Blbé a drobné (parfemové) dotazy

12. srpna 2014 17:51
Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 19:44
Reakce na náťa66:

Ne, tak jsem to vůbec nemyslela, že bys byla barvoslepá. Jsem mohla být zrovna tam, kde ty testery ještě nevyměnili a podle toho, co píšou holky, to tak bude. Když tehdy reformulovali Miss Dior Chérie nebo Addict, tak to bylo to samé, že někde měli ještě staré testery, ale přitom už prodávali nová balení. Takže tohle vypadá na podobný případ. No jakmile na něj narazím, tak schválně hned vyzkouším.

Offline 74SLena
476 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 20:18

Achhhh, joooooo ........ noooooo. Tak snad to nebude takový rozdíl. I když ten co já mám teď, koupený loni, tak jen těžko srovnávám s tím co si pamatuju začátkem 90tých let.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 20:22

no právě, přijde mi, že to není poison, tím bych nezabila nikoho.

Já měla na jedné ruce Decadenci a na druhé právě tento zelený flakon  a kamarádka kytičkářka a svěžennkářka nad Decadencí omdlévala, ale tohle se jí líbilo a dost se divila, že je to Poison.

Offline 74SLena
476 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 21:07

néééééééééé

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 21:36

Fakt vás ta růžová Poison Girl neděsí?

Je dneska už vůbec nějakej rozdíl mezi Diorem a Playboyem (teda kromě ceny)?

Offline 74SLena
476 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 21:39
Reakce na Hoolinkah:

Děsí, hlavně ten pohled z reklamy. Nevím, jestli je tak prudce sexy, nebo mi chce dát do drž...

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 21:53
Reakce na 74SLena:

Možná obojí. Sexy "borka", co do každý věty nacpe alespoň jedno "p*čo vole".

Offline 74SLena
476 příspěvků moje polička 22. ledna 2016 22:06
Reakce na Hoolinkah:

složení je takový nijaký, klasický, všelijaký. Pecka to nebude. Mě to přijde skoro jako poslední Miss Dior, bez pačuli, zato s vanilkou

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 28. ledna 2016 12:47

Děvčata,

máte prosím někdo očichán Bluebell od Penhaligon´s? Nemůžete přiblížit?

Nalákal mě tento popis: Parfém evokující vůni přírody vás přenese do lesa, kde jste obklopeni kapkami rosy a vůně mechu se mísí s vlhkou zemí.

Můžete někdo potvrdit nebo vyvrátit? Díky. 

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 28. ledna 2016 13:58
Reakce na Panenka:

Děvčata,

máte prosím někdo očichán Bluebell od Penhaligon´s? Nemůžete přiblížit?

Nalákal mě tento popis: Parfém evokující vůni přírody vás přenese do lesa, kde jste obklopeni kapkami rosy a vůně mechu se mísí s vlhkou zemí.

Můžete někdo potvrdit nebo vyvrátit? Díky. 

Mám doma stříkací vzorek, tak jsem si ho na tvoji počest nanesla. Začátek je hodně ostrý, je tam opravdu hodně galbana, chce to nechat trochu rozležet. Dojem: Lesní cestou kolem stromů porostlých mechem přicházím na paseku. Pod mýma nohama cítím spadané a hnijící listí. Je předjaří, ve vzduchu je cítit hodně vlhkosti, ale mezi stromy už prosvítají první sluneční paprsky. Přicházím na paseku se zelenou trávou, která je ještě vlhká ranní rosou. Ve stínu stromů porostlých mechem, na kraji louky rostou kapradiny. V trávě na louce začínají rozkvétat hyacinty a konvalinky, později i další květiny (lilie), které chvílemi voní až příliš (jelikož mám alergii, začíná mě svědit nos). Je to nejprve vůně předjaří, pak brzkého jara, díky vůni vlhké zeleně, do které začíná svítit slunce. Postupně vůně mírně sládne, paseka se vysušuje a rozeznávám i vůni koření (hřebíček, skořice) a muskově-pudrový tón, možná i nějaká fialka by se tam našla.Projekce velká na to, že je to toaletka, výdrž také.

