Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 01. března 2026 15:39

Woody 

Záměr je to sice pěkný (a používání přírodních složek chvályhodné), ale mám to stejně jako Miru 

- pro mě by to byly parfémy "na doma", protože na oblečení už radši nic nestříkám (a po zničení jednoho hedvábného šátku nestříkám už nic ani na sály a šátky). 

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 01. března 2026 15:44

jerry 

(ke všemu si myslím, že intenzita se dá "zmenšit" tím, že člověk stříkne před sebe a vstoupí do těch pár molekul v prostoru. To snad nemůže nikoho zlomit v kolenou...)

((já teda stříkám všude, mám ráda pak voňavé svršky, když teda jsem si jistá, že tekutina nebarví, nebo, jak píšeš, nejedná se o hedvábí, kůži, či podobný materiál...))

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 01. března 2026 17:45

Dusita

Light of Bangkok

Krásna mandarinkové vôňa. Šťavnatá, žiarivá, nepresladená. Možno trochu lineárna, ale optimistická a pritom nejako zázračne nepôsobí infantilne.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 01. března 2026 18:45

Miru 

Intenzitu nezmenšuju, naopak zvětšuju (v práci to nikomu nevadí, naopak mám samé kladné odezvy - tak fakt je, že na poličce nemám žádné zbraně hromadného ničení).

Vadí to jedině mojí mamince, protože je astmatička, ale tady už vím, čím se vonět (Eclat d´Arpege nebo AA Mandarine Basilic necítí, tak tady mám polívací pré).

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 01. března 2026 19:06

jerry 

...rozumím, jasné.

To zmenšování intenzity jsem myslela obecně, resp. pro lidi, kteří mají rádi/y prostě jemné vůně, jemné, nenápadné vyznění

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 01. března 2026 19:39
Reakce na blackviolet:

A málem bych zapomněla, La nuit tombée - povedená kadidlovka.

Mitzi něco pro tebe

​Určitě máš pravdu, mám u ní "puntík", že chci zkusit. Určitým způsobem se mi od Lutense líbilo všechno, i když ne vše je pro mě nositelné. Ale ta značka mě celkově pořád baví. I voděnky i výrazné kreace. 

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 01. března 2026 19:41

...tak už mají Contre Jour Frederic Malle v Ingredients

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 01. března 2026 20:15

Vanilla Powder (Eau de Parfum) od Matière Première

Při prvním testu jsem byla úplně nadšená. Dneska jsem si ji chtěla připomenout a nejvýraznější myšlenka po rozvonění byla "chvála Bohu za vzorečky!" Tohle je přesně parfém, který se na mojí kůži několik hodin mění. A zatímco na začátku se mi ta negurmánská vanilka hodně líbila, až tak, že bych mohla dostat nápad, že chci větší balení, po pěti hodinách vanilku necítím vůbec, ale zůstává na mně znatelný odér vykuřovadla a není to vůbec můj šálek čaje. Takhle vonět nechci. Přišlo by mi to hezké jen jako vůně do difuzéru.

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 01. března 2026 20:38

Mitzi a Extrait si už skúšala ?

Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 01. března 2026 21:04

Mitzi Bohužel , zatím všechny vůně Matière Première na mně skončily nějak neslavně, nebo byly otravné. Té značce pro mě prostě něco chybí...

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 02. března 2026 00:16
Reakce na slniecko:

Mitzi a Extrait si už skúšala ?

​huš huš!! Jasně že

a ano, je lepší

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 02. března 2026 13:51
Reakce na Korsičanka:

Mitzi Bohužel , zatím všechny vůně Matière Première na mně skončily nějak neslavně, nebo byly otravné. Té značce pro mě prostě něco chybí...

​Mně tam chybí sofistikovanost a vývoj. Ale to není výčitka: prostě je to jako jednodruhová zmrzlina, první sousto stejné jako desáté a dvacáté, ovšem někdo to má takhle rád. Já dávám přednost dezertům, kde jsou různě chutnající vrstvy, které se postupně odkrývají a prostupují. 

Uvažovala jsem o Radical Rose, i ta je samozřejmě hezčí ve verzi extrait, ale bojím se, že i ona by mě začala brzy nudit.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 02. března 2026 14:01

Fleur 

Radical Rose nudná určitě není/nebude nudit.

V žádné koncentraci(měla jsem tři flakony...).

((to mi přijde nudnější, nudivější Rose Amira Guerlain. Měla jsem 20ml, a přestože velmi příjemná, znovu ne. Prostě "vnitřně málo"...))

Radical Rose se také velmi dobře kombinuje s jinými vůněmi - třeba s Chanel No 5 EdP, Oud Satin Mood...

Souhlasím s tím, že značka Matiere Premiere není pro náročného spotřebitele...

13405 příspěvků moje polička 02. března 2026 15:29

Fleur Jsou ale vůně, které mnohé kvůli NEVÝVOJI nebo podobnosti s něčm obyčejným odradí, pro mne ovšem přitažlivost a určitou hloubku mají...

Takovou jsem shledala třeba Acne Studios par FM. Ano, voňavá aviváž nebo prací prášek tam jsou, ale vůně má polohu, která mě neodrazuje a po lehkém zeslábnutí dokonce přitahuje bez "ztráty kytičky". Nic není plytké, nic mě neruší, naopak stále -i při plném vdechnutí - cítím kvalitu. Mám-li chuť na květinovou sladší aldehydovku, uspokojí mě.

Měla jsem před časem 15 ml, odsuzující recenze o aviváži přijala za své, vůni zamítla a zbavila se jí. Teď jsem přihodila k doplnění košíku vzorek a užívám si ji tak, že koupím flakon a ráda se o něj podělím.

13405 příspěvků moje polička 03. března 2026 16:23
Reakce na Mitzi:

slniecko:

Mitzi a Extrait si už skúšala ?

Mitzi ​huš huš!! Jasně že

a ano, je lepší

​2 nejlepší VANILKY, jež znám: Vanille Rêve od Shalini a V.Planifolia 21 Extrait  od Guerlaina

Ještě jsem milovala jednu, a sice V. Insensée od Atelier Cologne...zakouřená...

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 03. března 2026 16:27

Korsičanka 

...mohla by jsi, prosím, tu vanilku od Guerlain popsat nebo lze alespoň vzdáleně typově k něčemu připodobnit?

13405 příspěvků moje polička 03. března 2026 17:22

Miru

Máš to tam:)

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 03. března 2026 17:59

Miru já ji nemám k čemu připodobnit. Je originální. Původně - v obchodě - mě zaujala spíš málo, ale ze vzorku v klidu bych řekla, že je to nejlíp zpodobněná vanilka, co znám. Minimalistická v tom nejlepším slova smyslu.  

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 03. března 2026 18:00
Reakce na Korsičanka:

Miru

Máš to tam:)

​akorát to čtu. Máš pravdu "Těžko vyjádřit pravou vůni vanilky..."

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 03. března 2026 19:10

Korsičanka Mitzi 

...děkuju Vám moc!.

Velmi ráda čtu, jak druzí vnímají vůně, jakkoliv.

Ale když jsou ohromeni - je to veliký vnitřní požitek i pro mě...

Spiritueuse Double Vanille byla skvostná.

Co jsem za poslední dobu zkusila vydařenou vanilku je Trudon 45

(ale opět - většinou vůně, co se mi líbí hodně na čichání, nejsem schopna nosit. A tato také, hlavně ale proto, že je, na můj vkus, příliš sladká)