Mně na tohle nenáročné ovocné polévání vyhovuje Chance Eau Tendre. Ze začátku mě skoro až otravovala ,ve velkém teple ji moc nemusím, ale teď ji mám fakt ráda. Do mé práce je bezkonkurenční. A líbí se.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
...děkuju.
No, kdysi se mi vůbec nelíbila, nosila jsem klasickou Chanci, spokojenost.
Ale co by se mi teď nemohla líbit třeba, že jo...![]()
Jenže koukala jsem, na elninu není, a přece jen je dražší...
...možná zkusím to Quatro, když Fleur říkala...![]()
![]()
Dneska jsem na kamarádce vyzvídala, jakej parfém nosí či se jí líbí a ráda by ho měla (něco jí chci koupit - udělala pro mě nějaké právnické úkony a nechce si za to nechat zaplatit).
Prý: je to od Hermese, hranatá lahvička, a barvy žluto-oranžovo-zelená (snad přecházející jedna v druhou). Objednala si prý vzorek z parfums, tak to nebude žádná z té exkluzivní řady.
Nevíte, která (pravděpodobně zahrada) by to mohla být? ![]()
žluto oranžová je ta madarine ambréé, kolínská,.... zelená tam ale není...
To bude Nil!
Myslíš?
No já si taky představuju nějakou vůni z téhle kolekce...
Hranatá lahvička a přecházející barvy jsou jedině u "zahrad".
Fleur má asi pravdu. Ještě by přicházela v úvahu Caleche Delicate nebo 24F Delicate - s přimhouřeným okem by se daly označit za hranatý a barevnýmu popisu podobný... ale ty jen tak nesežene.
taky mě napadla některá ze zahrad. ale která...
Ta oranžová je tam nějak mimo. Taky si myslím, že to bude jedna ze zahrad, přikláním se k Nilu. Myslím, že milovnici kterékoliv zahrady potěší i jiná zahrada, nešlápneš vedle.
nejrychleji a nejlevněji na El Ninu, Parfums je dražší
Nevíte někdo, zda č.p. Samsara obsahuje mysorský santal? Včera kvečeru jsem se navoněla ze vzorku (který mám už asi pět let od domenicy) a vonělo to na mě hodně mléčně santalově, EdP vyznívá úplně jinak.
Původní extrakt Samsary opravdu obsahoval mysorský santal a v docela vysoké koncentraci. Ale co jsem četla, tak ty restrikce související s omezením těžby santalu na Mysore, což už je záležitost stará víc jak pět let, se dotknuly i jí, takže se nahrazovalo i tady. Ovšem řekla bych, že se to povedlo docela úspěšně.
Před časem jsem si kvůli tomu opatřila vzorek vintage Samsary, abych je schválně porovnala a je to sice trochu jiná mléčnost, ale pořád krásná.
V EdP je ten santal vyzní ostřeji/kořenitěji, to máš pravdu.
Já právě vintage Samsary sleduji na ebay, přemýšlela jsem, že bych si jeden flakon koupila v létě jako k narozeninám. Ten č.p. jsem zkoušela protože si myslím, že bude té původní verzi nejblíže. měla jsem ji kdysi dávno, asi před 20 lety, ale takovou čichovou paměť tedy fakt nemám.
Tak já znám vintage jen ten čistý parfém. U EdP ani toaletky nemůžu posoudit, ale jestli v nich ten santal býval taky mléčný, potom bych řekla, že by ti ho současný extrakt mohl kompenzovat
.
Je už někde k dostání ten pudrový Narciso Rodriguez a také Rose Musk?
Narciso Poudré mají v Brně v Douglasu ve Vaňkovce.
...a zkoušela jsi ji, jak na Tebe působí?
Líbí se mi více než Narciso EdP - jasmín tomu dodává víc jiskry, zatímco gardénie v klasickém Narcisu paradoxně přispívala k větší pudrovosti (a podle mne i jisté spořádanosti) vůně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025