Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 08:40

Korsičanka alibi Cervanek Jsem ráda, že vás to zaujalo - ale pozor na nákupy naslepo, nerada bych vás měla na svědomí 

Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 09:07

daniela No, já už to po Fordově Vert vím, že... pozor na Danieliny nadšené popisy:)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 09:28

daniela Jj, Divincarnation je opravdu velmi zajímavá karafiátová vůně. Ze začátku hodně zelená, ale pak se z medově citrusové lázně vyloupne hřebíčkový karafiát se skořicí a kakaem. Už od doby, kdy tu na ni slniecko před dvěma roky upozornila poprvé, si plánuju, že bych si od Annette objednala i další vzorky, jen kdyby nebyly tak drahé. Takhle mi do toho furt leze něco jiného.

Cervanek No troufám si tipnout, že tobě by Divincarnation mohla sednout. Měla bys určitě vyzkoušet. U Korsičanky a alibi už to ale tak nadějně nevidím, i když kdo ví.

woman27 Ta recenze se týká toaletky Beige? Ta se mi líbí. Reformulovaná edp už tak moc ne, ale alespoň na mně nedělá takovou paseku jako 31RC edp.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 09:47

daniela já zase takový dobrodruh nejsem, abych hned kupovala flakon :) ale určitě budu vyhlížet možnost k vyzkoušení a zkoumat, co vůně se mnou udělá

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 13:42

Incense Rosé Tauer Perfumes

Vždycky se mi líbil ten pocit, když svítilo prudké slunce, člověk zavřel oči a natočil se směrem k němu. Jako děti jsme to často dělaly, protože otevřenýma očima to přece není vůbec příjemný! A co na tom bylo tak zvláštního? No přece že když se ty oči zavřely, tak jsme neviděli tmu černou, ale temně oranžovou. Incense Rosé je jako pozorovat divokou zahradu za kamennou zdí přes oranžové sklíčko. Obrysy zahrady se vlní, protože to sklíčko není rovné, našli jsme ho na zemi. Je to vůbec sklíčko? Vypadá to jako dokonale vyhlazený kamínek. Po zahradě se nervozně prochází žena. Vypadá jako by něco hledala. Ani nevíte proč, ale běžíte přímo k ní a podáváte jí oranžové sklíčko. Radostně po něm skočí. Byl to drahokam z prstenu. Co by bez něj dělala? No co? To co s ním, uvařila by si silný černý čaj s kardamomem a k němu si nachystala čokoládovou pěnu s kousky pomerančové kůry. Pak by zalila svou květinovou divokou zahradu plnou růží a šla by si dočíst poslední román Lenky Šustrové. Mimochodem, paní, víte vy vůbec, kdo vám ten prsten našel?

13405 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 17:06

Luna No, přece Lenka Šustrová, to je nad slunce jasné

Zas bys mě svou recenzí nalákala, kdybych k ní nepřivoněla. Ale mnohým se líbí, i vůně - proti gustu žádný dišputát, píšu tu furt:) A jdu si ovonět ten Vzduch z Marocké Pouště, nějak útočí na mé smysly. L`Eau stále neznám

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 20:09

Luna Lenka Šustrová ať přestane hledat cizí prsteny a kouká konečně uložit do databáze recenzi na Secret du Paradise Rouge.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 20:21

Jacques Fath: Rosso Epicureo

Název odkazuje na barvu vůně, která připomíná zralou švestku a oslavovat radost ze života a jak jinak než epikurejsky. Přiťukne si s vámi sklenkou Kiru, což je francouzský koktejl, smíchaný s černorybízového likéru a šumivého vína. Luca Maffei jej ale navíc okořenil špetkou pepře, přimíchal i ždibec lehce připálených švestkových povidel a ozdobil hořkou pomerančovou kůrou.

A pro koho tento geniální drink namíchal? Pro naprosto geniální tuberózu, políbenou jemně kořenitou růží s nádechem červeného ovoce, osvěžujícím pomerančovým květem, jasmínem a ylangem s tóny zralých banánů. Její vřelost pak prohloubil balzamicky ambrovým základem s vanilkou a hrstí pižma. Někteří korunují Dominique Ropiona na krále tuberózy kvůli Carnal Flower,  pro mě je jím ode dneška Luca Maffei za Rosso Epicureo.

13405 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 20:31

wendulka Ty potvůrko! Přivez prosím 13.4 vzorky JF do B., ju?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 20:53

Korsičanka A který? Já už bohužel tři z nich v úterý na srazu poslala dál. Tu Les Frivolités si koupím flakon, takže tu ti můžu dát zkusit potom pořádným nástřikem, jakmile se vrátím z Paříže. Takže zbývají jen tři včetně té Rosso Epicureo.

13405 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 21:15

wendulka No, ty 2 mě právě zajímají:))) Děkuji za přičichnutí!

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 21:28

Vanille Fatale (Tom Ford) - dřevitá vanilka, sladce kouřově pryskyřicová, s jemným semišem zakápnutým hustým medově sladkým portským. Není to taková líbivka jako Tobacco Vanille, zato je rozhodně víc unisexovější.

Les 4 Saisons - Eté (M. Micallef) - nasládlá svěží zeleň s čerstvě rozkrojenou grepovou kůrou, po rozvonění citrusově pižmová s jemnými závany příjemné aviváže.

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 12:16

Cervanek Teda  Tak snad se ti bude taky líbit jako slniecko a mně 

Offline ModestMourek blogger
1135 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 13:32

Lippizan (Parfums de Marly)

Lipicán (angl. Lipizzan) je koňské plemeno, jehož počátky sahají do 16. století na Slovinsko. Jeho zástupci jsou světle šedé barvy, mírumilovní, spíše vytrvalí, než rychlí. Díky své učenlivosti se skvěle hodí pro drezuru.

Parfémové ztvárnění lipicánů si vzalo za vzor pánské toaletky ze 70. a 80. let a při troše představivosti v něm lze – na rozdíl od parfému Oojan – spatřit obraz koně. Úvodní mýdlové citrusy zastupují klasickou kolínskou jezdce. Drsně zelený větvičník a aromatické byliny (tymián) dávají vzpomenout na slovinské stepi, po kterých se koně prohánějí. A krémové tělo, vytvořené ze zakouřené kůže, ambry, větvičníku a pižma – velmi podobné závěru Aramise –, patří samotnému koni klouzajícímu hladce vzduchem. Celková výdrž přesahuje 7 hodin, přičemž po první hodině se už vůně v podstatě nemění.

(http://www.lipica.org/en/imagelib/gridImages-2_3/default/slike/jahanje/predstava-zunaj-1.jpg)

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 15:43

daniela v najhoršom bude v inzercii:)

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 06. dubna 2018 22:06

wendulka 

Zkouším kolekci Fath's Essentials opakovaně, a i přesto, že se mi Luca Maffei většinou trefí do noty, tak v tomto případě to vůbec nefunguje. Za mě jsou ty vůně až otravně sladké .