Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 11:30

Miru ...myslím, že čím více má srdce, duše prasklin(více či méně spravených...), tím více má pochopení pro více věcí, situací, okamžiků, událostí... Prostě takové srdce už ví...

Velká pravda

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 11:38
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 12:57

Miru Jo, Dark Lord se povedl a Tobě recenze k němu taky!

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 13:00

wendulka 

...díky

Fakt mám vždycky velikou radost, když narazím na vůni, na takovou vůni, jakou si představuji, že by vůně obecně měla/y být...

(zajímavá, nositelná, více či méně originální, držák, neobtěžující silou ale registrovatelná okolím, aby byla cítit kvalita)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 14:15

alibi 

Teď jsem si přečetla Tvoji recenzi /léta Páně 2017/ na CdG EdP - je NAPROSTO BOŽÍ!

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 17:27

ArteOlfatto: Bois Precious 

Kosatcový pudr s pryskyřičnou myrhou a vanilkovou ambrou. Kapky medu na dřevě. Elegantně kosatcová a hřejivě ambrově dřevitá. Podobná vůním jako Bois d’Iris (VC&A) nebo Bois d’Argent (Dior).

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 17:28

euridike díky :) a pořád je to jedna z  nejdivnějších vůní, které jsem kdy zkoušela. Budu si ji muset připomenout, jestli to koření do houbovky pořád platí :)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 21:25

Floraiku: I Am Coming Home

Jejich společný domov našel a koupil on, ale zařídila ho ona. Vybrala pečlivě každý kousek nábytku, každý obraz, každý kousek porcelánu. Měla pro tyhle věci oko znalce. Naplňovalo ji to neuvěřitelnou radostí. On měl oči jen pro ni a považoval za ohromnou poctu, že mohl být svědkem jejího nadšení. Sedávali spolu na verandě a pili bílý čaj s bergamotovou šťávou, zázvorem a kardamomem a otevřeli si k tomu bílou čokoládu nebo mu ležela v náručí na pohovce. Jenže jak plynul čas, ta šťastná jiskra v jejich očích začala pozvolna mizet. Věděl, že musí odejít, aby se nezbláznila. Láska si žádá oběti a on ji milovat tak moc, že ji nechal.

Už to není domov. Je to jen dům s mramorovým krbem a řadou cenných sběratelských porcelánových sošek, na které sedá prach, Poslední čaj, co uvařila, než odešla, už dávno vystydl. Je jako led, no on prostě neměl to srdce ho z té stříbrné konvičky vylít. Znamenalo by to totiž, že už se nikdy nevrátí. 

(Ano, bílé pižmo v téhle vůni má i přes svou sterilní prázdnotu v sobě zároveň zvláštní měkký a hřejivý tón, který je jakýmsi příslibem, že by to třeba jednou zase mohl být domov. Snad.)

Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 21:29

wendulka Smutná vůně? Nebo jen v srdci?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 21:40

Korsičanka 

No jak píšu, je to velmi povedená osvěžující čajovka s bergamotem a kořením. Nicméně musím souhlasit s euridike, že to pižmo v ní je hrozně zvláštní. Jednou stranou je mramorově zaprášené, působí odtažitě a kombinaci s kardamomem tak nějak smutně, až člověka bodá u srdce, no a zároveň je v něm i něco vřelého.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 22:06

Dnes večer s vínem o samotě a k tomu sada vzorů z Aus Liebe zum Duft. Krásný večer - moc dobře se bavím, ale jsem líná dávat postřehům smysluplnou podobu, tak jen s dovolením přepíšu své poznámky. Od nejmíň zajímavého:

Bohoboco - Coffee White Flowers

Květinová smetana a rozpustná káva. Maggi - stejný tón jako v té instantní kávě. Kofila! Hmm, ale moc sladké Kofila s opalovacím krémem. Voní to jako nějaká svíčka od Yankee Candle Granulované kafe (Jacobs Velvet) a smetana v prášku. Léto?. Kéž by tam ta Kofila vydržela...

Carner Barcelona - Botafumeiro

Přiškvařený cukr?? Sirup s kadidlem??!! Smůla exotických dřevin. Tohle voní jako Serge Lutens. Fille en Aiguilles! Parfém má hodně olejovitou konzistenci - kvalitní. Přestože je to vůně sladká, je smutná. Skličující.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 22:15

Diptyque - Eau Capitale

Začátek - papírová růže. Hřejivá živočišnost, lepkavá, ale ta živočišnost pochází z rostlinné říše. Pak svěží koření a stonky i s trny. Sklouzne k příjemně kořenité růži a nakonec i k růži lehce ovocné na rostlinném pozadí. Hlína, úrodná půda. Růže na poli. Netíživá. Třpytí se i přes to, že na ní ulpívá hlína.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 15. ledna 2021 22:20

Juliette Has a Gun - Mood Dance

Modrá a sivá. Lehce medicinální, lehce animální. Květiny ležící v chladu a v temnu. Černé koně běžící tmou. Fialka z Insolence. Povědomá vůně, trochu "retro". Mazivo a ocel. Amouage Memoir - skoro ovocná, ale temně hutná. Podstatou silná, ale ztvárněním lehká vůně. Dospělá žena s malou holčičkou a velkolepou duší uvnitř. S temně modro-šedým závojem. Má co říci.

Offline Miru
16579 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 09:05

Amyris Extrait de Parfum Maison Francis Kurkdjian

...delikátně měkká a měkce svěží vůně květů hrachoru, jasmínu i kosatce současně podmalovaná hedvábnou, velmi jemně nasládlou hruškovou šťávou.

...po tomto rychlém úvodu vůně na jednu stranu získává více éterické dřevitosti z kosatce a na stranu druhou, zásluhou necitrusové mandarinky, naovocnělou mýdlovost odlehčenou jasmínovou platinou...

Poprahově si uvědomuji i nadýchaně krémovou pudrovost.

Velmi příjemná vůně, krásná.

Nekomplikovaná podstatou, ale zásluhou více ingrediencí není obyčejná.

(typově - jakoby lepší varianta Miss Dior EdP 2012)

No, ale co si tak matně vybavuji, Amyris EdP se asi líbila více...

...působila na mě vzdušnějí(méně ovoce, více kosatce, vetiver) a zároveň stabilněji, přitažlivěji(oud).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 10:10

wendulka 

... za I Am Coming Home...

Evanilla 

... recenze na Moon Dance a Eau Capitale - fakt krásné a výstižné - ...

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 11:18

euridike Děkuji - jsou to spíš jen neuspořádané dojmy z prvního zkoušení - a s vínem no

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 11:39

Evanilla ty dojmy jsou perfektně vystihující. Dokážu si z toho vůni představit

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 13:02

teena-s 

... teda ta recenze na Venom of Angel - ...

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 13:16
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 16. ledna 2021 15:31

euridike 

Děkuju.

Evanilla 

Hele ale na neuspořádané dojmy s vínem v ruce Moon Dance dobrý, dramatický.