@sisa.b Já mám Epic, moc se mi líbí, ale nosím ho tak ke konci zimy. Přenese mě do dtství, tatínek byl včelař a když všechno chystal na další sezonu, vonělo to u nás podobně. Mám tam vosk a všely a trochu medu...
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Renusatko Sunshine som vystriekala odstrek celkom rýchlo, určite by som brala celý flakón. Mne veľmi sedela z kraja jari, keď sa začalo otepľovať. V lete som ju neskúšala (vlastne už ani nebolo čo), možno by mi sadla ešte viac. Memoir je pre mňa dosť ťažká, ako píše Dalia, neunositeľná na von. Ale zas to nechcem zavrhnúť, lebo pár kvapiek na ruke je o inom, než plný nástrek. Ale včera mala na mne pánsky dojazd, tak neviem, či jej dám ešte šancu. Epic som ešte neskúšala, iba na mužovi pánsky, ale nepáčil sa ani jednému z nás (pre mňa prisilný muškátový orech). No Fate je pre mňa iná, hoci má v sebe zložky ako kadidlo, koža, či korenie, je na mne jemná, nežná a ženská, nie je taká úderná ako jej sestry. Práve sa mi ukazuje v krásnej kadidlovo-škoricovej podobe a neviem identifikovať, či je osladená benzoinom alebo vanilkou. No asi som stratená...
Dalia tvoj popis vône v čase, keď si vzorku mala, je prekrásny
Rose Extreme som chcela vyskúšať, no presne ako píšeš - mám pocit, že už neviem nájsť nejakú zaujímavú ružu. Buď je to ruža + pačuli, ruža + oud, alebo ruža s kadidlom, či ruža s citrusmi... Vlastne novú ružu ani nehľadám, ale určite ju vyskúšam.
Dalia vlastne kecám, L'inspiratrice je moc pekná a zaujímavá ruža, ktorú by som ešte rada privítala na poličke ![]()
černá káva veľmi pekný popis
Epic určite vyskúšam, no trochu sa oudu obávam.
Znáš Rouge Avignon (Phaedon)? Do té jsem se opravdu zamilovala a pořídila si ji na podzim. Možná že i Tobě by tato temná růžička sedla. ![]()
Tak to spíš souvisí s parfémovým vkusem, že budeme podobně zaměření.
Počkej, až si to přečte Miru, že jí tady haníme jejího Toma. Ta nám dá
.
Mám u nej len poznačený neutrál, nič viac. Samotnú vôňu si nevybavujem. Ovšem u mňa platí, že čo ma pred rokmi neoslovilo, to ma môže osloviť dnes na toľko, že prehádžem celý rebríček TOP vôní
Dnešné skúšanie tomu tiež nasvedčuje.
Ano, to je Epic - krásná pocta včelstvu
!
sisa.b Silvia, je trochu ze stejného soudku jako Memoir (tj. pro mě vůně jednoznačně do (končící) zimy), a jsou to obě prostě "velké" vůně - zvolím je, když se cítím duševně vyrovnaná, pokud bych se nějak příliš vnitřně zmítala, asi by mě ten den převálcovaly. Teď v horku bych si na ně netroufla .... Příbuzný Lyric je trochu ohebnější - tím chvi říct to, že má (aspoň pro mě) o špetku méně charisma, a možná bych si na něj troufla i za tepla.
Mívám to také tak. Však vzorek RA mám už dlouho a poprvé jsem ji zkoušela určitě nejméně před dvěma lety. Možná se mi už tehdy líbila, ale láska z toho nebyla. Před pár dny jsem ji zkusila náhodou znovu, neplánovaně, jenom jsem po "něčem" sáhla do krabice se vzorky ... a už to bylo! ![]()
To je marný. I kdyby nás bylo deset, proti Miru a grácii, s jakou píše o Fordovi
, nemáme šanci![]()
.
Ale abych se vrátila ke kadidlovkám. Cardinal od Heeleyho už jsi zkoušel? Na mně je sice krapet ostřejší, ale Mitzi na něj nedá dopustit, tak možná na chlapské kůži může být taky hladší podobně jako ten Armani![]()
...hanite Toma.?
Myslite to, jak píšete, že je jiná vůně lepší než Sahara Noir.?
Nemohu argumentovat/názor vyvracet, neznam, nezkoušela jsem ani jednu.
Ale jak píšeš, Vendulko, je to prvotně o vkusu
Tak ja zrovna vzokru RA už doma nemám. Ale nevadí, mám teraz iných favoritov a aj dosť vzoriek na skúšanie
Přesně tak, jsem to myslela. Je to prvotně o vkusu
.
Sahara Noir je totiž drsná fordovská dekadence a tenhle level sedí jen vybraným jedincům (asi proto se i moc neprodávala a stáhli ji, že ji zvládl unést málokdo). Já holt to kadidlo potřebuju víc krotké a víc ambry jako v Amber Absolute, se kterou jsi mě kdysi jako první vlastně seznámila Ty
anebo to armaniovské v Encens Satin, no.
![]()
...mmch, z privátní řady Armani jsem zkoušela asi jen
La Femme Bleue a ta je prostě
úchvatná, kouzelná.!..
Sahara Noir - to je moje oblíbená vánoční vůně... Voní úplně jako vánoční františek. ![]()

Encens Satin budu muset vyzkoušet...
Jo, ta je moc krásná
. To by se ti možná mohla líbit i Sable Or, i intenzitou a výdrží by u Tebe mohla projít. Někdy Ti budu muset schválně poslat vzoreček.
Ano, i mně velmi silně asociuje Vánoce.
Neumím si však představit, že bych tuto vůni běžně nosila.
Aterlier PMP: anti anti
Otevřeně přiznávám, že styl Marka Buxtona mě dlouhou dobu míjel, ovšem zdá se, že spolupráce se Stephanií Mayrovou a Danielem Plettenbergem z Ateliter PMP mu vyloženě svědčí. Nenechte se zmýlit slabikami v názvu. Anti anti není v žádném případě vůně jdoucí proti současným moderním parfémovým niche trendům, naopak jde s nimi ruku v ruce a letošní ocenění The Art and Olfaction Award si podle mě zasloužila plným právem.
Začíná jako kolínská, kdy vás osvěží hořké neroli s červeným pepřem, chladivým kardamomem a stroužkem muškátového oříšku, aby se po rozvonění proměnila v elegantní pánskou vetiverovku, která nás přenese na tržnici s dřevěnými kdesi ve Středomoří, kde prodejci nabízí rozličné zboží. Pánskými bundami z té nejjemnější kůže a surovým kakaem počínaje, hořkými pomeranči, meruňkami, vanilkou a dalším kořením konče
.
Cardinal Heeley, aspoň na mě, voní jak becherovka s tonikem.
Kadidlo se jako nějak neracilo dostavit. Stejně tak se na mě rozloží Avignon. Ta složka mě asi nemá ráda!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my