Ja tam ten hyacint mám, ale túto zmesku, ktorú popisuješ (volám ju štádium kremžskej horčice) tiež. Našťastie po cca pol-trištvrte hodine vyvanie, ale musím sa priznať, že málokedy mám na to trpezlivosť.
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Stadium kremžské hořčice...?
Tak takto mě to nenapadlo. Já mám nejvíce a nejdéle ty lilie v zeleni, čehož jsem se teda nenadála při té představě lesa a lesní mýtiny. Ne že by v lese na mýtině nemohly růst lilie, ale mně na té mýtině roste mezi tou zelení sakra hodně lilií! Ale jako nestěžuju si. ;) Mně tam asi nejvíc vadí stadium "houby" a to je vždycky (no zatím dvakrát) rychle pryč. Nezastírám, že se zatím s Bluebellem sžíváme, ale vypadá to velmi nadějně.
Bola Poéme reformulovaná v poslednej dobe? A ak áno, ako veľmi?
Totiž, otvorila som tento rok fľašku zo zásoby (čo ja viem, asi dvojročnú) a vôbec necítim rozdiel vo vôni voči predošlej (ešte staršej), ale mám pocit, že kratšie vydrží. Poéme väčšinou používam iba v zime, najlepšie v mraze, často na lyžovačke. Je teda možné aj to, že na svedomí je tento rok teplá zima. Ale keby nie, idem zháňať staršiu verziu...
Mám na ruce Santal Blush od T. Forda a hrozně moc mi to něco připomíná. Koho vykradl? Nebo naopak, kdo jeho vykradl? A nelíbí se mi, to se mi u Forda nestává.
Na mne robí veľmi podobný efekt ako Samsara extrait, aurát trošku drevitejší.
mně částečně připomíná Santal Majuscule nebo, a to je horší, Musc Santal od El Nabilu
široce pojato teoreticky ještě trochu Sensuous Nude.
Díky Vám oběma! Nelíbí se mi ani Samsara, ani Santal Majuscule, takže je to úplně v pořádku
.
Je někde k dostání kolínská 4711 s rozprašovačem? Všude vidím jen tohle balení a to bude patrně splash...

Tak už jsem to zjistila... 20 ml, 60 ml, 90 ml jsou flakony s rozprašovačem, ostatní splash. Výdrž žalostná, ale na léto si ji pořídím.
Znalkyně (a znalci) Chanelu, dají se někde v ČR sehnat čisté parfémy?
Kolegyně bude mít 50. narozeniny, její zamilovaná vůně je No.5, tak jsem si říkala, že bych jí jako dárek dala čistý parfém, ale nevím, kde ho sehnat.![]()
Vím, že ho měli v Sephoře a viděla jsem ho v MY Tesco na Národní.
Děkuji, to je fajn, že se dá koupit i tady a nemusím pro něj do zahraničí.![]()
Prosím,
nějaký tip na ovocnou, ovocně květinovou vůni z mainstreamu.?
Lanvin Jeanne by sa ti mohla páčiť, alebo "klasika": Incanto shine (obidve vytvárajú obláčikový efekt a slušne držia na pokožke.)...ale tie asi poznáš. Pridávam ešte Tresor in Love- tú som raz chcela, je pekná a tiež "obláčiková" :)
...případně -
co říkáte na vůně
Trésor Sparkling
Hypnose Senses
Quatre Boucheron
Flash Jimmy Choo
Sí Belle Chloé
?
Děkuji...
Ovocně květinová Signorina Misteriosa, už jsi zkoušela? Právě jsem na sebe stříkla vzorek, který jsem někde dostala. Ostružiny ve vanilkovém krému a květiny, hlavně pomerančový květ. Zatím ještě nevím, jak to bude dál.
...ta mě zklamala...
Po chvili se rozpadla a zmizela úplně.
Ke všemu i začátek byl takový nijaký...
Aha, škoda. Mám ji na sobě zatím deset minut a ten začátek se mi zdál být nadějný.
Z těch uvedených se mi nejvíc líbí Quatre od Boucheronu. Nečekej žádný výtrysk originality. Je to líbivá vůně a v určitém okamžiku jsem tam cítila i něco společného s Insolence.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025