...máš pravdu v tom, že zážitek z nákupu takových vůní je k nezaplacení a slast!![]()
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
Tak, správne! Vyvážene! Za to by Ťa pochválil aj fyzioterapeut!
33lejaby Je vidět, že nejsi žádný troškař![]()
![]()
Děkuji, ten nákup v buticích jsem si užila.
A dostala plno vzorečků, takže do Vánoc třeba zase zatoužím si to zopakovat ![]()
slniecko Dnes mi prišla správa, že na 48 hodín je otvorený archív. Maison Violet v pôvodných flakónoch. A ja som v strese.... Neviem ktorú kúpiť, mám viac favoritov...
Tak už sú vypredané.....to bola rýchlosť. ![]()
Biely kvet To ma mrzí. Ja by som brala to, čo uz nie je v nových, ale mám jednu v zásobe, tak som v pohode.
Kam řadíte v parfu databázi obaly vůní o objemu 20 ml? Pořád mezi "flakony" nebo mezi "miniatury"? Mám jich nově 15 a nevím, kam s nimi.
... Já vím, moje starosti a Rothschildovy peníze...
.
salvia myslim, ze tie rizne cestovne balenia nie su kategoria "miniatury", o tom bude vefiet najviac @Mitzi.
Ja ich davam najprv do flakónov, lebo su to originálne balenia a odstreky beriem skôr ako vône odstriekané do nahradnych flakónikov ale potom, ked sa mi zdá, že mam príliš veľa flakónov, tak ich presuvam medzi odstreky a hneď sa cítim menej previnilo
.
Ale myslim, že spravna kategoria by mala byť asi Flakóny.
salvia já bych je dala do flakonů. Ale v případě, že bych si jich cenila míň, tak do odstřiků. Ale já jsem asi exot, pravý odstřik už mám jen jeden. Takže sekci odstříky mám na skoro prázdné a prázdné flakony (takový archiv) i parfémy mého muže a dcery (abych nemusela vzpomínat na názvy)
Přesně tohle jsem před časem řešila u 20 ml malých balení Lattafy - nakonec jsem je dala mezi flakony, protože miniatury to nejsou (spíš minibalení).
Miniatura je podle mě zmenšenina flakonu, typicky 5 ml, bez rozprašovače. U klasického flakonu rozhoduje nejen velikost (typicky 30 ml a více), ale právě i design.
Kabelkové rozprašovače 10 ml dávám mezi odstřiky bez zaváhání, tam je opravdu jediný rozdíl v tom, že rozprašovač drží napevno. Velikost, vzhled i funkce je s odstřikem totožná. Smyslem je mít kousek vůně k průběžnému používání (nejen základnímu vyzkoušení nebo kochání se) tam, kde bych plnou porci - menší či větší - neunosila nebo nezaplatila. Odstřikem je pro mě v tomto smyslu třeba i 25 ml balení Une Nuit Nomade: prostě to není plný flakon.
Hranice se mohou rozostřit tam, kde má malé balení stejný design jako standardní velikost. Asi bych se dívala na celou řadu - pokud značka nabízí 20 ml ve stejném vzhledu a s rozprašovačem a pak už jen velké balení (60-100 ml), brala bych dvacítku jako "novou třicítku", která má zároveň sloužit jako cestovní velikost. Niche nebo exkluzivní linie se od mainstreamového zvyku tří velikostí často odchylují.
Prakticky se též rozhoduju podle toho, jaké uspořádání poličky mi bude víc lahodit. Všechny zmíněné důvody jsou relevantní.
alibi slniecko jerry a Jitka77 taky
Díky všem. Cestovní flakony jsou pro evidenci úplně marné, ty beru vlastně jako odstřiky od výrobce, když to není zmenšenina origo flakonu. .
Ale mam ty Lattafy. Některé jsou zmenšené flakony, jiné vlastně odstřiky - v tom pojetí výše. Takže zapsat si každý jinak, je taky divné, ale nejspíš to tak pojmu.
Miluju vůni Angelique Noir. Nebo jsem milovala. Má doma odstřik, nějakou dobu nepoužívaný. Se zimou jsem ho vytáhla, svůj milovaný chumlací parfémový svetr, a on nevoní. ![]()
Je chyba ve mně nebo v něm? Nemohla by mi ho nějaká znalkyně očichat? Nebo dát přivonět k čerstvému?
Uvažuju totiž, že bych si nechala z Francie dovézt flakónek. Tak abych nevyhodila peníze.
Sweet Potato Já mám opakované zkušenosti, že vůně od Guerlain se v odstřicích rychle (nebo spíš skokově) kazí (někdy i s dramatickou změnou barvy), a to i když jsou skladovány přímo předpisově. Takže bych ho dala otestovat někomu, kdo Angélique Noir dobře zná.
Dámy, poprosím o tipy na neprofláknuté pudrové vůně. Děkuji![]()
woman27 Demi Deuil od Binet-Papillon, Batitto d'Ali od Profumum Roma
Děkuji, ale Battito mám a zjistila jsem, že myrha na mně nevoní vůbec hezky. Naštěstí mám jen odstřik. Demi Deuil od Binet-Papillon má taky ve složení myrhu.
Asi půjdu na jistotu - Soavissima. Nebo třeba ještě něco najdu...
Iris L´Erbolario
Iris Porcelana Ex Nihilo
Musk Butterfly Kilian
Heliotrope Perfumer H
724 Maison Francis Kurkdjian
Poudre Blanc Heeley
Honoré Delight Ex Nihilo
(do gurmánštiny jdoucí, ale i tak pudrový)
Blanche Absolu Byredo
(sterilní, měkce futuristická vůně čistoty)
32 Ormaie + Petra Masque Milano
(pudrová květinovka ve stylu Gabrielle Chanel, vysoce elegantní)
Heaven Can Wait Frederic Malle
Dolceacqua Masque Milano
(není to vyloženě pudrovka, jsou tam i květiny, hebké mýdélko, ale "čistá" a lahodná je určitě)
Miru Heaven Can Wait mi pudrově nevyznívá; po úderném hřebíčkovém úvodu je to spíše taková ta prádlová vůně čistoty (pižmo).
Heaven Can Wait je nádherná vůně, tu si určitě někdy koupím, ale taky na mně nevyznívá pudrově.
Moc děkuji za tolik krásných tipů![]()
Honoré Delight Ex Nihilo - nutně musím vyzkoušet
Byredo Blanch Absolu - to je jeden z kandidátů ke koupi
32 Ormaie + Petra Masque Milano - Petru znám a 32 Ormale mě láká (používám Gabrielle i Gabrielle Essence
Dolceacqua Masque Milano - mám napsáno "chci vyzkoušet". Miluji od této značky L´Attesa, ale na zimu se mi zdá nijaká, lépe vynikne v teplu.
Iris Porcelana je krásná vůně, ale není zrovna moc úderná. Prostě na mně je hned pryč.
A Poudre Blanch by se mi mohla líbit (tady nemám ani Ahnung).
S Kilianem si moc nerozumíme, ale kdo ví, zase má většinou dobrou výdrž.
Jdu shánět vzorky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY