Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
teena-s
To už je úděl asi...
ANGELS´ SHARE - By Kilian
… zkoušeno s tím, jenž má oči jako Petr Čepek, jako černý myslivec…
Září.
A noc.
Sami venku, na potemnělé zahradě.
Noc podmračená, bez hvězd.
Ale v té modročerné tmě se teplo celého dne drží jako v černém kocouřím kožíšku.
Andělská vůně, kterou spolu sdílíme, vzlíná do vzduchu, prostupuje jím.
Vzduch jí lehce zlátne, jako by se do tmy rozpadaly skryté hvězdy.
To ten koňak, oblý tak, že by jeho krůpěje mohly plout vzduchem jako voňavé světlušky, nachytat do sklenice by je chtěl, ale já bych to nedovolila.
Radši bych se zvedla a došla do kuchyně pro ty poslední dvě makronky od Vlada Ryasnyyho, voní po čokoládě, sójovém karamelu a ambrozii, neodpustím si přitom vzpomínku na to jeho báječné mandlové moelleux…
A J. se ptá: „Všechny ty věci, co vypadaj jednoduše… Ty bejvaj nejsložitější, viď?“
Řekla bych, že o makronkách nemluví.
A jak to mám vůbec vědět?
Jen proto, že jsem o pár let starší než on…
//On neví, že „velký“ je tady on.//
A tahle vůně, vůně nočního anděla, který nechce padnout, byť by to bylo tak snadné, tak krásné, ta voní jako námel sladce, to se nám zrovna nejvíc spát chce, kdepak, jakmile začnu citovat a parafrázovat Skácela, bývá v tom skryt počátek konce…
Tak jen ještě jednou vzhlédnout k všudypřítomnému neviditelnému andělovi, co voní po koňaku, čokoládové ganache, sójovém karamelu, ambrosii a mandlích...

Rouge Prive (Novellista) - sytá růžová růže v závěji intenzívního ledového pižma, do kterého se připletla cukrová vata. Originálního na ní není nic, ale je pěkná - bohužel taky jednotvárná, s naprostým minimem vývoje. S ohledem na její intenzitu by mohla být až únavná.
Wisteria & Lavender Cologne (Jo Malone) - pudrová levandule na začátku by snad ukolébala i ke spánku, ale pak rozrazila dveře do saloonu ve velkém stylu wistárie - sladce nektarová a opojná. A za ní v rychlém sledu coca-colové bublinky otočníku. Na poměry Jo Malone je hodně intenzívní a s překvapivě dobrou výdrží.![]()
euridike Krásné...
Tangier Memories Teresa Helbig
ovocný čaj(chvilinku jablko, pak už jen brusinky, maliny) osvěžený a odlehčený pepřem...
...a pak - transformace a je to vůně kožená. Delikátně kožená.
Zjemněná/zředěná Gucci Guilty Femme Absolu + Bottega Veneta Velours.
Jo, a připomíná mi tohle

Very Private for Bergdorf Goodman Ramon Monegal
...úvodní kombinace je
zvláštní - už jsem to někde cítila, v jiné vůni, tak 80tá léta
(něco z dílny Elizabeth Arden nebo Taylor...) -
intenzivní/halasný/tak trochu neučesaný a afektovaný...
...když se vůně zklidní, na pokožce se mi usadí a rozvije
čajová růže s mikropodtóny hebkých, vanilkou nasládlých pomerančů
(jež vůni relativně osvěžují, odlečhčuji),
zasypaná chladivým fialkovým pudrem v mydlinkovém provedení.
Pod tím vším je ukryt větvičník - jako takový ho vyloženě nevnímáte, ale uvědomujete si stabilitu vůně, a v kombinaci s pižmem vytváří dojem hedvábné klouzavosti, jako když vám saténová košile sklouzne z ramen...
Chladivá delikátní naovocněle květinová chypre.
Tiše luxusní.
(na mně teda, co teď dopisuji, mizí...)

The Sands of Aqaba
Bylinky, koření, pár kapek medu …
Zvláštní kompozice, ve které cítím bylinkovou čajovost, koření, co mi protáhne nos, a jemnou medovou sladkost. Celé je to takové vícevrstevnaté a proměnlivé, pro mě však místy nepříjemně rušivé. Zajímavá vůně, ale nosit bych ji nechtěla.

euridike Myslím, že Tebe by ta vůně zaujala více než mě. Není to můj šálek kávy, ale uznávám, že "něco" v sobě má.
Sands of Aqaba jsem zkoušela kdysi...(dopsáno do databáze)
A vnímám ji dost jinak. Teda tehdy. Nevím, jak teď.?.
Miru Poohlédnu se po ní, Monegala mám ráda, jeho Monbloom mám dlouhodobě v pomyslném tužebníku...
+ teda a recenze na Sands -
...
...no, a teď jsem trochu jelen![]()
jak jsem zkopírovala tu recenzi na The Sands of Aqaba, zmiňuju v ní Thierryho W. I si pamatuji, že jsem u té vůně viděla jeho jméno(i těch x let zpět a vybavuji si že jsem o něm psala), ale teď tam nikde psaný není. Tak jestli to mám jinou vůni nebo co.?
díky!![]()
Penhaligon's - Equinox Bloom
Dnes přišel odstřik, tak jsem hned vyzkoušela a... pauza na oběd, takže:
Equinox Bloom má být první gurmánskou vůní Penhaligon's. Mám ráda Penhaligon's. Mám ráda jedlé vůně. Tohle se fakt nepovedlo.
To je tak špatný, fakt moc špatný. Pamatujete na Aqua Allegorii Lys Soleia? Přidejte nahnilé stonky a je to. Au. Lilie, jejich těžký oranžový pyl, čerstvě posekaná louka se vším možným plevelem + hnitíčko.
To je tak moc zlý, že se mi z toho obrací žaludek, zkazilo mi to oběd a nemám čas to smýt, protože už zase musím jít pracovat. A fakt mě to mrzí, dost možná jsem tím problémem já, ale co teda moje kůže s tím udělala, to fakt nechcete.
Slovy klasiků: "Musíme si pomáhat, vždyť jsme jedné krve - ty a já ...a my všichni tu!"![]()
Od Angels´ Share se štěluju na vzorek
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje