Mariya Oman Luxury
...původní Café Rose Tom Ford v delikatně orientalnějším ladění se vzdáleně příbuznou Radical Rose Matiere Premiere.
Povedené...

Mariya Oman Luxury
...původní Café Rose Tom Ford v delikatně orientalnějším ladění se vzdáleně příbuznou Radical Rose Matiere Premiere.
Povedené...

Love Hibiscus - mám už jeden vzorek vyzkoušený a stále nevím. Marakuja a tropické tóny nemám ráda. Tady ale vše tlumí chladivý kosatec. Opět světlo x stín, teplo x chlad. LPRN vůbec, Oud Maracuja jo, něco tam je. Slaný karamel ok, není to sice moje oblíbená složka, ale tady zapadá. Nebýt tam ten iris, nelíbí se mi. Chce to horko, myslím, ať to vůně pořádně rozbalí.
Čekám na vzorek, budu zkoušet dál. Možná je to i tím, že teď jedu v Existenci a jsem doslova naipregnovaná. Ta je nádherná, to jsem já![]()
...pro mě je nijaký, hlavně santalový, lehce zapomenutelný
Miru Teď jsem si přivezla vzorek(díky moc T
!) První lehké ovonění mému nosu nic neprozradilo, ale dnešní 2 střiky už ano. Úvod je pro mne až nesnesitelný - ta trojkombinace mi přijde příšerně syntetická
Dělá to maracuja, nebo její spojení se slaným karamelem?![]()
Ale domnívám, až se hlava vyblázní, bude ibišek s irisem a kadidlem o dost lepší. Přeci jen květiny....Uvidíme, co provede cypriol, ale jak santal, tak kadidlo by měly vůni zakulatit a vyklidnit úplně. Jsem zvědavá. Rozhodně je to parfém rozporuplný, ani pro každého pafumaniaka. Ale třeba jen nesedne mé kůži![]()
... jasné, vše je o chemii jednotlivce.
No, na mně je - úvod obecný mainstream, základ santalový, nijaký.
Celé pro mě zapomenutelné.
Cena v kontextu značky - nepochopitelná
Zkusím příští týden, má být vedro, ale taky to moc nevidím. Existence mi neskutečně sedla, už jsem si raději zajednala další odstřik.
Ale budu mít ještě jiný vzorek odsud od teena-s , prý skvělá šarže, takže třeba změním názor (Love Hibiscus).
Jak to vidíš s odstupem s Metal Lavender
. Já nevím. Na jedné straně si myslím, že v extrémním horku by byla skvělá, ale říkám si, jestli to ještě vůbec jsem já. A to je pro mě hodně důležité
,nejdůležitějsí...
Gratuluji k novým vůním, obzvlášť Musc K Ella K Parfums mě zaujala, ale i Matador. V poslední době se také poohlížím po divnovůních - změna stavu. I Když Musc je asi sázka na jistotu
.
Nemusím značku The Different Company, ale tato vůně mě zajímá - Dance of the Dawn: https://www.fragrantica.com/news/Dance-of-the-Dawn-by-The-Different-Company-Imaginary-India-18228.html
Vidím, že máš Eau de Tulle - ta mě podle popisu hodně zaujala. A i holky vedle. Můžu poprosit o stručný popis a jak je to s výdrží? Děkuji, Mijo![]()
Metal Lavender - názor nezměněn. Úvod velmi příjemná levandule, pak se to stočí/sklouzne do základu z Crystal Saffron, případně Encens Suave, stejná formule, a poněkud více syntetické
Kdysi jsem něco od Monegala zkoušela, a bylo to na mně mizerný. Takže od te doby jsem neměla potřebu od něj cokoliv testovat.
Matador - jeden z dárků k nákupu a jsem překvapená, originalitou, vydrží. Budu ještě zkoušet výhledově(momentálně nemám čas na to)
ad Love Hibiscus
...ta vůně není o šarží, ale o chemii nositele. Věřím, doufám, že na někom bude krásná.
Šarze vůní se projevují u Chanel, Guerlain, zažila jsem i u Dior Homme Intense(vč shodných dojmů z fragranticy),
u Amouage leda tak původní vůně versus současná tvorba, resp. hutnost a často i propracovanost je fuč.
To se nevylučuje s tím, že i současná díla Amouage jsou, některá, dobrá. Nemůžu napsat velmi dobrá, protože to "zabíjí" jejich "opatrnost" /přílišná jemnost, někdy až efemernost místo hustoty, často i mizerná výdrž.
Výjimkou je Purpose, Guidance
Miru O ceně Amouage vůní přemýšlím jen v souvislosti s porcováním - a i tak nestojí za to. Chápu ale sběratelky či sílu omámení![]()
Love Hibiscus - v drydownu po 3-4 hodinách moc pěkný, jemný a příjemně nasládlý vanlkou zaoblený ibišek![]()
Přesně jak jsem očekávala![]()
woman27 Mám ji den, tak napíšu až někdy déle. Ale zvítězila nad Eau de Lingerie - ta se mi též z těch 4 líbila. Jinak pro znalkyně Guerlaina prý totožná s Le plus Beau Jour de Ma Vie
Já už si tu původní nepamatuju. Jediná z nich je EDP kolem 20%, tak bude snad i držet.
Děkuji, těším se na dojmy. Le plus Beau Jour de Ma Vie jsem měla vzorek, ale to už je strašně dávno. Ale jestli se nepletu, jsou to ty svatebné mandličky. Ta byla nádherná.
A Love Hibiscus mi taky myslím sedne, jen teď používám dost silné vůně a hlavně už nemám. Jsem v očekávání vzorku. Určitě napíšu recenzi.
Moje poslední recenze je vedle na vintage Paloma Picasso EdP. Bože, to byla nádhera![]()
...tak to je dobře, že je na tobě pěkná ![]()
Za me Love Hibiscus voni jako instantni caj, ty granulky, co se kdysi prodavaly v plastove piksle. Zklamani, bohuzel. Obecne proti novinkam Amouage nic nemam, ty orientalne(ji) ladene vune znacka asi presunula do bezovych flakonu Essence kolekce. Ty Love "neco" byly vzdycky libivejsiho razeni a treba Love Delight se prijemne nosi.
Ad Monegal Matador, ta se mi akutne nelibila, mam poznaceno: latex, kytky, nanervylezouci ![]()
Zato White Blood L'Entropiste me zaujala, ja tyhle tropicky ovocicka (co nejsou jako Erba Pura) oblibuju.
![]()
![]()
Matador je na mne hlavně kůže, jakoby zteřelá, takové to ultra jemné rozdrolování na krajích a k tomu jen lehounce, opět poměrně dost proschlá, hrušková pracharanda. A s kminovým doťuknutím.
Vůně "povolí"/změkne až po nějaké chvíli a onu kůži podmalují/jemně jí obrousí hrany i ostatní ingredience, ale velmi nenápadně tedy.
Jo, Love Delight je taková nevšední a přesto líbivá vůně. Věřím, že se nosí dobře a nejspíš je i chválena.
Noo, tak mě zase White Blood zklamala. Moc ovocné, moooc zelené. Fakt míza...
...objevila jsem krásu vůně
Eau de Magnolia Frederic Malle
... plyšově hebce vlahé,
mýdlovo pižmové, ultra měkké hladké citrusy(bergamot)
na sluncem ohřátých vlhkých mechových polštářích, kdy světlo celé vůni dodávaji bělavé květy magnolií
(intenzita velmi stydlivá, ale věřím, že v chladnějším počasí bude mít síly více...)

Miru hm, mas pravdu, pri dalsi zkousce je uz nejaka zelenejsi - to jsem uplne nechtela ![]()
andry Bohužel i Entropist umí zprvu zaujmout jako velká většina pokusů o něco nového u jiných značek....a pak se rozplizne do neidentifikovatelné masy...nebo zahne úplně jinam, než jsme čekali/y![]()
Hlásím, že jsem se s Love Hibiscus vyspala
a ráda bych odstřik. Vyvinul se na mně v nekonfliktní malinovou vůni, jež mě ovivala(2 střiky), kudy jsem v noci prošla:)
...když máš, prosím, tu Eau Tulle - je kvalitativně srovnatelná třeba s původní Rose Barbare nebo Vzít Beluga?..
Miru Je to opravdu krásně vyvážená voňavá kráska, odpovídá již nevyráběné Le Plus Beau Jour de Ma Vie, již jsem kdysi měla v odstřiku od Moniky. V teple mám pocit, že moc dlouho nedrží, ač se jedná o EDP. Její parfémovou podobu Bouquet de la Mariée neznám, tak nemohu porovnat siláž a výdrž.
Fakt tam cítíš ty nádherné mandličky s trochou bergamotu a květiny s vanilkou se na tebe snášejí jako provoněný závoj.
S oběma tebou jmenovanými se siláží ani výdrží podle mne srovnat nedá, ale kvalitou ano.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.