...no, na mně moc nee, fakt taková decentní. Intenzitou i výdrží. Ale snad je to těmi horky a v chladnějším počasí se trochu polepší...
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Miru Nestraš, ja som si ju dnes objednala, aj keď tiež mám obavy, čo sa výdrže týka, keďže je to Ľ Eau....
Wendulka, poraď!
Klid, Miru přijde intimní skoro všechno
. Jak píše Fleur, i přes svůj název je to pořád Tauer, takže k etericnosti má daleko.
Luna
...no, na mně moc nee, fakt taková decentní. Intenzitou i výdrží. Ale snad je to těmi horky a v chladnějším počasí se trochu polepší...
No to si možná polepší, ale bohužel už se nerozvoni tak pěkně. Otestovano
.
hmm![]()
Bohemian Soul Une Nuit Nomade
...jóóó, tohle znám!
To je typově vůně gin/tonic.
Prostě aromatické jehličnaté dřeviny, vítr a vzduch.
A chlast.
A voda v povětří.
Ale pozor!
Tady, po chvilince - změkčení...
...hééj, i kosatec umí být mazlivý až líbezně něžný?!
Umí.
S vanilkou a pižmem a santalovou pastou vyšlehanou do husté ale nadýchané pěny se kosatec líbá, objímá,
téměř svíjí křehkou slastí...
A myrha, a kadidlo...
...myrha a kadidlo jsou dva erotičtí blázni, zaklínači,
a čarují.
Ano, tohle JE svobodná duše.
Ano, bez hranic a bez limitů.
Ve tváři výraz:
"...už vím... Klid. Smíření. Láska. Síla. Moudrost. Pokora..."
Vůně se zpočátku svému nositeli ohlásí, představí,
a pak se k němu něžně přitulí a
dýchá
s ním...
Teplý dech ochucený ginem a kvalitním cigárem a vzduchem a dálavami,
dálavami světa i duše...

Bijon: A.E.O.M. (All Eyes On Me)
Název jako program. Pokud se tímto elixírem navoníte, určitě vzbudíte pozornost. A každý si tam najde to své. Třeba koktejl z koňaku, sladkého pomeranče, bergamotu, skořice a muškátového oříšku ozdobený kouskem zralé datle. Kořenitou zelenou pelargonii a růži s pačuli. Slaměnku s koženým labdanem a dřevem. Ale také kadidlo a balzamickou pryskyřici a vanilku s ovocem a tonkou. Ne že by se mi to nelíbilo, jenom se nějak nemůžu zbavit dojmu, že je toho na jednu vůni trochu moc.
Já bych neřekla, že je tam toho moc. Čím víc ji zkouším, tím víc mi tím pomerančovým koňakem, rumem, sušeným ovocem a i tou slaměnkou s koženým labanem, dřevem, kadidlem a pryskyřicemi s vanilkou a tonkou, stylově připomíná frapiny. Co mě ale mrzí, je ta pačuliová růže se skořicí a hřebíčkem. Zase furt ta ohraná písnička. Jako jo, je to dobrá vůně a určitě se mi líbí víc jak Mon nom est Rouge a její pozdější variace, ale já už tohle neustále opakování této kombinace nějak nejsem schopná odpustit.
Ve středu:
Oudh Infini (Dusita Paris)
Hutná živočišná vůně. Na začátku se objeví stáj plná arabských plnokrevníků. Ve chvíli, kdy se zdá, že vůně sklouzne do hnojového zápachu, ji zachrání svěží růžový olej. Potom nastoupí hladký pryskyřičný benzoin a hřejivý cibet, jehož živočišnost zmírní po nějaké době pomerančový květ. Přiznám se, že se mi parfém líbí, nedokážu si však představit, kam bych jej při jeho výrazné projekci v Evropě nosil. Při 30 °C výdrž přesáhla 10 hodin.
Dnes:
Bohemian Soul (Une Nuit Nomade)
Sametová dřevitá vůně se slabší projekcí. Bylinná hořkost se snoubí s jemně oříškovým kadidlem, které si dopřeje sklenici citronády a vydá se prozkoumat sluncem vybělené peprné guajakové dřevo, které kdosi pohodil na pláži. Jeho stopy v hladkém bílém písku dávno odvál vítr, ovšem vůně sladce dřevité myrhy podbarvené ruskou kůží po něm několik hodin přetrvala.
ModestMourek Já ten fekální zápach v Oudh Infini mám podstatně delší, takže ho nedávám. Ale právě mi bylo řečeno, že na mužské kůži prý netrvá tak dlouho, tak jsem ráda, že i tvoje recenze to potvrzuje, že to asi bude vůně spíš pro muže.
Francesca Bianchi: Under My Skin
Ano, Under My Skin vám svými kořenitými tóny skutečně pomalinku vykasává sukni k pasu a rozepíná zip na zádech. Je vám úplně jedno, že ležíte na suchém seně, do vašich dlouhých vlasů se zapletly snítky sušené levandule a malé horské hřebíčkové karafiáty.
Nelámete si hlavu s koženými kalhotami, ani s potem navlhlou košilí, která načichla vaší The Dark Side. Jediné, na čem vám doopravdy v tenhle moment záleží, je mohutné mužské ambrové objetí, v němž se nacházíte a na vanilkově sladkých polibcích
.
ad L´EAU Andy Tauer
Prostě mám smůlu - intenzita sporadická.
Ale už vím, co mi to připomíná...
...Perla Farmacia Annunziata
a s něčím z vůní Profumum Roma
ad Good Girls Gone Bad
...ta vůně je náhodou good!.
Po určité době celá kompozice jde jemně do gurmánštiny, jakoby do čokoládova, jasmínové meruňky v čokoládě...
ModestMourek Já ten fekální zápach v Oudh Infini mám podstatně delší, takže ho nedávám. Ale právě mi bylo řečeno, že na mužské kůži prý netrvá tak dlouho, tak jsem ráda, že i tvoje recenze to potvrzuje, že to asi bude vůně spíš pro muže.
Tohle patřilo k mým nejhorším parfémovým zážitkům a nějak to nedokážu odpárat od celé značky, Dusitu mám prostě na černé listině.
Fleur Měla jsi smůlu, že jsi s ní začala, ostatní jsou ok. Až na ty barvy, o nichž psal ModestMourek a samozřejmě na cenu![]()
Miru děkuji :)
Korsičanka Tak to jsem vlastně měla štěstí, ne? Alespoň neutratím... ![]()
Zkoušela jsem jich víc, ale tenhle negativní dojem to všechno překryl.
Amouage Imitation for Woman
"Imitace", hmm... jestli je míněno ztvárnění luxusní marmelády z na slunci vyzrálých bobulí černýho rybízu a ostružin, přislazený lékořicí a chovaný v nádobce z exotickýho dřeva, tak za mě cajk. Kapka aldehydů se stará o to, že člověk není ulepenej až za ušima... a výdrž zas o to, že nemusí litovat vynaloženejch nákladů ![]()
Boucheron Neroli d´Ispahan
Překvapivě krásná kombinace jemné, ale rozhodně ne nevýrazné neroli na zázvoru a hlavně kardamomu. Svěží a originální, s velmi dobrou výdrží. Hodně se blíží k dlouho hledanýmu svatýmu grálu, to jest k pocitu ze závanu luxusní parfumérie...
Guerlain Neroli Outrenoir
Ano, jak píše domenica - úplně celej pomerančovník! Respektive citrusovník pěstovaný pro bergamotovou silici... jsou tam jeho květy, listy, i nahořklá kůra plodů. Pro mě převažují zásadně ty listy/petitgrain - jako bych slyšela jejich praskání, když je mnu v prstech.
Podle složení jsem se těšila na připomínku Earl Greye, ale čaje tam mám jen maličko. Zato spoustu pikantního bergamotu a křupavý zeleně, chvilkama proložený - jak název slibuje - příjemnou neroli. Výdrž slušná, ale užijete si ji spíš tak nějak soukromě...
barbucha Pěkně popsáno
Jen tu Boucheronovu neznám a...lákáš
Mám to od mládí taky zakódované - když jsem na Václaváku zacítila božskou manu na nějaké dámě (možná i lehké
), toužila jsem se jí optat na značku, ale netroufla jsem si nikdy![]()
Korsičanka MiJo, Boucheron mám v hľadáčiku aj ja, viac a viac ma láka, už som prečítala toľko recenzií.....
barbucha dá sa kúpiť aj naslepo? Mám pocit, že aj táto tvoja recenzia rozhodla, že ho chcem mať na poličke. Závanu luxusnej parfumérie nemôžem predsa odolať.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje