Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 10. července 2023 20:36

Accrodisiaque Versatile Paris

...olejovitý skluz a v něm

natěsnaná květenství různých odrůd růží, a

ano, špetka kopru, špetka fenyklu.

Vůbec to není pitomé, polévkové.

Accrodisiaque voní  zajímavě, zpočátku něžně černo zeleně...

...velmi hebké ztvárnění lístků ze stonků růží.

Jakoby, ty lístky, mající křehkost listů hlávkového salátu z jeho samotného středu,

ony něžně křupavé lupínky, byly

nade vším...

...nad tmavě rudými květy, nad sytě růžovými květy, nad výrazně oranžovým žíháním, nad růžovým nektarem, tlumeně sálajícím zpod matně tmavě zelené přikrývky, přikrývky hutně utkané, ale lehounké jak pírko, jak kašmírový pléd na tělíčku miminka.

Vůně po chvíli  ztmavne ještě více a z jejího nitra začne vydychovat pačuli...

...pačuli konzistence oblé, chuti plné bubliny, s uvnitř lascivně tekoucím pižmem, zmazaným teplým, balzámovým aroma s pár zrnky bio vanilky,

a nad tím vším neustále vnímám noční, hustou vrstvu růží, stonků, listů, trnů.

Do flakonu se podařilo narvat těkavost uvězněnou v oleji...

Téměř mystické...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 10. července 2023 22:00

Miguel Matos: Miracle of Roses 

Charakterní růže. S měkkostí sladkých briošek se skořicí a medovou hebkostí. Na druhé straně důstojná díky kadidlu a kosatci. Zasazená do dřeva kostelní lavice v barokním kostele. Opravdu nevšední růže.

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 04:23

Dimanche Flemme Verstile Paris

...navanilkovělé limetky, hedvábně jemně, delikátně nahořklé luxusně lahodným galbanem,

chomáčky bavlníku nasáklé čerstvě vymačkanou šťávou ze žlutých citronů, ohlazených laskavým heliotropinem a ohřáté teplem těla,

...prachově vlahá pudrovost...

Dokonalá vůně vymazleně zaobleného(heliotropin) zelenkavého(galbanum) musku s vanilkovou inkluzí a s pohlazením hedvábných andělských křídel

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 04:38

Croissant Café Versatile Paris

...ano, tonka. Tonka a teplá silná, a byť hořká/neslazená, tak velmi hladká, hebká

černá káva.

Tonka onu kávu tvaruje tak, že máte pocit absolutně vyplněného chřípí kávovou esencí,

jež pomalu z jisté rozmlženosti zostřuje svoje kontury - jakoby jste z dálky cítili vůni tmavé tekutiny linoucí se z kouřícího  šálku, ke kterému po chvilince dojdete =

aroma povzbuzujícího nápoje nyní cítíte jasně, a tím, že je

káva horká, uvědomujete si příjemnou kulatost/kulatou plnost voňavého odéru a krémovou hebkost sytě okrové pěny na hladině...

...a croissanty.?

Ano. Bez cukru.

Nasládlé jen chutí nadýchaného, měkce křupavého těsta.

...v ústech, v nose mám nebeskou tlumeně sytou, nagurmánštělou hebkost.

Perfektní

Offline Woody
příspěvků moje polička 11. července 2023 07:43

Ten závan něhy a duchovna od femme fatal...

Miru jak vůně držì a prostupujì okolì? Vìm, že jsou to oleje. Je mi sympatická představa, že by s nositelem mohla vůně komunikovat vìce než pár hodin.

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:02

Woody 

...jako já si řekla, že už intenzitu a výdrž nebudu komentovat. Nikde.

Ale když se ptáš - 

mizérie. 

Ty vůně jsou opravdu nádherně vonící, maximálně vymazlené, ta konzistence oleje jim dává další, o to hezčí rozměr, možnost lepšího vnímání.

Intenzita tělová, výdrž cca hodinu.

Jako mě by zajímalo, JAK TO, že některé vůně na mně drží velmi dobře, výborně a jiné ne.?.

Podle mě to musí být v tom, že prostě ta značka, parfumér šidí koncentraci a kvalitu ingrediencí, jinak to není možné.

Třeba Junoon Al Haramain - to je paráda, ve vlasech do umytí, na těle několik hodin,

Lethe Ulrich Lang taky velmi dobré. A pak jsou vůně, jejichž síla je efemérní, na moji podstatu -

trapná...

(soukromě si to vysvětluji tím, že ta moje vnitřní síla kde co převálcuje, je těžké najít vhodného sparingpartnera...)

...děkuji...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:52

Culot Thé Versatile Paris

...dokonalé osvěžení...

Téměř nepopsatelné to, jak si uvědomujete v jeden moment několik textur vůně...

...hladkost vodní hladiny a současně s tím hebce semišová, relaitvní, drsnost suchých čajových lístků, v nichž jsou schovány i vláčné bergamotové hoblinky, naměkčené jasmínovými kvítky a delikátně dochuceny vonokvětkou s podprahově precizně vycizelovanými tóny meruněk.

Normálně vnímám šifonově drhnoucí povrch oranžových plodů, hedvábnou nahořklost pecky jež přes vrstvu šťavnaté dužniny prostupuje nahoru skrze miniaturní póry v letní ovocné mase.

...o neinfantilnost vůně se stará khaki čerň vetiveru(ve formě dámského cigára).

Když totiž připřete oči, jakoby se sluneční jas a lesk vodní hladniny prolínal se stíny, které vznikají na kraji hlubokého jehličnatého hvozdu těsně před západem slunce...

Lahodnost.

Ano, i odpůrce svěženek, čajovek a dalších "letních polívaček"(uááá, ten výraz mě úplně obrací naruby...) se může

zamilovat...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 09:08

Rital Date Versatile Paris

...luxusně delikátně dřevité, luxusně delikátně kořeněné...

Lahodně, kořením a bylinami, hedvábně nacitrusověle gurmánské provedení vetiveru,

jen se s ním člověk mazlí a

nejraději by se do něj ponořil jak do relaxační lázně...

...do lázně z husté tekutiny, resp.

do oné kapaliny se noříte velmi pomalu, protože zhutněla nadýchaně vymazlenou pěnou z balzámové jedle, a všechno, vodu i vás, objímá vana z guajakového dřeva

(zde guajak nemá svou typickou zlatistě černou pichlavost, ale kompozici uzemňuje, dodává tmavou stabilitu).

Kouřová vůně s olejovitým skluzem

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 11. července 2023 11:46

Miru Prosím tě, kde se to Accrodisiaque dá vyzkoušet? Díky

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 11:51

999 

...set vzorků je z Myskino.cz

MYSKINO

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 11. července 2023 11:51

Miru Díky :-)

Offline Korsičanka blogger
13419 příspěvků moje polička 11. července 2023 11:57

999 Nevím, kde sehnala Miru, ale já je vidím tady:)

https://versatileparis.com/collections/parfums

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 11. července 2023 11:59

Korsičanka Díky, já už našla i kamennou prodejnu Myskino na Vinohradské :-).

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 12:13

Korsičanka 

...z eshopu Myskino

Offline Korsičanka blogger
13419 příspěvků moje polička 11. července 2023 12:33

999 Miru No, prosím. Už jsme světoví

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 11. července 2023 15:35

Sea, Sud & Sun Versatile Paris

...rozdrcené, čerstvé, eukalyptové kopinaté lístky i s rozdrceným, téměř na šťávu, bergamotem.

Do toho rozdrcený pepř,

ale jakoby na něm, na tom šedém větrovém prachu bylo těžítko...

...těžítko vytavené z ultra husté pomerančové šťávy, spíše z husté pomerančové tinktury, bez cukru. No, možná tam trocha sladkosti je, ale to zas balzámová jedle provádí své jehličnanové kejkle a pěkně si míchá pichlavým prstíkem v tmavě oranžovo zelené mase, který si, ten prstík, pak se slastným přivřením víček olizuje, slíbává lahodnou  tekutinu konzistence medu.

A není to léčivý sirup, protože najednou se objeví, nenápadně přitančí po špičkách

petitgrain a on, jakoby s sebou, cestou do lahodné lesní oranžády, vzal i vláčný pylový, delikátně navanilkovělý prach z mimózy...

Normálně mi to připomíná Quand Vient La Pluie Guerlain.!..

(a to jsem neviděla, než jsem to napsala, že je ve složení heliotropin!, a ten, mizera jeden, ten umí člověka rozsekat stejně drsně, jako intenzivní emoce...)

...a jestli mě 

opravdu 

chceš,

tak 

mě 

drž a

nepouštěj...

nechci

vědět

jak

to 

je -

určím

si

další 

děj...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 12. července 2023 09:59

Miru 

Já jsem od téhle značky taky něco zkoušela, jen si vzpomenout, co to bylo... ;) 

A Tvé recenze jako vždy úžasné a inspirující...

Offline Woody
příspěvků moje polička 12. července 2023 14:04

Miru 

Měli bychom vyhledat fundovaného aromachemika, aby nám objasnil palčivý problém projekce a siláže a vůbec ... někdo takový by se mohl živit tím, že by těm krásným slabounkým vůním dával emancipované udržitelné koule.

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 12. července 2023 14:27

euridike 

...od Tebe pochvala je mi ctí...

Offline Miru
16585 příspěvků moje polička 12. července 2023 14:27

Woody 

...yes!.