3445 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 22:02

slniecko Přesně tak, takový z toho mám pocit.

Offline slniecko admin
19390 příspěvků moje polička 17. ledna 2021 22:46

blackviolet no, tak to musím skúsiť...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. března 2021 22:39
Reakce na blackviolet:

Apollonia (Shooting Stars) 

Bílé květiny, na začátku svěží a lehoučké s citrusy, potom krémové s pižmem. A krásné vláčné kosatcové máslo. A to je vlastně všechno kromě ještě trochy pudru. Jednoduchá vůně, ale působí sofistikovaně a luxusně, nevyvíjí se, ale to je vlastně dobře. Takhle je možné si tu kosatcovou krásu užít dlouho, opravdu hodně dlouho.

​Ano, krystalicky čistá bílokvětinovka v úvodu se svěžími citrusy, které kromě máslového kosatce doplní už jen krémové pižmo s trochou hřejivého kosatcového pudru. I když osobně ji o moc víc kosatcovou než Ibitiru nemám. Společnou mají tu květinovou hřejivost, no Apollonii vnímám spíš víc alabastrově průsvitnou.

Offline blackviolet
3445 příspěvků moje polička 09. dubna 2021 21:56

Amabile (Velvet Collection) 

Zelené kyselé jablko je posypané nastrouhanou bergamotovou a citronovou kůrou. Nepůsobí akvaticky, je zpočátku čerstvé, ale pomalu vysychá, hořkne a díky kardamomu a koření dostane lehce orientální nádech. A pak je to pořád lepší a lepší. Pod lehkou bílokvětinovou clonou je krémová a dřevitá vůně s dotykem ovoce a koření a pudr ovoněný vanilkou.

Vůně, která při prvním zkoušení může vzbudit dojem neuspořádanosti, ale teď se mi to naopak zdá dobře promyšlené. A líbí se mi to.

Offline teena-s
867 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 10:19

Torino

hebučká vláčná vanilka se střípky citrusu z rozbitého flakonu Shalimaru,na mramorové podlaze se smísí s prachovými částečkami pepře a dál je smutně tiše krásná,přidává se jakýsi kyselkavý zneuctěný tón starého dřeva,noblesní  bez nafintěnosti,z podstaty čistá,zkušenostmi a alkoholem konzervovaná (karamel spíš jako hustota v základu likéru s oříšky) ,anděl s bronzovou pletí,s jedním polámaným křídlem bez peří

Vyzývavě nevinná

Offline blackviolet
3445 příspěvků moje polička 01. května 2021 22:38

Uden Overdose (Shooting Stars) 

Původní Uden neznám, tak asi proto mě Overdose trochu překvapila. Má všechny atributy pánské vůně, bergamot s bylinkovým tónem, kořením, zázvorem a tabákem. Pak přece jenom krémově sládne, tabák na chvíli zavoní i po květu a pak se v krému znovu objeví tabákové listy, tentokrát usušené a s ambrou. A to už by mohl být unisex.