Renusatko asi jak která. Noir jsem fakt milovala v zimě a teď jsem ji musela odložit. jiné, co mi přišly hrozné se mi zase až teď začaly docela líbit...
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Renusatko ad Shanghai Lily - rozhodně tvůj popis láká k vyzkoušení ![]()
viktorka_od splavu Ještě jsem zkoušela White Suede a to je teda pro mě kalamita. Valím oči. Kde se mi v téhle vůni bere kouř, cigarety a zahulený pokoj. Napřed taková vůně čistoty a bílého pižma a potom tohle. Semiš tomu nepřidá. U téhle vůně si značím ne, white Musk ve spojení s kouřem a semišem, to je naprostá katastrofa. Nakonec z ní zbývá celkem nezajímavá musková vůně.
A Santal Blush ta naopak ....Od téhle vůně jsem nic nečekala. Její složení je trochu mimo moje oblíbené položky. Přesto je hodně překvapivá. V začátku nasládlé dřevo, kořeněné a možná maličko oudu, který jsem ale bez znalosti složení neuměla zařadit. Výraznější je tady vůně pryskyřice. Po delší době vůně zjemní a rozvoní se do příjemné gurmánky. Takový vývoj jsem u ní nečekala a překvapila.
Renusatko santal blush vůbec neznám, ta mě zajímá!
viktorka_od splavu alibi vzorky vezmu.
Renusatko děkuji, těším se moc
Cuir X La Parfumerie Moderne: Začátek voní jako kožená kabelka zmáčená studeným podzimním deštěm. Kabelka se před ním schová do kavárny, v teplé místnosti začne schnout, ostřejší tóny ustoupí a rozvine se mírně sladká pryskyřičná ambra s lehkou koňakovou stopou. Tuto "interiérovou" fázi vůně bych okamžitě brala, ale nechce se mi kvůli ní nejdřív courat ve studené plískanici.
Plum Blossom Limited Edition (Jo Malone) - na začátku éterické sametové květinky, ale rozvoněla se do tuctové květinové pižmovky. Taky éterické.
Rose Extrême (M. Micallef) - růže i se stonkem a zelenými lístky ponořená do sladce kouřové směsi ambry a pryskyřice, po rozvonění ozdobená plátky sušených broskví. Sytá a poctivá vůně, dělající svému názvu čest...![]()
Miller et Bertaux: Indian Study/Santal+++
Indian Study je studie o santalu. Najdeme tady santal s kořenitým tónem, santal hladce dřevitý, santal natřený leštěnkou na dřevo a nakonec santal krásně krémový. Santalový ráj.
Při přečtení názvu vůně Oeillet Bengale od Aedes de Venustas moje první asociace patřila bengálskému ohni - pyrotechnické směsi do ohňostrojů. Ale z flakónu jsem nic výbušného necítila. Reklamní popisky mi poskytly vodítko - prý mám ve vůni nalézt "čínskou růži, která se touží stát karafiátem" takovou, která "si hrála s ohněm".
https://alibi-notes.webnode.cz/l/oeillet-bengale-aedes-de-venustas/
alibi Mně asocioval název na první mrknutí oko bengálského tygra![]()
Korsičanka o tom v reklamních cancech píšou taky, prý je tam v jantarovych pryskyřicich či co :)
alibi U mě v případě Oeillet Bengale zůstalo opravdu jen u té touhy hřebíčku stát se karafiátem. Jinak je to povedená vůně, to jo, jen ten karafiát nikde
.
Korsičanka Teda ten Tauer mě dnes zabije!!! Jak se mi ta Rose Flash líbila, tak to drží jak sviňa a nemůžu to umýt!!!
A připomíná mi to vyžvýkaný bonbony...
Luna To víš, Andyho Tauerville musíš aplikovat lehkou rukou!![]()
Luna Korsičanka jojo, vembloud taky drzi i po sprse:-) jesteze jsem se od te ruze drzela dal, to mi bylo jasny![]()
viktorka_od splavu A taková je krásná![]()
Luna Korsičanka jojo, vembloud taky drzi i po sprse:-) jesteze jsem se od te ruze drzela dal, to mi bylo jasny
Tím myslíš L´Air du désert marocain? Pravda, byla na tobě poněkud animální...
Já jsem zase vyhodnotila jako nepoužitelnou vůni Musc Noble od Guerlainu. Začátek je nádherný, ale je to, jako když se v 17. století svlékne šlechtic: pod navoněnými vrstvami oblečení číhá živočišné pižmo, zpocený kůň... Doufala jsem v náhradu za Ambre Éternel, ale začínám být skeptická. Budu muset pro jistotu vyzkoušet i v méně teplém počasí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje