euridike hug ![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Miru zkoušej a poděl se ;D zkus co udělají ta 4% :D
...zlepšují se!. Nechci to zakřiknout, "klepu do dřeva"...
Během dne je těch minut už víc, kdy cítím tak na 13%, prostě pomalilinku se to snad rovná.
Akorát jsem si vybavila, uvědomila, že mám ráda gurmánskou tuberozu s jasmínem - například se mi hodně líbila Café Tuberose Atelier Cologne
(a z mainstreamu Code Cashmere, Code Satin, Scandal by Night, Good Girl Supreme...).
Musím se v té hutné tinktuře prostě ztratit.
No a pak se mi pořád líbí ty pudrovopižmovky. A jako jednu z překrásných vnímám - byť je to bytový sprej - tak PUROTATTO https://puredistrict.cz/bytove-vune/purotatto/purotatto-bytovy-parfem.html
VIOLETTE IN LOVE Parfums de Nicolai
Tmavě zelenavé nebe, ne nepodobné polární záři nad tichým Severem, z něho polétavě opadávají maliny, fialky a růžové lístky, je to snové, fantazijní, jako večerní snění malé holčičky, která si v duši hledá měkké, tiché, sladce bezpečné místo.
Z tmavě, mechově zelených stínů postupně vystupují ovocné a květinové tóny, pastelové, pudrové, příjemné a hebké.
Vůně tichá a klidná.
Jako hlas Diany Krall, když zpívá I´m not in love...

Miru tak u Cafe Tuber. mám poznámku žaludkoobraceč-tak nevím.zkusím znova ale tento typ sladkých vůní asi není můj šálek...parfému(včetně GGirl a Scandal),bytovka vypadá zajímavě-pokud něco voní jako vyprané prádlo tak je to hezký ale nepotřebuju tak vonět sama,muselo by tam být TO NĚCO ![]()
...ona ta bytovka je hodně pudrová a celkem dost sladká, ale tak čistě sladká, paradoxně - ne jedle.
Ale momentálně, tím, jak ne/cítím tak všelijak, láká mě něco úplně jiného. No, nevím, co![]()
Ovšem, co vím, že to musí být, jako vždy, plnotučné![]()
Zkoušel jste, znáte někdo vůně
Insulo Jeroboam
Musc-Ambre Affinissence
Ca´Luna Acqua di Biella
?
Miru Zkoušela jsem Insulo, mám v poznámce jen - "málo jasmínu, moc vanilky, sladce dusivá vůně". Tak asi tak... Ale Ty jsi na pudrovky, máš ráda vanilku, Tobě by se líbít mohla...
...a potřetí, naposled
(= čich je zpět!.)
((miluji a obdivuji diplomacii od domenica . V plno směrech...))
IRIS TORRÉFIÉE Guerlain
...je
krásný...
Je křehký a přitom
plný.
Křehký zeleným a delikátně dřevitým bergamotem.
Plný douškem velmi teplé, chuťově plnotučné, nesladké, černé hebké kávy.
Chvílemi máte pocit, jako by jste polykaly hutnou vzdušnou smetanově kávovou pěnu nad kouřícím šálkem a
chvílemi - jako by vám mezi zuby vrznulo jemně nahořklé zkousnutí samotného kávového bobu.
...a nad tím vším se vznáší, s grácií a lehkostí,
jak elfka v půlnočních lesích nad mýtinami
a nebo gay-bohém mezi návrhářskými stoly s výkresy a štůčky luxusních látek světového módního domu
akvarelově zelenkavoantracitový
bergamot v objetí mohérového chmýří z pižma...
...a když přiblížím nos těsně k pokožce, cítím i hlt nasládlého slabého černého čaje omývajícího tenkou, ale luxusní, měkkou černou kůži.
JE to luxusní vůně.
má pravdu...
...je to luxus na - v tom nejlepším smyslu slova - doma, na nicnedělání, na chuť po klidu a pohodě, pro siestu u kouřící kávy, na chvíle, kdy nevíte, co chcete...
Iris Torréfiée voní horkou nesladkou černou, hedvábně koženou kávou s delikátním drhnutím zelenkavě dřevitého bergamotu(jež chvílemi vytváří dojem až mandlového akcentu)
a s pocitem, že vás v chřípí šimrají plamínky ohně...
...vůně pro dámu, když zrovna není v záři reflektorů a může být sama sebou, třeba
pro Monicu Bellucci

...Tvoje poznámky jsou pro mě ideální.!.![]()
Miru Myslela jsem si to...![]()
...konečně mi došlo, co mi Iris Torréfiée připomíná.!
...připomíná mi delikátnější verzi vůně Soleil de Jeddah a Cuir d´Ange.
(mmch, složení mají dost podobné)
Líbí se mi čím dál víc tenhle kávově koženej kosatec...
(a nejlepší je k černejm, tmavejm strohejm hadrům)

Miru Nikdy bych nemyslela, že zrovna já použiju tenhle obrat, ale já ty Tvoje recenze fakt žeru...![]()
...kuji moooc... ![]()
![]()
![]()
na chvíli vylezu z hybernace (čtu vaše krásné recenze a zkouším, jen toho času na psaní se mi nějak nedostává)
Ztracený ráj podle Nobile 1942
https://alibi-notes.webnode.cz/l/vonavy-ztraceny-raj-podle-nobile-1942/

...na tu Bambole jsem taky koukala a kdyby to na mně vonělo jak na Tobě - super![]()
Miru na tebe by myslím byla moc "slabá" ![]()
alibi Díky za nové & skvělé recenze, už jsem si říkala, kdy nás zase něčím potěšíš... ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje