Korsičanka aj ja sa neviem dočkať voňavých kolien a milej spoločnosti. O taký mesiac, dva, by sa aj mohlo niečo podniknúť?
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
milacka No, jsem zvědavá, co kdo navrhne. Duben je u nás v rodině zaplněný narozeninami a Velikonocemi a v květnu jsou zas o víkendech svátky + mám jeden výjezd.![]()
THÉ POUR UN ÉTÉ – L´Artisan
Jen ty, Slunce Sanghy a Dharmy a Shanti Devi (která ví) v meditaci nad jasmínovým čajem, zda zavřít oči před tím vším, vždyť Baba učí, že povznést se můžeš tehdy, když nevidíš všechnu bídu světa – ale Gere nám mírumilovně vtlouká do hlavy přesný opak. Stát se povznášejícím klidem čajové vůně se zdá být tak snadné - snadnější než být tím, co chceš vidět kolem sebe, tak snad zavřít oči a v zeleném klidu se ukrýt před tím vším.

Gentle Fluidity Gold Maison Francis Kurkdijan
...zlatá vanilka,
lehoulince delikátně pichlavě orientální
(nejspíš jalovcové bobule vytvářejí dojem až jakoby oudové stopy, jemně rozostřené)
s mlhou ze štávy kompotu z hrušek máslovek.
Naskočila mi vůně Supremacy Gold Afnan, Vanille Aoud M. Micallef...
Intenzita akorát až menší, výdrž velmi dobrá.
...prostě jemně pikantní saténově vanilkové zlato...

Santal 33 Le Labo
- první přivonění a - gin, jalovec, pudr, dřeva, čerstvě drcená zelená tráva = fresh úvod
- pak teplo, teplé čerstvo, zelené, oblé, teple svěží, nasládle zelené, jemně pižmové
- delikátní stopy kůže
- tak trochu stáj s koňmi, voda a jasný vzduch
...taková měkkoučká variace ma Galop Hermes a nebo živočišnější No.19 Chanel...
(barvy: odstíny šedé, studené bílé, zelenkavé)
...nejkrásnější je základ - oblý jako ohlazený oblázek uvnitř s vůní něco jako Artemisia Penhaligons nebo Allegro con Brio...

Miru Tvuj popis Santal 33 je ![]()
...
Musc Eternel Mizensir
...prvně cítím Petale Rose Sinfonia di Note,
pak
rtěnková růže s delikátním alkoholovým podtónem, pudr, šminky - vše laděno do bledé starorůžové...
Hloh, jemně pichlavý.
Pižmo, měkké, narůžovělé.
Tonka, delikátně marcipánová z vůně Alessandro Mazzolari.
A to je vlastně celé, všechno...
...Petale Rose + Alessandro + Byzantium Tesori d´Oriente
Ta vůně je TAK výrazná, že potřebuje zkrotit, zklidnit. Takže žádné syté nebo pastelové barvy, ale naopak nenápadné, klidné, ovšem s významem třeba...

White Comme des Garcons
...muškát v alkoholu,
hřebíček v chlastu,
jablko, se skořicí a se zeleným pepřem...
...zelenopepřový vítr,
bílozelený plast s kardamonem.
Je to ledové a teplé.
Zelené a tmavě hnědé.
Kořeněné a svěží.
...jak žvýkat peprmintovou žvýkačku a přes ní cedit do krku hlt koňaku či whiskey a bezprostředně v závěsu za tím vším tam ještě kopnout panáka ginu...
...je to jízda!..,
současně však vnímáte jakousi příjemnou zvláštní lahodnost, delikátně průtahovou,
trochu vysírací,
jenže zároveň jste fascinováni...
Teple větrová dřeva.
Kontrasty.
(něco na způsob Boudicca Wode)

one more time
Concrete Comme des Garcons
...dřeva ve sladkém teplém mléce, se špetkou kmínu,
díky jasmínu a pižmu
živočišné, téměř chlípné...
...je to lehce navalující a
současně vás něco nutí neustále si přičichávat k ovoněné kůži,
něco jak čichat k určitým částem těla...
(řekla bych, že vysoce provokativní)

SOUTH BAY - The Different Company
Svoboda nezlámaných křídel a volnost do všech světových stran.
Vítr poleptaný grepovými a limetovými krůpějemi, šípkové růže rozvité tak, že jejich lístky zaklánějí své týly nebezpečně k zemi, kde jejich pád očekává sladce vonící půda.
Pláňata v zátoce dozrávají a poslední plachty a ráhna mizí na obzoru.
South Bay = svěží, hořkosladké citrusy + jemná růže + zemitě sladké pižmo

euridike Text k South Bay mě vzal za srdce.
Kouzelné!
milacka Také si ji představuji jako vůni na jaro. ![]()
euridike Navnadila si ma, už sa rúti ku mne set 3x10 ![]()
milacka Myslim, ze nebudes litovat...
//Ja mam u The Different Company dva velke oblibence - Jasmin de Nuit a Rose Poivree, ale to jsou opravdu velke a hlasite vune, South Bay je jina - jemnejsi, decentnejsi, neni prvoplanova - presto/prave proto je krasna; a tesim se na vyzkouseni Into the White, mam tuseni, ze by se mi taky mohla libit...//
euridike Into the White - žeby ďalšia jar vo fľaši? Zloženie tomu napovedá, teším sa na tvoju recenziu.
A mne všetky príjemne krátia čas v posteli, kam ma dohnala chrípka. Všetky prečítané, dokonca aj niečo voňavé objednané.
Vďaka za ne, dámy![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje