Martula Marti, prosím tě, kde jsi kupovala Mon Parfum Pearl? :-)
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
To zní mým uším jak nebeská hudba.
Martula Tak nakonec se nákup vzorečků vyplatil dvojnásobně. ![]()
Martula Tys ho zas lákavě popsala.
A živočicha v Kandahárské taky nemám, ale nosit ji nemůžu:(
(Skoda, že Guerlain v reedicích nevydává vůně v původní formulaci - už se mi to stalo s Terracotte Le Parfum, kde mi chybí to podstatné - ten kartafiát, ach jo - vůně je pak třeba hledat jinde)
Obvykle vydává - resp. snaží se o dosažení původní formulace (Mon Précieux Nectar, Oriental Brulant, Iris Ganache atd...)
U Terracotty a Méteorites je to trochu jiný případ a ani jako reedice (Terracotty Voil d´Été z roku 1999 a Méteorites z roku 2000) prezentované nejsou , jako spíš nové nebo navazující vůně - čili ta jinakost je přiznaná, a to i v názvu (což pomůže v lepší orientaci).![]()
Tak to každopádně by bylo pěkné, kdyby i tady v tomto připadě ožily původní receptury. Pro to jsem vždy.
V tomto případě ale padla volba na vytvoření prakticky zbrusu nových vůní (u Terracotty Le Parfum úspěch, u Météorites Le Parfum se teprve uvidí).
U exkluzivek je to taky rozmanité. Někdy se vrací se stejným jménem, někdy v jiné řadě s jiným jménem... někdy za rok, někdy za deset lety, někdy nikdy.
Však to známe. Jsem přesvědčená, že ve většině připadů, při ukončení té které exkluzivky nemají ti, co o tom rozhodují, absolutně jasno, jestli se vůně vrátí a kdy. Před dvěma lety si nikdo návrat Iris Ganache nebo Quand vient la pluie neuměl představit (maximálně v to doufal
). To, že je zařadili do výrobního programu (byť s maximálně omezenou distribucí), byl skvělý manažerský počin... ale možná, že tomu napomohlo zároveň získání nějaké ingredience, dříve nedostupné...
Tana1112 Táni, mám zatím jen vzorek Mon Parfum Pearl - z ALZD. Včera jsem dělala průzkum trhu, kde objednám flakon
A objednám si ho na oficiálním eshopu Micallef, protože k první objednávce je při registraci 20% sleva a navíc k 100ml flakonkům posílají pěkný plnitelný kabelkáč.
Cervanek Myslím vůni Meteoritek - pudrových perel, které mám doma. Nová vůně Meteorites je na mně jablková.
Spíš trojnásobně
protože mám mezi vzorky ještě jeden objev, na který asi dojde: Attar Davana od Arte Profumi.
Martula Děkuji moc za informaci :-)
(záměna)
Frederic Malle - Bigarade Concentrée: Čerstvo otvorený horký pomaranč, nádherná vôňa, ktorá bez výrazných zmien postupne slabne. V určitom momente sa prehupne do vône na slnku sa sušiaceho sena. Krásna, ale veľmi slabo na mne drží.
návraty těch velkých pokladů si vysvětluji z mého úhlu pohledu tak,
že když se sejdou na poradě lidé, co mají na starosti zvýšení prodejů na další rok a uvažují, čím je podpořit,
tak sáhnou po vůních, které šly vždy na dračku. Přijde mi to logické. (je to tak obvykle v každém obchodě)
No tak to je samozřejmě logické. Hlavním motorem firmy je vydělávat. Obecně. A pak jsou tam jemné nuance, ale na prvním místě je snaha o maximalizaci zisku. Jde o to, jestli jsou tam i lidé, kteří se starají o směřování značky a lidé, kteří se snaží zachovat něco z dědictví... a jak velké mají slovo. Pak je tam otázka momentální dostupnosti surovin, cen atd. atd....
Byť Guerlain, potažmo LVMH je velká a bohatá společnost, business je business a každému dělá dobře,
Samozřejmě, tak to prostě je. Jen já bych řekla ne "byť", ale "tím spíš", že je to velká firma.... ![]()
Lze očekávat, že vůně typu IG, QVLP
zisky zaručeně přinesou, když se nabídnou trhu za rozumnou cenu.
V tomto případě i normální smrtelník, co se o parfémy zajímá,
je těch 300 éček do Včelky ochoten dát. (I jako investici)
Hlavně, že tu jsou, ztrátové nebudou, rozhodně ne Iris Ganache, kterou před pár lety znali jen fajnšmekři... i teď to mimo parfémová fóra není žádný mainstream
, naštěstí, ale povědomí se hodně zvýšilo, články o ní prošly všemi mutacemi lifestylových časopisů - zároveň to "dávkování" dostuposti jí dělá ještě přitažlivější... přesto je to pořád produkt typu "jen zasvěcení vědí", a to i ve Francii, natož u nás. Tenhle segment parfémů je taky skvělé si pěstovat v portfoliu, byť nemusí nutně přinášet největší zisk, o to se postarají "malé černé" ve všech odstínech.
a btw právě skončil v World Perfumery Congress v Nice, kde kromě Nosů, byly i dodavatelé a výrobci ingrediencí - růžového oleje, levandule, jasmínu a všelijakých molekul z celého světa, kteří také ovlivňují, co se bude prodávat a za kolik, třeba zase přijde nějaká dávná pecka.
To by bylo skvělé! Ať je pořád na co se těšit. ![]()
Já v Kandaharu zkrátka mám, ač mě to vůbec netěší. Na mně ale nevyzněl hezky ani jeden z vzorků Andyho Tauera (měla jsem ale jen 3). Nicméně my dva asi kamarádi nebudeme
.
Martula Aha, tak Mon Parfum Pearl. Tu jsem si dala na zkoušecí seznam už předem, protože se mi líbilo složení. Tak jsem moc ráda, že jsi mi to potvrdila
. Přihodím do košíku.
wendulka Jsem zvědavá, co na ni řekneš. Mě dokonale pobláznila ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje