![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Ty, jako její vášnivá milovnice, máš neobjektivní pohled
.
Také se musím BR 540 velmi hlasitě zastat
! Podobá se marmeládě z krvavých pomerančů a jahod, kterou ochutnávám pod borovicemi. Pálí slunce a na ruce mám pořád stopu jodové tinktury z ranní návštěvy v nemocnici .....
Tak bacha!![]()
![]()
L´Artisan Parfumeur - Passage d´Enfer
Nejdřív mě zaujal název, připadalo mi, že by se ke mně mohl hodit
Ale žádný peklo se nekoná... naopak, jde o naprosto autentickou kostelní vůni - přesně takovou, jak si ji pamatuju z dětství: zatímco babička zpívá na kůru, já sedím dole v dřevěný vyřezávaný lavici... obdivuju krásu lilií na barokním oltáři a kolem rozvání kadidlo.
Odkdy vede cesta do pekla přes chrám páně?!
Guerlain - Oud Essentiel
Závidím všem, kdo se dočkali růží, pelargónií i šafránu... a kdo zachytili připomínku Rose Nacrée. Já si připadám, že sedím na smrkovým pařezu, sedím na něm mnoho hodin, čekám... a čekám... a nic se neděje, nedočkám se ničeho, a ten pařez se ani nehne ![]()
Jinými slovy: oudovka s jehličím, pěkná a značně vytrvalá, ale neuvěřitelně neměnná: takový ne-vývoj jsem snad ještě nezažila.
Odkdy vede cesta do pekla přes chrám Páně?!
Báro, a co křížové výpravy a odpustky, pogromy na Židy, inkvizice atd. atd....? Církev přece není Bůh. Toho máme někteří v sobě a mnozí nikde:) Proto průchod do pekel může vést různě a je fakt lákavý(myslím v této vůni:))
Ty, jako její vášnivá milovnice, máš neobjektivní pohled
.
To nás je ale víc, jak vidíš, Renčo:)
Ale tak jo, když chceš jít takhle do hloubky
tomu jako pohan rozumím a argumenty bych měla stejný
Že by to tak mysleli i tvůrci parfému?
Mě napadlo jen jediný - v tom kostele se právě koná pohřeb nějakýho velkýho hříšníka! A ten poputuje přímo odtamtud... ![]()
Teď jsi to vymyslela naprosto diplomaticky![]()
Váš výklad mě baví
, ale název je podle podle ulice v Paříži (Montmartre), kde do 70. let bylo sídlo l'Artisanu. A to kadidlo proto, že tam jsou blízko nějaké kostely.
Korsičanka Proboha, a já si ji nakonec na slepáka koupila ![]()
.... ale do lesa chodím ráda, vydržím tam dlouho (zvlášť když rostou houby
), tak to vlastně asi bude vůně pro mě jako dělaná
.
No, a je po tajemství ![]()
Třeba budeš patřit k těm šťastlivcům, kteří v tom nacházejí mnohem víc.
První ze zásilky, co putuje do tužebníku ... ![]()
Burlesque (Maria Candida Gentile)
Hloupost je, že pohled je němý,
však toho jsi ty důkazem …
jeho hlas „zní“ teď nade všemi
opředen tichým půvabem …
Lehounké pomerančové aroma je úvodem pro nádherný máslově krémový duet kosatce a růže. Ani pačuliový základ nedokáže jejich květinové souznění zastínit. Burlesque je především o květinovém srdci, které neúnavně odbíjí každý okamžik svého bytí.
Celkový výraz starosvětskosti se snoubí jak s elegancí, tak i s pečlivě odměřeným šmrncem dekadence díky základ obestírajícím kouřovým tónům.
Pro můj nos velmi přitažlivá a svůdná vůně! Jo, dala bych si říct …

Nuž, diabol je tiež len podrobený Pánovi
.
Neboj, je pěkná![]()
Pak se naskýtá otázka, kdo vlastně vládne peklu ![]()
Korsičanka Proboha, a já si ji nakonec na slepáka koupila ![]()
.... ale do lesa chodím ráda, vydržím tam dlouho (zvlášť když rostou houby
), tak to vlastně asi bude vůně pro mě jako dělaná
.
Hanko, já bych byla ohledně Oud Essentiel úplně v klidu. Modří vědí, že v 99.9 % případů na barbuše skoro všechno voní jinak, než má![]()
Vůbec se Tvému okouzlení Burlesque nedivím. Já si pro začátek vzala jen to menší roztomilé 15 ml balení, ale i ta větší třicítka čistého parfému bude vypadat moc pěkně.
Uložíš zase recenzi zase, viď
? Takové pěkné by určitě neměly zůstávat jen ve vlákně.
Vendulko, a kde je k sehnání? Nevíš, prosím? Koukala jsem, že na ALZD zrovna není.
Text uložím. ![]()
Na Neos1911 Burlesque 15ml/36 Euro:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my