Korsičanka Vzorek už mám celkem dlouho, ale se zkoušením jsem čekala na správnou náladu. ![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
svěženkář no, keď porovnám tie dve recenzie, tak si to tej vôni musel vynahradiť...to je jasné.
Ja si asi aj toto, aj toho Armaniho ešte nechám na chladnejšie počasie a spravím repete. Lebo si nie som istá, či mi toto s nimi nevyviedlo to dusno.
svěženkář slniecko všimla jsem si, jak si "pomerančově" notujete :) moc mě to baví
alibi jj, notujeme ;-)
slniecko nee, moje resty! ![]()
Jak dlouho některé vůně mám a ještě jsem k nim nic nenapsal... vlastně čím lépe a déle je znám, tím hůř se o nich píše... jsem si říkal... co já tam napíšu? Autentický pomeranč, růže, seno cedr... hm, to už napsala sluníčko ![]()
Ale něco bych napsat měl... a pak koukám, co to tu zas za grafomana píše, když to jde vystihnout velmi stručně ![]()
vlastně čím lépe a déle je znám, tím hůř se o nich píše... jsem si říkal... co já tam napíšu?
Mám to úplně stejně :)
svěženkář tie resty, to poznám...dala som si bobríka, že kým nedskúšam a nepopíšem všetko, čo mám, žiadne nové vzorky....![]()
no....a dodržujem to
?
alibi konečne spriaznená duša na citrusy!!!
svěženkář Jednu dobu jsem o pořízení Cologne Bigarade nebo Bigarade Concentrée na léto uvažovala, jenže pak přišel Dominique Ropion s Cologne Indélébile a moje dilema vyřešil
.
Ale jinak jsou to obě výborné kolínské
. Skvěle jsi ji popsal
.
svěženkář Jednu dobu jsem o pořízení Cologne Bigarade nebo Bigarade Concentrée na léto uvažovala, jenže pak přišel Dominique Ropion s Cologne Indélébile a moje dilema vyřešil
.
Ale jinak jsou to obě výborné kolínské
. Skvěle jsi ji popsal
.
jj, obě se povedly.
A děkuji, ještě to není úplně ono, ale snažím se. ![]()
Cologne Indélébile jsem zkoušel jen tetmo a připomněla mi citrusový tón, co se teď používá u čistících prostředků a na toaletách. Což ji nijak neubírá na kvalitě... jen se zatím míjíme ;-).
svěženkář Tak nemůžou na tobě všechny vonět skvěle. Něco taky musí zbýt na MĚ, že ano![]()
.
wendulka Můžou vonět na nás na obou, ne? ...i když radši ne, protože, když je miluješ, je co (h)řešit ;-))
svěženkář Přesně tak jsem to myslela![]()
.
sous le manteau: Poudre Impériale
Nenechte se zmýlit názvem, Poudre Impériale je totiž podobně jako Vapeurs Diablotine kouzelnou kadidlovkou. Kadidlo v ní je hladké a svou hřejivostí příjemně tulivé. Je osvěžené chladivým kardamomem, drceným pepřem a bergamotem a především perlivě sladkými kokakolovými tóny otočníku, které vždy dodají jakékoliv vůni na jásavosti. Teprve v základu nás společně s pryskyřičnatě sladkým benzoinem, cedrem, pudrovou vanilkou, bílým pižmem a cedrem zavede do sakrálních prostor k tradiční meditaci
.
Ulrich Lang: Apsu
Je povedenou aromaticky zelenou kolínskou, která kombinuje šťavnatý svěží bergamot, trpké tóny koriandru a zelené lístky fialek s relaxačním bílým čajem, vodními květy a zemitým kosatcem, které skutečně přináší pocit čistoty a dodávají APSU elegantní rozměr. Celou kompozici pak uzavírá cedrový základ s balzamickou ambrou, špetkou bílého pižma a teplého kadidla, které prodlužují její výdrž.
wendulka Apsu na tobě tak voní? Mi neskutečně .... Ne. :D
alibi Tak jako že bych jí musela vlastnit, to zrovna ne, protože já na tradiční kolínský moc nejsem, pokud nepočítám Cologne Indelebile, ale jinak jo, voní, no
.
Korsičanka a mně taky hodně nevoní
ale na kůži jsem ji nezkoušela, raději
Svěží kožená kadidlovka Micallef: Avant garde
Zpočátku pěkná kůže s vyváženým poměrem kožené sedačky a nové usně z galanterie, která postupem času převládá. Do toho trochu mýdový avšak zároveň zelený bergamot s citronovou sťávou z vůně dělají velmi zvláštní svěží koženou vůni. Zpočátku na mýdlovém podkladu, do čtvrt hodiny však přibyde kakao a kadidlo. To se smísí s koženými tóny a citronem a ocitáte se v kavárně, v kožených křesílkách. Na stole voní z vázy sušené růže, které s krémovou tonkou zjemní podklad. A prohřeje ambra. Nádhera!
Moc příjemná nesladká, neokoukaná vůně s pěknou výdrží. Z počátku jasně pánská se sílící elegantní růží možná i unisex. Šup na poličku!
JAK PŘIVÁBIT KRÁLOVNU
Nasomato: Black Afgano
Když jsem k vůni poprve přičichl, okamžitě se mi zalíbila... a držela, a držela a držela.
Ano délé, déle, ještě déle než mátová žvýkačka. Prý až moc, dozvěděl jsem se. Nenositelná! Bolehlav.
Po pár hodinách už ibtěžuje. Okolí to nedá. A nyní nemůžeš volně dýchat!
Tak jsemdal na radu a požádal o vzoreček. Přece jenom je to extrait de parfum...
První nesmělá zkouška. OK. Druhé opatrné nanesení. Pak celý den. Pak do kanceláře.
A všechno v pohodě. Nikdo si nestěžoval. Nikoho neobtěžovala. A mne neomrzela. Takže, ať budete číst kdekoli cokoli. Nejdříve ji vyzkoušejte a uvidíte.
A vůně? Je omamná. Na začátku pecka. Tabák, koření, bylinky a pak kadidlo a nasládlost konopí. Temná, uklidňující, silná! Vábící!
Poté postupně sládne ale neslábne. Postřehnete vedle zeleně a bylinek i kávu, dřeva, pryskyřici. Nejvíc ale nasládlou zelenou vůni konopí s tmavě hnědým uklidňující hloubkou uhlazeného kadidla s bylinkami. A to je vlastně vše. Tak 13 až 15 hodin (při aplikaci na kůži). Projekce i intenzita je v podstatě pořád stejná, byť v horku vydrží o něco více rychleji zesládne. VAROVÁNÍ: Aplikace na oblečení? No, pokud ho někdy chcete nosit i s jinou vůní, nedoporučuji. Aviváž nemá šanci ani na dvakrát. A nositelnost? Na mně dobrá. Jen bych se vyhnul nošení na dovolené, na cestování přes hranice a festivaly. Protože cvičení psi cítí, co cítí.
Čekal jsem se sepsání recenze na horký letní den, abych pak nebyl překvapen. Vůně je stejně omamná jako na jaře a v zimě. Pot nemá nárok. A dostalo se mi i komplimentu, od královny. Za uchem, kam jsem vůni také aplikoval, mne pošimrala a přitiskla se ke mne celým tělem. Královna. Včelí!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje