Období květu lip - jako každý rok v tomto období si říkám, že by mne lákal parfém, který voní jako rozkvetlá lípa v podvečer? Nějaké typy?
Ano vůně lip, taky jsem si říkala , že bych to klidně nosila na sobě.
Období květu lip - jako každý rok v tomto období si říkám, že by mne lákal parfém, který voní jako rozkvetlá lípa v podvečer? Nějaké typy?
Ano vůně lip, taky jsem si říkala , že bych to klidně nosila na sobě.
slniecko vůbec neznám tebou zmiňované vůně
Sweet Potato na tu sem koukala, vážně je autentická? A drží?
jerry děkuji za typy zkusím někde zkusit
Maky Ještě bych vyzkoušela Grand Chalet od Astier de Villatte, ta mi voní hodně autenticky (a vzorek i vůně se dá pořídit ve Vavavoom); tamtéž bych vyzkoušela L´Amandiere od Heeleyho.
Lípa
Aroma Allegoria Apaisant Guerlain - je tam, nevím, zda se ještě vyrábí
5th Avenue Elizabeth Taylor - lípa částečně zachytitelná
Tilleul D´Orsay - nevím, zda je k sehnání
Tilia - na mně také děsKorsičanka
L´Amandiere Heeley - lípu tam nemám
...určitě doporučuji zkusit lípu od Manufaktury, jak píše Sweet Potato . Výdrž třeba nebude nic moc, ale tyhle přírodní značky mají často vůně/podobou vyvedené(osobně jsem ji teda nezkoušela)
Lípu od Manufaktury můžeš vyzkoušet - je v prodeji. Na mě "lipový" dojem neudělala.
Pěkná lípa bývala i v 5th Avenue - než prošla nepovedenou reformlací.
Apaisant byla limitka, mrzi mě, že jsem si tehdy koupila jen 1 flakon.
Ale na e-bay se vyskytuje pořád, akorát cena je šílená.
jerry Tu 5th jsem měla a nic moc, teda. Jako realista si myslím, že ve flakónu to nikdy nebude tak jak když stojíš u toho rozkvetleho stromu. Mám už za sebou pátrání po něžném nevtiravém závanu levandule a nic mi nepřišlo úplně identický, jako když okopaváš řádek levandule a jde ti to jen tak lehce kolem nosu.
Maky Mně voní moc hezky. Výdrž žádný zázrak.
Maky Lípa od Manufaktury je príjemna vôňa, skuršt nema nic spoločné s lipou.
Na kůži pochopitelně ne, ale do bytu by pro náladu mohl být zajímavý i lipový absolue (cena odpovídá 100% přírodnímu extraktu)...
Hledám parfém, který voní (podobně) jako... Plum Japonais od Forda.
V poslední době jsem v autobuse ucítila parfém, který voní (skoro) přesně jako Plum Japonais. Dokonce dvakrát, ale neidetifikovala jsem zdroj, zřejmě někdo z přistoupivších mladých mužů, takže to možná je nějaká novější pánská vůně...? ale jaká? ![]()
Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Temná, ambrová, lehce do ovocna, spíše pánská a mírně "nos protahující", ideální na podzim a zimu...
...třeba mě mještě něco napadne, ale zkus následující, hutné jsou dost, a kvalitní na mainstream, řekla bych
https://www.parfumanie.cz/database/detail/bad-boy-extreme-carolina-herrera
https://www.parfumanie.cz/database/detail/1-million-intense-paco-rabanne
https://www.parfumanie.cz/database/detail/1-million-parfum-paco-rabanne
..no, a tuhle jsi už zkoušela.?.
https://www.parfumanie.cz/database/detail/black-orchid-parfum-2020-tom-ford
daniela Plum Japonais bohužel neznám, ale podle popisu by to taky mohla být Arsova Plum Tobacco?
Plum Tobacco je dupe Fordovy Tobacco Vanille, ovocnost v ni neni, spis vanilka.
Souhlasim s tebou, ze slozeni je hodne podobne.
Plum Japonais má dost společného s Feminite du Bois (Lutens). Zmínila jsem to i v DTB.
Včera som si dala už takmer posledné kvapky Aliena Essence absolue o Muglera. Mala som zopár flakónov. Vždy som mala náhradný flakón, no žiaľ, už je to bez šance zohnať.
Má niektorá tip na podobnú vôňu? Obávam sa, že nič nevonia ako táto, ale aspoň typovo, nech je útulná, ženská, výrazná......skrátka niečo na tieto zimné mesiace.
Ďakujem vopred za vaše tipy![]()
Připojuji se, ale já jsem nic podobného nenašla. Ta vůně dostala tolik komplimentů, samozřejmě na mé pokožce. Jen jednou jsem to s ní přehnala a to byl potom velký nekompliment
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.