Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16570 příspěvků moje polička 11. června 2020 19:19

euridike 

...tuberoza s kakaem, máslovkami a frackovitostí - to by mohlo být něco pro mě...

Ta recenze - jako bych ji neuměla, nemohla uchopit vcelku, jako bych držela dva tři řádky, jejich smysl a ten další mi unikal, a nebo chytím třetí čtvrtý a první dva jsou pryč...

...jako rtuť..., jak ti fracci...

Hodně dobré

Offline ModestMourek blogger
1135 příspěvků moje polička 11. června 2020 21:13

Peter Carter je jedním z těch, které recenzování vůní přivedlo až k tvorbě vlastních parfémů. Zatím uvedl pod značkou Centauri Perfumes tři. Dendera v červeném flakónu odkazuje na minulost, konkrétně na reliéf v Hathořině chrámu v egyptské Dendeře, na němž jsou zobrazeny předměty připomínající žárovky.

Dendera je hutná kořeněná orientálka. Palčivý hřebíček se v ní mísí s pryskyřičným muškátovým oříškem a nahořklým zakouřeným oudem a přechází na dlouhotrvající olejovité labdanum z Ambre Extrait (Alkemia), které se uhlazuje kosatcovým prachem a prohřívá balzamickou ambrou. Až na skořicový akord, který téměř necítím, se jedná o čistě přírodní parfém, přesto jeho výdrž přesahuje 6 hodin. Tohle se Peterovi povedlo.

(https://cdn.shopify.com/s/files/1/0257/2877/8325/products/Dendera_1024x1024@2x.jpg?v=1573079519)

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 11. června 2020 21:15

ModestMourek I ten flakón působí solidním a masivním dojmem. Ale vyznění bude spíš pánské, ne?

Offline ModestMourek blogger
1135 příspěvků moje polička 11. června 2020 21:26

Fleur Řekl bych čistý unisex. Koření a labdanum, nic divokého.

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 11. června 2020 22:42

ModestMourek Díky za odpověď, dávám si do seznamů ke zkoušení.

Offline Ify
138 příspěvků moje polička 11. června 2020 22:56

MYTHS woman (Amouage)

Myths není vůně romantická, orientální ani gurmánská ….. je to chypre s velkých CH.

V první vteřině se objeví květiny, ale ty se jen krátce mihnou a rychle se vzdalují. Pak nastupuje zeleň, zeleň rozemnutá mezi prsty, rozmačkaná na padrť. Je to zeleň šťavnatá, k nakousnutí. Následuje závan karafiátu, naštěstí jen kratičký (vzhledem k dětství prožitému v prvomájových průvodech mám totiž ke karafiátům značně rozporuplný vztah). A následují chryzantémy, velká kytice chryzantém. Jako kdybych stála s náručí čerstvě nařezaných chryzantém na koberci zeleně. Ale není to koberec z čerstvě posečené svěží trávy, je to koberec z posekaných a rozdrcených silných lodyh různých travin, kopřiv a bodláků. Vůně se pak pomalu ustálí a zůstane jen zeleň s jemným závanem květin. Ano, je to spíš zeleň hřbitovní, ale není suchá a smutná, je šťavnatá a živá, jen velmi velmi melancholická. Ta melancholie je přímo hmatatelná. A proto bych vůni nenosila ve dnech, kdy se cítím mizerně, a ani v uplakaném podzimním počasí. To by se totiž mohlo stát, že spáchám sebevraždu ještě dřív, než na ni pomyslím. A rozhodně nenosit na pohřby.

Myths se nehodí brát k usedlému kostýmu ani k romantickým šatům. K tomu prvnímu by působila staře a vyčpěle a k tomu druhému směšně. Myths chce sebevědomí, nadhled a také dokonalé držení těla. Chce bílou vypasovanou košili se širokými ohrnutými manžetami, temně zelené sametové kalhoty, vysoké podpatky nebo ještě lépe kvalitní kožené černé mokasíny (např. Hogl je jistota) a stříbro … a i cigareta je v tomto případě povolena.

Offline Beverly
příspěvků moje polička 11. června 2020 23:05

Ify na to se dá říct jem OMG a díky, podepisuju,

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 12. června 2020 09:01

Ify Super!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 12. června 2020 09:36

Miru Ten text k Petit Fracas je možná spíš takový zaznamenaný proud vědomí, monolog k sobě, vzpomínka, která plyne společně s Petit Fracas, kdybych se teď pokusila nějak dovysvětlit, asi bych tu kontinuitu rozbila úplně... Ale někdy to tak prostě je - napíšu to jediným možným způsobem, kterým to je pro mě možné - nebo vůbec... Znáš to - někdy si nediktuješ Ty, někdy je to vůně a všechny okolnosti...

Fleur Díky...

Ify Skvěle napsáno...

Offline Ify
138 příspěvků moje polička 12. června 2020 10:00
Offline Miru
16570 příspěvků moje polička 12. června 2020 12:13

euridike 

...já se nevyjádřila přesně, omlouvám se...

Ta "neuchopitelnost" je právě geniální ztvárnění/popis frackovitosti...

(a ano, u "silných" vůní vede myšlenku, ruku vůně samotná...)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 12. června 2020 12:18

Miru Já vím, že mi rozumíš , pochopila jsem, jak to myslíš, jen jsem měla sama pro sebe tendenci se nad tím ještě jednou zamyslet... //A když jsem tu recenzi psala, tak jsem si právě na Tebe vzpomněla, jak jsme se nedávno ve vedlejším vlákně bavily na téma "správnej fracek"... //

Offline Miru
16570 příspěvků moje polička 12. června 2020 12:18
Offline slniecko admin
19456 příspěvků moje polička 12. června 2020 16:19

Eutopie

No. 7

Veľmi príjemná jarná zeleň, trochu čerstvých prútikov, trochu krehkých jarných kvetov. Bohužiaľ frézia ako taká, v ktorú som dúfala tam nie je, alebo teda určite nie v miere, ktorá by bola akokoľvek relevantná, ale je to veľmi milá, krehká a pokojná jarná kvetinovo-zelená vôňa.

No. 11

Veľmi podobný koncept ako u čísla 7. Jarná zeleň, prútiky, jarné kvietky, koná sa všetko. A do toho veľmi pekný orgován. Nenazvala by som túto vôňu priamo prvoplánono orgovánovou, ale je tam a postupne preberá velenie. Veľmi pekné.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 12. června 2020 17:02

slniecko naprosto souhlasím :)

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 12. června 2020 17:03

Ify pěkná recenze na Myths 

Offline Korsičanka blogger
13400 příspěvků moje polička 12. června 2020 18:24

Ify Přidávám se ku chválícím-recenze super, vůně lepší v pánském provedení

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. června 2020 22:16

Ify Dobře vystiženo, ale je vidět, že k ní máš lepší vztah než já. Ten popis mám dost podobný, ale spíš v negativním duchu. 

euridike Dia, prostě nádhera. Vůně i recenze.

Offline Ify
138 příspěvků moje polička 13. června 2020 00:09

alibi Renusatko Korsičanka Děkuji

Pánskou verzi neznám, tak to muset rychle napravit.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. června 2020 09:53

Renusatko Díky... Dia je krásná, miluju bramboříky, vůni i vzhled, takže mě nadchlo, jak krásný ten akcent je, jak krásně do všeho zapadá, asi kvůli němu je pro mě Dia tak výjimečná.