Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. listopadu 2020 21:43

Perris Monte Carlo: Vanille de Tahiti

Tahitská vanilka se vyznačuje intenzivní vůní s tóny švestkových povidel a kromě vanilinu obsahuje i známý heliotropin, zodpovědný za její zkaramelizovanou sladkost. A vše do puntíku zde najdete v podobě našlehaného vanilkového dezertu, zlehka pokropeném citrusovou šťávou z magnólie a přelitém horkým banánovým krémem a poprášený bílým pižmem. Takhle nějak jsem si v duchu před 6 lety představovala, že by mohl vonět původně avizovaný a nakonec nerealizovaný Shalimar z řady Ode à la Vanille, kdyby se do jeho základu použilo jeho kadidlo místo balzamické ambry se santalem.

J.U.S: Noiressence

Esenci černé jsem si osobně představovala jako podmanivou koženou vůni s květinami, ale určitě ne jako hromádku na prach rozdrcených černorybízových bonpar, na něž se převrhnul kalamář s inkoustem, stojící vedle vázy s pižmovými kosatci. Naštěstí je už skoro prázdný, takže z něj vyteklo jen pár kapek, které vysušíme semišovým hadříkem. Líbivka obecná.

Offline Miru
16578 příspěvků moje polička 05. listopadu 2020 21:46

wendulka 

...ta tahitská Vanilka - tak moc se mi líbí, co o ní píšeš!,

ale santal.? Ach jo, beztak by na mně zas byl divnej(v kombinaci s tou vanilkou)...

Offline Miru
16578 příspěvků moje polička 05. listopadu 2020 21:47

wendulka 

...líbivka.? A přitom má Noiressence tak pěkné složení...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. listopadu 2020 21:48

Miru 

Třeba nebyl. Jako s Addictem 2012 nemá společného vůbec nic v tomhle ohledu.

Offline Miru
16578 příspěvků moje polička 05. listopadu 2020 21:49

wendulka 

...tak jo. A díky za srovnání s Addictem 2012

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. listopadu 2020 22:05
Reakce na Miru:

wendulka 

...líbivka.? A přitom má Noiressence tak pěkné složení...

​No pro mě konkrétně jo. Ale napadlo mě právě, že na Tobě by se možná mohla předvést lépe...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 09:53

Dalia jerry Evanilla Biely kvet Martula Suzam 

Děkuju...

No ona ta recenze celá vznikla tak nějak zvláštně, skládala jsem si v duchu obrazy a slova, jenže pak jsem si ty věty začala nahlas deklamovat jako divadelní roli, proto má takovou specifickou/deklamační formu, já vůbec nechtěla, aby tam byly nějaké rýmy, to se prostě stalo tak nějak nechtěně a úplně samo...

wendulka 

No ale ten jalovec je na ní právě to nejzajímavější! Je to zvláštní kombinace - studená/asketická růže + zeleně aromatický jalovec. Není to "moje vůně", ale líbí se mi...

No a teda Noiressence mám vzorek a šetřím si ho na nějakou speciální náladu v domnění, že mě fakt dostane do kolen - a Ty na mě s bonparem! Večer se na něj vrhnu...

Korsičanka 

No tak dočetla jsem Hamsunův Hlad, tak jsem si jako dezert na dobrou a klidnou noc dala Děvčátko se sirkami...

Offline Miru
16578 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 09:57

wendulka 

...jukla jsem na značku a ještě se mi líbí

Cuirissime

Superfusion

...a nemusel by být špatný 

Sexycrush, pokud oud v něm není zu viel...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 10:02
Reakce na euridike:

wendulka 

No ale ten jalovec je na ní právě to nejzajímavější! Je to zvláštní kombinace - studená/asketická růže + zeleně aromatický jalovec. Není to "moje vůně", ale líbí se mi...

A tak já zhruba podle tvojí recenze tuším, jak to asi voní. Takhle jsem kdysi zamáčkla slzu, když jsem porovnávala, co Oliver Peoples provedla na mně ve srovnání s andry . Dokonce i ten prodávající chlapec v Ingredients vyděšeně vytřeštil oči, když jsem mu dala svojí ruku pod nos.

No a teda Noiressence mám vzorek a šetřím si ho na nějakou speciální náladu v domnění, že mě fakt dostane do kolen - a Ty na mě s bonparem! Večer se na něj vrhnu...

​Jsem zvědavá, jak zapůsobí na Tebe. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 10:16

Miru 

Příští týden mi povíš, co Noiressence...

Offline Miru
16578 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 10:21

wendulka 

...no, neee..?!..

Online jerry
11032 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:36

Cuir Soyeux (Francesca Bianchi) - tohle je parfémový kolotoč - sladce kouřová pryskyřice promíchaná s kosatcovým pudrem, do toho zakouřená kůže. Postupně se vloudily vanilkově krémové jemné květiny s kapičkou kyselkavosti a kůže se stáhla do pozadí spíše v podobě bílého semiše. A najednou gejzír v podobě čerstvě vyleštěného nábytku, který se pomalu změnil v pudr snášející se pomalu k zemi. Je to zároveň prach, krém, pudr, samet, hedvábí....zkrátka kolotoč.

Crazy Rich (Novellista) - jemné, leč syté květinky s náznakem nakyslých ovocných tónů. Postupně se z květin stal celý pugét, velmi intenzívní, až úderný. V dojezdu se pak přidal řízný pomerančový květ a náznak lehce zahnívajících zelených stvolů.

Offline Korsičanka blogger
13401 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 17:07

jerry Takže ten tvůj/vlastně můj kolotoč se mi právě moc líbí

Online jerry
11032 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 18:52

Korsičanka 

Mně právě taky - je to jedna z vývojově nejpestřejších vůní, kterou znám.

13401 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 19:09

jerry Ještě na nějakou vývojově pestrou, která tu není moc profláklá, by sis vzpomněla, prosím?

Online jerry
11032 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 19:25

Korsičanka 

Za vývojově pestré považuju většinu Amouage.

13401 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 19:33

jerry  Ale ty mám za ty roky prozkoumané. Až tě nějaká zas napadne, vzpomeň na mě, prosím

Online andry spravce
2929 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 19:58

Korsičanka Or du Serail!

13401 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 20:02

andry Myslila jsem si to o ní:)

Ale mnohdy mám pocit a nakonec to tak není...Tak někdy vyzkouším:)

Online andry spravce
2929 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 20:03

Korsičanka pokud teda nemáš problém s medem, mangem, kokosem