![]()
![]()
Hledám parfém, který voní (podobně) jako...
Tana1112 Na parfumo nová (spíš vintage neotevřená) z Maďarska za 390 + 15,-![]()
Korsičanka Děkuji, ale s nákupem tam nemám vůbec žádnou zkušenost, asi bych tady neriskovala.
Tana1112 Já myslím, že tato prodávající je v pohodě, ale vůně starší, těžko říct, jak skladované = risk za vysokou cenu.
Taky mě napadla Conre-Jour. Koukni do inzerce vedle![]()
Zistila som, ze sa mi mina Bois d'Armenie a k tomu, ze sa prestala vyrabat.
Poradili by ste cim ju nahradit?
cudzinka já se v takovém případě vždycky kouknu na fragrantica, This perfume reminds me of...
Grand Soir Maison Francis Kurkdjian
Remain Amouage
Outlands Amouage
Ambre Extrait Kintsugi
Ghibli Ella K Parfums
...mohl by zaujmout i - přestože více pačuli než ambry -
Ligno Jeroboam
...mohla by se líbit i vůně
Haram/Farah Brecourt
Nirvana J. F. Hiermann
Melodie d´Altai Ella K Parfums
Tonkade Laboratorio Olfattivo
Opus XVI Timber Amouage
Trudon 45
Miru dakujem za zoznam
budem skusat.
Čo dať vyskúšať kamarátovi, ktorý mal strašne rád pôvodný Fahrenheit a v podstate aj hľadá niečo, čo by mu evokovalo pôvodnú atmosféru, ale nechce sa už k nemu vracať? Kúpil si Black Afgano, ale nebol s ním spokojný, že je to na ňom "ploché". Teraz si kúpil Stercus, s ním je spokojný, ale ešte stále hľadá aj niečo korenistejšie.
Má zmysel ho nasmerovať na Spicebomb od Viktor&Rolf? Minule som nedopatrením skúsila tú koženú odnož a bola som pozitívne prekvapená, ale ostatné nepoznám.
Navrch, ako priňuchol k niche, tak ho to chytilo, tak neviem, či takýto mejnstrím momentálne bude chcieť skúšať.
V niche sa snažím (márne) spomenúť si na niečo také korenisté.
Woody ? MS61 ? ModestMourek ?
Ale teda ako ocením nasmerovanie aj od ostatných...
Memoirs of the perfumer collector
Beyond the Pashtun summit ... směrem k Black Afghanu. Přišel mi vrstevnatý plný a s vývojem. Planuji nakup na podzim.
Meet me where the sea touches the sky ... zvláštnì kůže.
MiN New York Shaman na arome nabizi odstrik.
Terenzi Siene
Určitě jsem zcela mimo podobnost s Fahrenheit ![]()
slniecko za me V&R ne s timto vkusem, bylo by to nudne. Fahrenheit z let minulych je jedna z mych oblibenych vuni. Pokud bezne dostupne, co TF Ombre Leather Parfum? Neni tak ovocna jako edp. Ale spis bych mirila na neco drsnejsiho, cade, brezovy ter, Tauer Lonestar Memories...
slniecko Pár tipů:
Mr. Vetiver (Une Nuit Nomade)
Knize Ten Golden Edition (Knize)
Noir Epices (Frederic Malle)
Lonestar Memories (Tauer Perfumes)
Vegan Leather Jacket (Lush)
Yatagan (Caron)
Patchouli Intense (Parfums de Nicolaï)
slniecko K uvedeným tipům přidávám ještě Elysion od WienerBlut, nebo Lethe od Ulricha Langa (ty dvě vnímám jako protiklady - ztělesněný optimismus versus pesimistická nostalgie).
andry ModestMourek Fleur ďakujem!!!
Tá Léthé by ma nenapadla, ale je pravda, že práve ten kúsok "telesnosti" v sebe má...
Prosím pomoc...potrebuju jako darek neco s výraznou vůní pomeranče nebo meruňky. A bez vanilky. Klidně unisex a mainstream .
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025