alibi Jak - rozložit??? Takhle přece NÁHODOU napadaly kolem flakonu![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Korsičanka vlastně ano :) náhodou tam přilítly ze stromu na druhým konci Lovčiček (v kapse mýho muže) ;)
alibi Tak je to správně![]()
Hamaca 27 87 Perfumes
Jedna z mých oblíbených zimních čiností je sedět ve vyhřátém prostoru za obřím oknem a pozorovat monochromaticky zabarvenou přírodu. Počítat havrany, hledat občasný barevný akcent v podobě zapomenutého jablka na stromě a hlavně...Myslet na jaro. Protože co se zimou, když Vánoce jsou za námi?
Prázdné krabičky od kokosových kuliček, vanilkových rohlíčků a rumových pralinek...Zbyla po nich jen ta vůně.
Když otevřete okno, kterým pozorujete venkovní chladný svět, smísí se vám ta povánoční vůně s vůní zimní přírody za oknem: S tlejícím listím pod tajícím sněhem, vymrzlým kočičím kožíškem a kouřícími komíny. Hamaca má v sobě něco, NĚCO co mě kdysi tak okouzlilo v původním Hypnotic Poisonu. Možná ten absolutně neletní a neopalovací kokos? Takže zatímco Hypnotic vymetal divoké vánoční večírky, Hamaca pořádá spíše důstojné umělecky laděné sedánky pro nóbl společnost. A já si nesmírně vážím jejího pozvání.
Luna To je krásně nostalgické
. Změnila jsi žánr?![]()
blackviolet Nene, ta vune ve mne proste vyvolala tezkou nostalgii!!!
A fakt se mi moc libi, nedokazala jsem vubec psat tak jako obvykle, az me to samotnou zarazilo.![]()
Korsičanka Bohuzel, u nas 3900. ![]()
wendulka Vendulko, až doteď jsem k _but not today_ přistupovala tak, že tohle ani nechci zkusit. Příběh (i když film je skvělý), rudý flakon, kovové tóny - ne, fakt mě to nelákalo, spíš odpuzovalo. Ovšem tvůj autentický popis je nakonec TAK LÁKAVÝ! Nedá se nic dělat, seženu vzorek a uvidím ![]()
Luna To je lepší, proč se mračíš?
(Ne, žertuju)
Korsičanka No, vice povim osobne.
A presvedcuju se, ze ji nepotrebuju. Ale nevim no, tyhle nostalgicke vune (tj. v mem propade stejna kategorie jako Nin Shar, Insolence nebo Intrigant Patchouli...), tedy ty, ktere mi priipomenou atmosferu urciteho obdobi, vetsinou bohuzel casem poridim![]()
Luna Mně se líbí složením Elixir de Bombe.
Luna Jak je v něčem kokos, tak to určitě nebude nic pro mě, ale popsalas to nááádherně
.
Martula Chápu. Já mám ke kovovým ténům v 99 % případů rovněž averzi, bílokvětinovkám taky nijak extra neholduji a živočišným už vůbec ne, no _but not today_ je tak záhadným způsobem poskládaná, že přesto zvládla upoutat moji pozornost. Je to potvora
.
wendulka No ale!!! Ten kokos je tam prave strasne zvlastni! Ja primarne kokosove vune nemusim, i kdyz kokos jako takovy mam rada. Na fragrantice jsou ty popisy pomerne vystizne. "Salty sunny and no coconut" nebo "not a summery scent at all" ![]()
wendulka haha, tož se teda ukáže (schválně, co provede
)
Luna to je velmi poutavý popis
Připomnělo mi to jeden okamžik a náladu, kdy jsem napsala pár veršíků ...
Atkinsons: White Rose de Alix
White Rose působí velmi luxusním dojmem. Však to má také být verze vůně zkomponované pro carevnu Alix - Alexandru Fjodorovnu Romanovovou, která ji měla jako svou signature a vždy při ruce na toaletním stolku.
Bílá lehce mýdlová růže voní po čerstvých malinách, ale není to jednoduchá růžová vůně. Hloubku jí dodá špetka šafránu a balzamické a lehce kožené labdanum. Zajímavou kombinaci pak s růží vytvoří jasmín, krátký závan zelené frézie a nakonec pačuli a vanilka, ale také jen v množství sotva postřehnutelném. Jako by růže sama byla královnou a všechny ostatní složky jí sloužily výhradně k tomu, aby podtrhly její krásu a vznešenost.
Krása. A navíc s dobrou projekcí a velmi dlouhou výdrží.
Luna No jo, ale furt salty
.
wendulka Za me dobry, salty to nemam.
Treba moji svagrove to prijde zas hrozne sladky, coz ona tomu ale nerozumi.![]()
wendulka A ty nemáš ráda od Lindta hořkou čokoládu se slanými krystaly? Ta je mňam!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje