Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 02. července 2023 09:41

Aranyaka Pryn Parfum

...posečená tráva, měkká,

hustá,

hustě hladce proslazená a prohřátá cibetkou a delikátně prokouřená olibanem, jež také je chuti  nasládlé, pocitově oblé, průzračné a pružné.

Vnímám osvěžující lahodnost celé kompozice(dokonalé propojení všech ingrediencí v jeden harmonický celek),

ležím na vlhké zemi a

zavřené oči...

(a nebo jsem korektně oděna a

uvidí se.......)

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 02. července 2023 11:16

Apsarah Parfum Prissana

...souhlas s Renusatko .

No, na můj vkus je tam příliš doživa rozmělněných zelených lístků, až samotnou bílokvětinovost téměř přebijí =

příliš "zelené", málo bílokvětinové

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 02. července 2023 11:21

Le Cirque Bleu Parfum Prissana

...lahodné, tlumeně intenzivní, vonící kvalitou.

Všichni zúčastnění se celkem rychle, pěkně za sebou předvádějí, až se navzájem všichni spojí, prolnou, a pod lesně bylinnou, měkce teplou svěžestí  prodýchává hedvábně chutná, delikátně navanilkovělá nasládlost těla.

Luxusní, bezgravitačně zlato černě kožené, tiše sálající...

...sofistikovanější a hezčí provedení vůně Mon Seul Désir

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 02. července 2023 11:34

Nesnás Qareen Parfum Prissana

...och tak toto začíná libózně!,

hnědo rezavě - změklou skořicí,

utápěnou v rozvářených datlích, do nichž někdo lisem tlačí šťávu, spíše zbytky života ze sušených meruněk a tohle - šup s tím do zahřívaného, vyšlehávaného labdana...

...mezi prsty cigáro a v druhé se mi rozpadá křehká chalva(tu miluju, lehká závislost...),

tak ji zbrkle cpu do hladových úst a

vnímám vůni tabáku a ano,  nasládlost ohně,

ochucené rudooranžové plamínky mi sálají z kůže...

Tohle není pitomá gurmánka.

Tohle je příjemně lehce temná, požitkářská,

tuhá, ale lehce klouzavá mazlavost - jak tahat ztuhlý med pouze prsty z úzké sklenice

(jo, jsem nenažraná, takže k halvě cpu ještě tmavohnědý karamel s ořechy...),

a všechno tohle si uvědomuji jako bych byla ve tmě,

tmavá lahodnost...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 02. července 2023 11:39

Nimitr Parfum Prissana

Krásná pánská vůně, mužná a současně velmi uklidňující.

Souhlasím s ModestMourek ,

na mé kůži je hebce olejovitě klouzavé, heboučkaté, velmi příjemné...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 02. července 2023 12:25

Aaron Sawat Strangers Perfumerie

Pomelo, šťáva dužniny i šťáva na sílu vytlačená z jeho kůry...

...pak trošinku zjemnění citrusovosti, asi tím mangem a ohlazení celé kompozice zbylými ingrediencemi do obla...

Ve finále - květinovka ne "na" ale "obejmutá" naovocnělým, krásně oblým, bílokvětinovým základem, delikátní osvěžení, příjemné, nepitomé.

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 02. července 2023 12:43

Yuzu Soda Strangers Parfumerie

...chladivý kov a v něm perlení - uvězněná minerální voda v chromované láhvi

(chvíli podobno Metalique Tom Ford)...

...uvolnit víčko a vypustit ven natlakované šumění nápoje

i s hustým rozstřikem mikrokapiček, jež tak dlouho čekaly na svobodu...

...a tím pohybem kolem mne uvolňují ze svých miniaturních pórů jemný odér nejen yuzu, ale i ostatního žlutozelenkavého naovocnělého osvěžení.

I přes chladivost vůně, má uvnitř sebe teplo. Nejspíš proto, že drobné kapičky dopadají na tělo rozpálené sluncem...

...a občerstvující je tahle Yuzu Soda i proto, že si dáváte delikátní cigárko(vetiver + kosatec)

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 03. července 2023 08:58

Scotch Peat Strangers Parfumerie

...všechno tam je. V provedení lahodně nasládlého sirupu svařeného na nit.

Škoda mizerné intenzity

Zlatavě zelenkavá v plno pastelových odstínech, od světlých až po tmavé...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 03. července 2023 09:02

Saringkarn Prin

...tohle znám, to už jsem někde cítila...

