wendulka Na vzorek jsem tedy někdy zvědavá, protože ji popisuješ moc pěkně![]()
Na parfumo ji skalní recenzenti dost strhali - že prý nic zvláštního a nejslabší z řady![]()
wendulka Na vzorek jsem tedy někdy zvědavá, protože ji popisuješ moc pěkně![]()
Na parfumo ji skalní recenzenti dost strhali - že prý nic zvláštního a nejslabší z řady![]()
Jelikož absolutně netuším, kdo mají být ti skalní recenzenti na parfumo, jaký mají vkus, kolik odzkoušených vůní, tak ti na tohle můžu odpovědět leda: věc názoru.
Recenze na parfumo jsem čítávala před, jen když jsem měla vyloženou krizi v tom, co si vybrat nového, jinak vždycky až po pro srovnání dojmů ze zvědavosti nebo když mě nic nenapadalo, ale teď už ani na to nemám čas, abych se přiznala.
Před už čtu jenom tady, kde přece jen víme, co které sedí.
Saringkarn je první od značky Prin, kterou mám odzkoušenou. Vybírala jsem čistě na základě složení, protože už za ta léta umím u sebe odhadnout, co by se mi mohlo líbit a že je od Prina Lomrose, jelikož jeho první vůně chválila jak slniecko, tak i andry Sloth (Zoologist).
Nu ale jestli opravdu jsou ostatní vůně Prin ještě lepší, až se jimi časem prokoušu všemi, tak pánbůh se mnou a zlý pryč
.
Ale jinak ty Saringkarn jakožto zkušená harcovnice v arabkách s růží, šafránem a oudem a dalšími chuťovkami samozřejmě můžeš vyzkoušet taky
.
wendulka To víš, že vyzkouším. Vždy mě zajímá, co kdo o niche značkách říká - ať tady, nebo jinde. A každý máme jiný vkus a ne vždy se shodnem. Proto je tak napínavé zkoušet novinky, když se sejdou rozdílné, či podobné názory![]()
Vendulko, všiml jsem si, že začínáš objevovat Lomrosovy vůně.
Prin Lomros má zajímavé počiny a paralelně má více značek. Strangers (perfumery), Prin, Pryn Parfum, Parfum Prissana...
O něco méně se mi líbí vůně, které dělal pro jiné značky. Tam ale měl zřejmě (omezující) zadání... mám na mysli třeba právě reformulace pro Zoologist.
Doporučuji vůně Aran /Prin/ (nebo jeho rozpracovanější verzi Aranyaka /Pryn Parfum/), Mriga /Prin/... tedy vůně z přírody (lesy, pralesy s oudem nebo bez... indie vůně), nejkonvenčnější jsou typově z mé zkušenosti vůně Strangers. U značky Parfum Prissana pak má vůně inspirované japonskem (Maruyama - kopec u Saporra; Natsumeku - citrusové jaro v japonsku; Tom Yum - inspirován vůní tradiční polévky...) nebo jinými geografickými místy. Ale má prý i krásné kožené vůně (které musím ještě prozkoumat) a samozřejmě "nálože" jako u Prin.A pak má ještě zajímavé květinovo-zelené experimenty. Vše, co jsem dosud zkusil, bylo zajímavé. Experimenty jako např. Häxan ne moc nositelné.
Vzorky jsem pořizoval v Německu a pak je má jeden anglický eshop. Ale jestli jste objevili bližší zdroje, napište!
svěženkář Díky za postřehy a typy vůní, mě by určitě nejvíc zajímaly ty květinové:) Náš zdroj, který objevil pentacon a nakupují tam s prďola , je tento:
https://ecuacionnatural.com/producto/lost-in-heaven-francesca-bianchi/
Korsičanka Díky! Většinu vzorků jsem získal při obchodech s německými parfumáky. A pak z anglické bloom perfumery. Tam mají těch zajímavých značek vícero.
Květinové jsou Apsarah, Fleur de Lune, Jardin d'Iris, La Malila, Le Mimosa, Maia, ... Lava rose (růže a minerály) a třeba Aroon Sawat je spíše květinová než citrusovo- ovocná, ale asi jak na kom. A mýdlovo-květinová Vallée des roses.
Začal bych Apsarah, tu všude chválí.
Jo jo, na material uz se chystam. Jeste dej vedet, co jine vune znacky, abych vedela, zda mam udelat test napric, nebo vylozene tuto.
Díky za postřehy. Na poprvé jsem si od každé z jeho značek objednala něco. Já začínám vždycky spíš tím konvenčnějším, co si myslím, že bych mohla přímo nosit a pak postupuju k tomu méně konvenčnímu.
Vallee des Roses mám, na tu se chystám, když vydržíš. Lavarose chci vzít teď v další objednávce.
Po objednávce číslo dvě dám vědět i toto
.
Díky za postřehy. Na poprvé jsem si od každé z jeho značek objednala něco. Já začínám vždycky spíš tím konvenčnějším, co si myslím, že bych mohla přímo nosit a pak postupuju k tomu méně konvenčnímu.
Vallee des Roses mám, na tu se chystám, když vydržíš. Lavarose chci vzít teď v další objednávce.
Po objednávce číslo dvě dám vědět i toto
.
wendulka
Na poprvé jsem si od každé z jeho značek objednala něco. Já začínám vždycky spíš tím konvenčnějším, co si myslím, že bych mohla přímo nosit a pak postupuju k tomu méně konvenčnímu.
Mám to přesně naopak! ![]()
První objednávám, to co mne nejvíce zajímá. Většinou ty nekonvenční, neobvyklé, novátorské. A když mne zaujmou, teprve pak se pustím do dalších. A momentálně mne zajímají hlavně ty divočiny.
svěženkář A momentálně mne zajímají hlavně ty divočiny.
![]()
![]()
wendulka Tak se těším na recenzi, zda se Prinovi podařila jiná růže![]()
Tohle není recenze. Víceméně. Je to jen text o vůni, o emocích, které mění to, jak vůně vnímáme, cítíme, vidíme. Snad mi to //opět// prominete...
Byli jsme na výpravě v lese. Tara, já a její mladší bratr, říkejme mu cvičně třeba C. Když jsme se večer vrátili ke mně domů, Tara šla do koupelny, C. se ještě vracel pro něco do auta //protože někdy se na výpravu do lesa musíte dostat autem, pokud si tedy před výpravou lesem nechcete dát ještě dvacetikilometrovou výpravu městem//. C. pohodil svůj batoh jen tak neladně v chodbě, zatarasil mi jím dveře do skříně, do níž jsem chtěla uložit sluneční brýle, beru tedy batoh, že ho dám stranou - a ono to nejde. Prostě ho jednou rukou nemůžu zvednout. Oběma už ano, ale teda....: "Proboha, co v tom ten kluk má, vždyť to nejde unýst?!"
Tara stojí ve dveřích koupelny, ramenem opřená o bílé futro, hlavu trochu na stranu, pohled upřenější, než bych si přála: "Kámen. Má tam kámen. Ten velkej, co se ti líbil dole u řeky, jak jsi říkala, že ti připomíná nějak parfémovej flakon. Tak ho narval do batohu a vzal ho. Pro tebe." "Šli jsme asi deset kilometrů pěšky a úplně hroznym terénem - a ten kámen má snad patnáct, dvacet kilo!" Tohle jsem řekla lehce hystericky. Protože jsem v duchu viděla toho drobného kluka ve flanelové košili, jak vleče tohle břemeno..
A pak už jsem byla zticha.
Raději.
Vím.
Rozumím...
Vždyť si kvůli mně koupil CdG2 Man, jednou jsem řekla, že je to úžasná vůně, výjimečná - a on si za prachy z brigády nekoupil novej bajk, jak měl v plánu, ale CdG2, černej rolák a stejnej Kanken, jako mám já...
A za nějakou hodinu jsme spolu my dva zůstali sami, mladší brácha mé kamarádky a já. On z batohu vyndal ten kámen a tiše mi ho přinesl, opatrně ho položil na noviny, které si předtím rozložil na podlahu. Chtělo se mi brečet... Lítostí a smutkem a vzteky. Vzteky - na sebe... Proč se věci dějou takhle?
Moc dobře jsem si to uvědomovala...
Jak se věci mají.
A vlastně jsem to nikdy nedokázala docenit - jaký je.
Až teď.
Totiž...
Když se mi rozbil vypínač v předsíni, byl jediný, koho napadlo, že by ho zkusil spravit. Žádného jiného to nenapadlo, kolegy, kamarády, kteří se v té době stavili. Ti to jen zaregistrovali - a nechali být. Když mě vytopili sousedi, zeptali se asi tři lidi, jestli nechci nějak pomoct. Řekla jsem, že ne. On jediný stejně přišel. A když jsem měla na puse opar, všichni ti báječní chlapi okolo, ta věrná entourage, co ráda zajde na kafe a na drink a whatever, tak ti se s lehce otráveným výrazem drželi dál, což je v pořádku - ale on jediný mě šel obejmout, i když jsem před sebou šermovala rukama, ať to nedělá, že to ještě chytne. On se jen usmál. Bylo mu to fuk.
A když si koupil CdG2, sama v sobě jsem se tak jako pousmála //já husa hloupá//, jakože na tohle je ještě "malej" - protože tuhle vůni jsem milovala na někom velmi dospělém, velkém... Jo, jenže kde je to měřítko něčí dospělosti a velikosti... Ve věku a výšce a váze a míře úspěchu a zajištěnosti to samozřejmě není. Dost velkej pro tuhle vůni je ten, kdo se dívá a vidí, kdo poslouchá a slyší, kdo je tiše nablízku, kdo dlouho nese těžké břemeno, ať je to kámen, ať je to láska k někomu...
Pro takového je tahle vůně - vůně doutnajícího vetiveru, temného, z vřesoviště, vůně sladké rašeliny, ohmatané a ohlazené kůže, nasládle opojného koření, květů usychajících mezi listy ztracené knihy...
Od té doby je pro mě a ve mně tahle vůně jeho, stejně jako slova...
I know
you´ve been hurt by someone else
but if you´ll let me
Here´s what I´ll do
I´ll take care of you...
wendulka Tak se těším na recenzi, zda se Prinovi podařila jiná růže
Korsičanka a hned několik. Vedle zmíněných ještě Rosuerrier = spocené zvířáto schovávající se mezi keři růží rostoucích na mokrém mechu.
svěženkář Nenapínej![]()
Eau Capitale (Diptyque)
mi tu utíkají vlákna protože spadnou dospod jako přečtená aniž bych je četla:-(
vůni jsem nezkoušela na vlastní kůži, jen cítila na onačejších nositelkách a zdála se mi intenzivní až až, ale ten popis je tak kouzelný..![]()
Korsičanka a hned několik. Vedle zmíněných ještě Rosuerrier = spocené zvířáto schovávající se mezi keři růží rostoucích na mokrém mechu.
No ale tuhle divočinku bych narozdíl od tý polívky Tom Yum, docela zkusila
, zpocený zvířátka mě obvykle pobaví
.
Dal bys mi, prosím, odkaz na těch německý eshop, odkud jsi bral vzorky? V tom španělském e-shopu značku Pryn jedinou nemají, jen Prissana, Prin a Strangers.
wendulka Našla jsem jen toto a pak se s nimi obchoduje na parfumo![]()
https://www.prynparfum.com/collections/all
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.