Moc zajímavá vůně, ale myslím, že může hodně lidem i vadit, potencionální spouštěč migrény pro ty, kdo na ně trpí. Mně se moc líbí ten flakon, uvažuju o koupi. Vidím ji jako ideální vůni pro předjaří.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 28. ledna 2016 15:29
Reakce na Foteini:

Bluebell mě zajímala už podle složení, ale až teď tvoje recenze mě definitivně nalákala na opatření si vzorku. Fakt moc krásně popsané. Dej ji zase i do databáze, prosím. A ne, že zase budeš psát, že není nic extra. Je parádní.

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 28. ledna 2016 16:23
Reakce na wendulka:

Díky, dám jí tam, ale trochu to upravím, Mám pocit, že tam píšu asi tak třikrát to samé.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 28. ledna 2016 17:20
Reakce na Panenka:

Panenka, keď mi pošleš do správy adresu, urobím Ti vzorku.

Online Miru
16920 příspěvků moje polička 28. ledna 2016 17:25
Reakce na Panenka:

...tak jsem dohledala starou recenzi na Bluebell...

Jestli třeba trochu pomůže..?.

(viz databáze)

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 29. ledna 2016 09:51

Holky, vy jste zlaté! Moc děkuju za obě recenze. Vypadá to opravdu velmi, velmi lákavě. Slniečku děkuju za nabídku, ale nějak jsem to nevydržela a už mám objednáno. Myslím, že je zas čas na trochu toho adrenalinu s nákupem na slepáka podle recenze. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 29. ledna 2016 11:38
Reakce na Panenka:

Tak som zvedavá na dojmy ;-)

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 29. ledna 2016 19:47

Prosím, vy to určitě budete vědět lépe (nejsem kovaná v zahraničních obchodech a než se prokousám...), za kolik se dá sehnat Une rose de Kandahar. Bude to asi ranec, co?

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 29. ledna 2016 20:59
Reakce na naja:

No teď už bohužel jo, 150 euro za ten padesátkový flakon. Jiný se nedělá. Na začátku to bylo "jen" 125 euro. Ale zase na ALZD už máš při téhle částce poštovné zdarma a zrovna teď skladem je, tak bys možná nákup odkládat neměla, protože její výroba je závislá na tom, jestli Andy dostane zásilku růží z Afhanistánu nebo ne a tudíž není vyloučeno, že při příští várce zase třeba nepodraží.

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 29. ledna 2016 21:17
Reakce na wendulka:

Ouvej, tak to nedám. Kurnik, že mně se musí vždycky líbit ty nejdražší vůně. Děkuji Vendulko. Možná, kdyby byla nějaká mimořádná prémie, tak se obrátím s žádostí o pomoc. Jdu se přestříknout s vědomím, že na domácí vonění mrhám takovou vzácností a budu přemýšlet o redukci poličky, euro k euru...

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 03. února 2016 09:16
Reakce na slniecko:

Tak som zvedavá na dojmy ;-)

Tak mám Bluebell od včerejška doma a potvrzuji, že rozhodně není tuctová. 

Na začtku bylo galbanum velmi silné, říkala jsem si "jo, to je pořádná nálož, vypadá to dobře". Pak se objevily houby. Ok, ty do lesa patří, ale doufala jsem, že to nebude trvat dlouho - vonět dlouho po houbách by se mi asi moc nechtělo. Naštěstí po cca 5-10minutách mi to přechází do zelených rostlin. Nejvíc cítím asi konvalinku. Po růžích nebo jasmínu ze složení ani stopy. Nejsem si jistá, že poznám brambořík, ale Miru v recenzi píše, že ten dělá ve vůních vodní tóny, tak to by tam asi taky bylo... Hyacint tam nemám. Pak přijdou Foteininy lilie, ty ale stále rostou uprostřed ostře zelené vegetace. Včera pak vůně pomalu slábla, až odešla. Možná se tam vmísilo zpět více galbana, které mírně zatlačilo lilie do pozadí a pak vyvanulo, ale hřebíčku ani skořice ze složení jsem se nedočkala. Když si teď znovu čtu recenzi Miru, tak si říkám, že tam možná jsou (zvlášť ta hořkost, kterou zmiňuje u hřebíčku...), ale jak jsem zvyklá, že tyto ingredience voní trochu jinak, tak bych to na ně sama netipovala.

Dnes voním Bluebellem znovu, tentokrát "kompletním postřikem" (ne jen testem na ruce), tak uvidím, jak to bude probíhat dneska. Zatím jsem u zeleně ještě před liliemi a průběh stejný, tak uvidím, co bude dál.