Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13397 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:06

Martula 

...Tres Chere - podle složení mi naskočila vůně Elie Saab Le Parfum Royal 

(říká Miru)   Co ty na to???

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:29

Jestli k tomu můžu i já něco - Le Parfum Royal je růžové pačuli s pomerančovou stopou, krásné a hutné; Tres Chere mi ho nijak zvlášť nepřipomíná, je lehčí, nemá tu intenzitu... //A řekla bych, že i kompozice je jiná...//

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:48
Reakce na Korsičanka:

Martula 

(říká Miru)   Co ty na to???

​Diametrálně odlišná. Za mě podobnost nula.

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:54
Reakce na euridike:

Jestli k tomu můžu i já něco - Le Parfum Royal je růžové pačuli s pomerančovou stopou, krásné a hutné; Tres Chere mi ho nijak zvlášť nepřipomíná, je lehčí, nemá tu intenzitu... //A řekla bych, že i kompozice je jiná...//

​Souhlas.

Mimochodem.. Le Parfum Royal = po dlouhé době mainstream vůně, o kteté uvažuji. Hodně povedená!

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 07. března 2020 14:27
Reakce na Martula:

​Souhlasím, že vůně Ormonde mají všechny společný dřevitý akcent, ale ten se mi právě líbí. Stejně jako spousta vůní Guerlain nebo Chanel má společnou stopu. Vůbec mi to nevadí, naopak.

​Ano, lehká dřevitost mě napadla, když jsem přemýšlela o tom ocásku. Taky mě neruší.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 07. března 2020 18:47

Ormonde Jayne: Jardin d'Ange 

Andělská zahrada je pro mě vzdušná a přesto sytá karafiátová vůně. A to navzdory složení, ve kterém se karafiát vůbec nevyskytuje. Citrusový bergamot s růžovým dřevem a pudrová fialka podmaluje červené hlavičky kvetoucích karafiátů, vůně se mění ze vzdušné na hustou a krémovou hlavně díky zlaté ambře a dřevitě vanilkovému pižmu.

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 08. března 2020 07:27
Reakce na blackviolet:

Ormonde Jayne: Jardin d'Ange 

Andělská zahrada je pro mě vzdušná a přesto sytá karafiátová vůně. A to navzdory složení, ve kterém se karafiát vůbec nevyskytuje. Citrusový bergamot s růžovým dřevem a pudrová fialka podmaluje červené hlavičky kvetoucích karafiátů, vůně se mění ze vzdušné na hustou a krémovou hlavně díky zlaté ambře a dřevitě vanilkovému pižmu.

​Musela jsem se s ní dnes nastříkat, abych zkusila objevit ty karafiátky. A máš pravdu! Tuto vůni jsem si z  Bespoke Collection oblíbila nejvíc a vnímala jsem ji jako velmi osvěžující citronovou vůni podbarvenou něčím sytě květinovým, co nedokážu identifikovat. Opravdu jsou to karafiátky. No, já jsem si říkala, proč se mi tak dobře nosí

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:18

Martula Taky se mi hodně líbí a ten karafiát mě překvapil. Měla jsem ho tam jednoznačně a pak jsem ho ve složení nenašla. Třeba ten dojem dělá růže s hřebíčkem, těžko říct. Pro mě to zůstane karafiátová vůně s krásným drydownem.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:40

COPPER - CdG

Anýzově sladký vítr, který si po nocích dřímá v oprýskaných měděných trubkách kdesi na ztichlé periferii. Přes den se toulá, krade vůně, které se mu cestou zalíbí, ví, že ho nikdy nechytí, ne dneska, dneska ne...

Dnes si s sebou domů přinese dech vodky s tonikem, suchý tabákový prach a vzpomínky na semišové fialky, které zdobily vlasy jedné půvabné tmavovlásky... /Ach, kdyby se jen tak sebe samé večer u zrcadla zeptala, kdo jí tak zcuchal tmavé vlasy... To přece on! On to byl.../

A ze dne zbývá už jen převanout pár okamžiků…

Copper = měděná nahořklost vodky s tonikem + sladký suchý tabák + větrový anýz + sametově jemné fialky

13397 příspěvků moje polička 08. března 2020 11:04

euridike Tu báseň jsem taky měla ráda - zvláště proto, že jsem měla dlouhé kaštanové vlasy

Budu muset vůně CdG v Ingredients podrobněji vyzkoušet

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 08. března 2020 11:14

Korsičanka

A vyzkoušej i Concrete, když budeš mít náladu na něco „zvláštního“…

//A ještě jednou děkuji za včerejšek, opravdu si toho cením...//

Offline Miru
16562 příspěvků moje polička 08. března 2020 11:22

euridike 

...pěkné...

Offline Miru
16562 příspěvků moje polička 08. března 2020 11:24

euridike 

...no, tak já dala doma přivonět ke Concrete a dostalo se mi odezvy, jakože noo, taková nijaká vůně, jako když chceš vonět/nevonět, neškodná, pekná, ale strašně mírná, takové skoro nic...

(myšleno sice v dobrém, ale to jsem fakt slyšet nechtěla, že jo)

13397 příspěvků moje polička 08. března 2020 12:09

euridike Zkusím.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 08. března 2020 20:51

Simone Cosac: Osé 

Pudrová šeříková květinovka, krásný šeřík s pár zelenými lístky, sladký pudr s vanilkou a nakonec jemné šeříkové mýdlo. Něžná ženská vůně.

13397 příspěvků moje polička 08. března 2020 21:15

blackviolet Ty pěkně dráždíš! Víš, že se už nevyrábí?

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 08. března 2020 21:26

Korsičanka Fakt? To jsem nevěděla, škoda, moc hezká vůně .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 08. března 2020 21:32

euridike Jop, Copper se povedla. No a tvoje recenze na ni zrovna tak, ale to už je tak nějak samozřejmostí.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 09. března 2020 10:32

wendulka

Dekuju… //Kdyz mne se od CdG libi prakticky vsechno, to je nestesti… Mam Zagorsk, CdG2 a pietne nerozbaleny CdG2 Man, brala bych Floriental, Goshu, Odeur 53, Wisteria Hysteria – i Copper, ma v sobe cosi z Lutense...//

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. března 2020 10:40

euridike 

Zagorsk, Floriental a Wisteria Hysteria.