Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 15:17

Jasmine Sambac & Marigold (Jo Malone) - rozkvetlá větvička jasmínu, s orosenými lístky a květy plnými sladce vanilkového pylu. Takřka jasmínový soliflor, čistý, neidolický, nic úderného, spíš takový hladivý.

MMMM... (Juliette Has a Gun) - v hlavní roli pomerančový květ - zpočátku sladkokysele zelený, po rozvonění ve společnosti ovocné tuberózy poprášený vanilkovým pudrem se stopou "sklepní" pačuli. Elegantní vůně, ke které mi ovšem vůbec nesedí svítivě růžovočervený pogumovaný flakón.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 15:33

jerry 

...a ta MMM - jakou má intenzitu a výdrž.?, a dala by se k něčemu připodobnit.?

Děkuji...

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 15:47

Miru 

Na mě držela tak průměrně, ale to je informace, která ti asi není k ničemu - s jinou kůží to bude třeba jinak.

Wendulka v recenzi píše, ež je podobná Le Bouquet de la Mariée, ale to nemohu posoudit, protože Mariée neznám.

Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 16:17

Miru Na mně voněla MMM v létě při zkoušce stejně, jak vypadá ten flakon - sladce a ulepeně

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 17:34

MMM jsem tudlevá taky zkoušela a zaujala - poznamenala jsem si ji k dalšímu prozkoušení na kůži (měla jsem ji jen na papírku). 

ModestMourek : popis Lippizan zní velmi zajímavě...

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 17:36

jerry 

...ale je mi ta informace k něčemu

Už tak přibližně vím, když někdo určitý napíše, že na něm vůně drží, tak jestli na mně bude taky...

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 17:37

Korsičanka 

Sladkost mám ráda.

...ulepeně.? Hmm, to zase Vendulka nepíše...

Takže prostě nutno zkusit, noo

13405 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 17:45

Miru Zkus a...napiš recenzi.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 17:52

Miru 

Jistěže ji budeš muset zkusit - ta MiJou popisiovaná ulepenost je riziková (já ji zkoušela v chladu a ulepená nebyla - mohlo to být tím zmiňovaným teplem). myslím, že zrovna k tobě by seděla.

13405 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 19:02

jerry Miru Mohl být taky zkažený tester, bylo to v portugalském obchoďáku:(

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 19:58

Jacques Fath: L'Orée du Bois

Vůně nese stejný název jako šaty, které Jacques Fath vytvořil pro Ritu Hayworthovou do její svatební výbavy. Údajně má evokovat procházku lesem. No já osobně to vidím spíš na zahradu plnou kvetoucích pomerančovníků, citrusů, ale především sladké mimózy a kručinky, jejíž kořenitá vůně společně s kmínem a skořicí a nahořkle semišovým šafránem dodává vůni příjemnou stopu živočišnosti. Celá je přitom zalitá medově ambrovým sluncem a kašmeranem.

Ormonde Jayne: Osmanthus (Eau de Parfum)

Je romantickou a optimistickou květinově ovocnou vůní, která v sobě spojuje grepovou svěžest pomela se špetkou pepře, meruňkovými tóny vonokvětky a vodními květy, usazenými na vzdušném pižmově-cedrovém základu. Osmanthus je podle mě jako stvořená k rozevlátým letním šatům.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 08. dubna 2018 21:58

Une Nuit à Montauk: Bohemian Soul

Bohémství? Svobodomyslnost? Být na cestě bez cíle, na motorce ujíždět podél pobřeží Pacifiku s vlasy vlajícími ve větru. Večer si třeba sednout na pláž na vyplavený kmen stromu a dívat se na vlny s pěnovými korunkami. A nic nemuset.

Vzdušné kadidlo a nahořklá bylinkovost se spojí s guajakovým dřevem, na chvíli se připojí kosatec a pryskyřice s koženým podtónem. A další hodiny se všechno uhlazuje do podoby bílého krémového dřeva.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 13:31

rychlé novinky od paní Lucie z Vavavoom, která se vrátila z ESXENCE.

Kolekci Une Nuit à Montauk uzavírá vůně:

Bohemian Soul - zkouška na papírku. podoba s Fugit Amor. A bohužel, líbí se mi moc, víc jak Fugit Amor. 

Další z plánovaných 4 vůní v této kolekci nebude. Nebyli s výsledkem spokojeni.

Pro milovníky Murmure des Dieux mám špatnou zprávu, bude zásadní reformulace. Budou se doprodávat vyrobené flakony a ta nová má být "líbivější".

Hemingway (Masque Fragranze Milano) - zkouška na papírku, dva druhy vetiveru, hladký krásný, pánský

Musc Encense (Ades de Venustas) - musc a kadidlo, pryskyřice a koření, lehounký a moc pěkný

...

a všichni řeší iternetové nakupování, kde se prodeje zvedají. a s tím spojený šedý trh.

13405 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 15:21

alibi Díky za rychlou zprávu! V Bohemian Soul se s blackviolet rozcházíte Já teda ve FA žádná dřeva nemám

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 15:25

Korsičanka ve FA taky dřevo nemám. v Bohemian Soul je takový "jedlý" tón, který mám i ve Fugit. Pořád přemýšlím, co to je.

13405 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 15:43

alibi Že by jedlový balzám?

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 16:08

Korsičanka  jedlá jedle 

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 21:50

blackviolet moc pěkné... přivoním a zkusím si to aspoň představit ...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 22:57

janejane nebo si představíš něco úplně jiného 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. dubna 2018 23:28

alibi Tak to se na Bohemian Soul v pátek těším.

blackviolet Pořád to zní velmi dobře stejně jako složení.