Delikátně hutné, balzamické, hedvábně pryskyřičnaté - rozvařené, do husté táhlé marmelády, švestky s růžemi a ambrou a k tomu tenoučká, tmavohnědá čokoládová glazura, jež měkne tím, jak do ní vydechuji tabákovou chuť po cigáru...

Už vím, co to je - luxusnější a hutnější provedení vůně Decadence Marc Jacobs 2015

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 03. července 2023 09:39

Arsalan Prin

...jasmín(poživačný),

champaca(ta, co znám od Toma Forda z původní Private Blend),

skořice(slizovitá - když necháte zchladnout vodu s větším než malým množstvím skořice a ona, ta rezavá, se přemění ve stejnou konzistenci, jako má vaječný bílek...),

kadidlo(zalykání  se nad kadidelnicí...),

opopanax(delikátní luxusní vintage tón),

oud(typická orientální kašmírová hebkost),

kmín,  tlumeně tmavé pižmo vsakující se do zavadajících listů pačuli(to černé, térovité, pomalu odkapávající z Ligno Jeroboam...)

= křehce narkotické živočišno,

dokonalé.

Hutná, vyzrálá erotika...

...neuvěřitelná přitažlivost -

její vzdor a

jeho

touha

její křehkost

a

jeho

bezmoc/

špatný slouha...

...stačí

pak

dotyk

jediný

a

rozpadáš/m

se

na

atomy

během

vteřiny...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 03. července 2023 09:54

Ma Nishtana Parfum Prissana

...příjemné, prostě základ vůní Prissana trochu jinak ochucený. Ale pořád velmi dobrý

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 03. července 2023 10:04

Homa Prin

...hebké, hustě jemné, lahodné, tlumeně hebce živočišné, tělesným teplem sálající,

sofistikovaně narkotické,

z kůže si to jen tak tiše, ale neohroženě vydechuje...

...a pak, jako by bylo třeba se něčím ochladit, zchladit horkost...,

takže -

opřít čelo, celé tělo o kovovou stěnu, snížit teplotu nejen opřením se ale i olíznutím těžkého 

železa...

(a v ústech ultra lehce větrovou žvýkačku z černé čokolády, jemných tabákových a pačuliových listů a jen ji tak mimoděk, líně převalovat sem a tam a

jazykem různě tvarovat...)

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 03. července 2023 10:18

Ganja Kasturi Prin

...tráva, ale ne ta v parku, ale

tráva jako fet,

prostě pach konopí

...chladivej odér ještě nezapáleného jointu, jako by ležel na kapotě studenýho auťáku,

a v něm, ve voze, se na zpětném zrcátku houpe stromeček s vyčpělou citronkovou vůní...

...je žízeň,

ze studený chromový láhve pár posledních hltů sifonu, jehož přemnožené bublinky jsou už dávno po smrti...

...a jede se dál,

otočit klíčkem v zapalování a

zase bude horko...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 04. července 2023 11:14

LAUGHING WITH A MOUTHFUL OF BLOOD Filigree & Shadow 

Při pohledu na název a složení jsem podlehla naději, že by tato vůně mohla být zpodobněním hudby a stylu Die Antwoord, v hlavě se mi rovnou rozjel song Ugly Boy, ...you and me make the whole world jealous, God knows I know my homegirl's precious, life is crazy I know God lets us chill the fuck out, I got this you..., Yolandi má zatraceně krátké blankytné hot pants, vanilkově žlutý underboob top, na ruce troje hodinky Casio, Ninja po direktu do čelisti plive krev /jeho černé kraťasy s motivem Storma Thorgersona, tedy s duhou a trojúhelníkem in the name of Pink Floyd, zůstávají netknuté/. 

Jenže jsem se spletla, no... 

Tahle vůně je Lana Del Rey, estetika soft grunge & coquette fatale, oční linky ve stylu Priscilly Presley, krátké bílé šaty, ponožky s kanýrkem v lakovaných lodičkách s kulatou špičkou, retro milk bar s obsluhou na kolečkových bruslích, milkshake a jablečný koláč, ty a kluk v odřený ramonesce, který tě pak starým chevy z druhé ruky vezme domů, do ulice bílých plaňkových plotů /jen ti ještě cestou ukáže Wild Side/. 

V té vůni je všechno. 

Unaveným srpnovým sluncem zteplalá Pepsi, s cukrem, bez karcinogenního aspartamu, sedmatřicátá bublina ze žvýkačky s příchutí exotického ovoce /Banana & Pineapple Twist/, lenivá atmosféra zpomaleného filmu s vybledlými pigmenty a křehkými prasklinami, balíček levného tabáku na palubní desce a nahé nohy lepící se horkem nejdříve k nepohodlným, laciným červeným vikslajvantem potaženým sedačkám v jídelně, kde jukebox hraje pořád dokola The Teen Queens & Eddie, My Love, pak v autě k sedadlům potaženým kůží v odstínu russet...

Retro a nostalgická, růžovo-tmavý symbol jin a jang, lehce infantilní sladkost a Danny Zuko spíš než James Dean.

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:14

euridike 

...dokonalé vystihnutí nálady.!..

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:21

Luxe Orchid Bahfamsn Fragrance

Lahodná, delikátně naolkoholovělá vanilková sirupovitá nit,

sladká, táhlá,svařená na ztěžka se táhnoucí klihovinu,  lesknoucí se a do ní

pomalu nořená velká orchidej s bohatým květenstvím,

s ultra jemnou voskovitostí, s tuhou hladkostí okvětních plátků, i s těmi ošklivými, postupně rozvářejícími se drzými

šlahouny.

...Orchideje se mi nelíbí, připadají divné, takové "holé klacky s kytkou", neútulné,

ale tohle jo, tohle je dobré.

Tohle je dobré, protože cítím hustotu a současně

zásluhou, jak lopatky, velkých, dužnatých listů,

má v sobě vůně i jistou, lehce tlumenou, neprotivnou čerstvost.

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:35

Borneo Tea

...ananas.

Čerstvý, právě rozkrojený na prkénku a nořit přímo do jeho tuhé žluté dužniny nos a nasávat jeho typickou štiplavě sladkou vůni.

...jenže do chřípí se mi příplétá i vůně černé barvy.!

Černá růže politá čokoládou s 80%ti kakaa, bez cukru...

...stojí zpříma, tahle persona, jakoby spolkla pravítko, a svítí kolem sebe černým leskem.

Parádní kombinace chutí rudých květů růží, velmi tmavé čokolády a tmavé pikantnosti ananasu včetně jeho zelené, mečovité kožnaté chochole.

Jednoduché a současně velmi přitažlivé.

Nepodbízivé a současně originální.

Velmi dobré.

Brala bych...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:55

Scarlet Bahfamsn Fragrance

Kouzelné!

Vanilkové pižmo a v něm bílé květiny -

hedvábné, lahodné, chladivé a hladivé jako ranní vzduch,

oblé jako vodní kapky, delikátně mohérově zelinkavé - jako by někdo z konvalinky, uděla královnu plesu a kolem ní vzduchem poletují kvítky bílých růží, jasmínu, gardenií a

vše je v luxusně jemném nadýchaném krému...

...a pořád je to pižmově teple chladivé.

Krásné...

(připomíná mi to momenty z White Suede Tom Ford a Pure Musc Narciso Rodriguez)

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 04. července 2023 17:02

Anvil Neroli Bahfamsn Fragrance

...dvě vteřiny protivné neroli,

pak hned lahodný, hutně tlumeně šťavnatý pomeranč i s delikátní nahořklostí jeho kůry,

celkové potemňování celé kompozice a v tom, jak lucernička svítí jakýsi bonbonkový tón

(fialka s růží)...

Sice sytá, ale jaksi naivistická, květinovoovocná vůně do západu slunce

(příjemná, ale nepřevratná)

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 04. července 2023 17:12

Imed Bahfamsn Fragrance

...jak nesnáším svěženky a citrusovky, tak tuhle bych zvládla hravě a s potěšením!.

Provzdušněné pryskyřice, jejichž nadýchanost má na svědomí bohatá sprška milionů kapiček vymačkaných ze zralých citrusů, smíchaných s ledovým černým čajem, do něhož se schoval i dech ochucený delikátním doutníkovým tabákem.

Vlastně bych mohla začít od konce svého psaní - chladivý černý čaj nejen z čajových ale i z tabákových listů, hebké, lehkou rukou dávkované množství, chladké naoranžovělé citrusovosti a vše ukotveny neviditelnými, do maximální hladkosti vyšlehanými pryskyřicemi.

Elegantní, jakoby neviditelné, přesto však přítomné, osvěžení, jež podprahově lahodně drhne...

6 oz čaj Earl grey, 2 snítky levandule, koření1 1/4 oz medový jednoduchý sirup, 1/4 oz citronové šťávy, čerstvě vymačkané, pivo, víno a likér1 1/4 oz Gin, dobrá kvalita