Co parfémového vám udělalo radost?

20. srpna 2014 11:22
Offline chimaera blogger
90 příspěvků moje polička 06. února 2026 08:44

jerry Taky se mi zdá:)

Offline Miru
16454 příspěvků moje polička 06. února 2026 09:06
Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 09. února 2026 18:00

Radosť mi urobila informácia, že žilinská parfuméria Muschio sa stala oficiálnym partnerom značky Maison Violet.

Online andry spravce
2912 příspěvků moje polička 09. února 2026 19:39

Biely kvet dekuju za tip na eshop s peknou nabidkou! Koukam, ze posilaji i do CR

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 09. února 2026 20:22

andry To som rada, že som ťa potešila. Ja som tam nakupovala párkrát, sú spoľahliví a majú pekný výber.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 21. února 2026 11:43

Přišla mi Arcadia od Hirama Greena. A kromě nádherné vůně mě jako architektku moc potěšilo perfektně dotažené řešení nové krabičky a flakonu. Vyvážený elegantní tvar, jednoduché přírodní materiály, čisté hrany a lepení, dřevěné víčko s těsněním z korku, prostě moc prima! Prvotřídní kus řemesla.

Offline Miru
16454 příspěvků moje polička 21. února 2026 12:09

Vosina 

...tak to je vždycky nádherné!, když se může potěšit smyslů víc...

Offline Korsičanka blogger
13380 příspěvků moje polička 21. února 2026 14:46

Vosina Gratuluju a šup sem s recenzičkou

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 22. února 2026 17:42

Biely kvet oooo

Offline Vosina
příspěvků moje polička 22. února 2026 20:51

Miru Díky!
Korsičanka Děkuji. Mám v šuplíku starší recenzi z doby, kdy jsem si pořizovala odstřik. Zajímá mě, jestli a jak se od té doby moje vnímání posunulo. Pracuji na tom, ale jde to pomalu, mám teď na víc frontách dost blbé období.

Offline Korsičanka blogger
13380 příspěvků moje polička 22. února 2026 21:24

Vosina Přeju, ať zmizí mraky a obloha se ti zbarví modře, plus vysvitne parfémové slunce nejen nad recenzemi!

Offline Miru
16454 příspěvků moje polička 01. března 2026 15:54

...potěšil mě "objev" z poslední doby -

Moncler pour Femme .

Narazila jsem na ni náhodou, pročetla o ní kde co, složení pro mě pěkné, parfuméři taky.

Vždy, když zkoumám info o, pro mě, nové vůni, je pro mě velmi důležité,

co píše jerry 

A ona sice zrovna nadšená nebyla, což mě, přiznám, lehce znejistělo, ale pak jsem si řekla, že 100ml za necelých sedm set, tak bude event. bytový sprej

(před pár dny byl dostupný i tester za 500).

Ale klaplo to - krásná vůně, drží výborně, typově Honoré Delight Ex Nihilo, prostě mohérově heboučká, nagurmánštělá, uklidňující, tiše lahodná. Tu zvládnu, i když mi třeba není vůbec dobře, nebo když nejsem schopna se vonět ničím, a nebo ji používám jako základ pod všechno, prostě se s ní sestříkám, a pak se navoním něčím normálně.

Dá se samozřejmě nosit i jako samostatná vůně, což také dělám.

Oblečení po ní voní nenuceně velmi příjemně.

Čili to považuji za Objev.

Pak jejich druhá vůně Sunrise pour Femme - tu jerry chválí, jak to půjde, někde zkusím.

Protože složením mi svým složením lehce evokuje vůně Fleur Narcotique, Guidance, Existence Amouage, Nomade(viz parfuméři) - čili nic špatného

Offline jerry
10945 příspěvků moje polička 01. března 2026 18:41

Miru 

Tak pokud by měl fungovat nějaký parfémový zákon kompatibility, tak Sunrise pour Femme by se ti líbit neměla

Ale ona by se mi Moncler pour femme i líbila, jenže já mám problém se sladkou syntetikou (ambroxan, kašmeran a podobné) - na mě vždycky vyleze v plné parádě jako by toho tam byla vrchovatá lopata. 

Offline Miru
16454 příspěvků moje polička 01. března 2026 18:50

jerry 

...ahaa

Offline Biely kvet
4141 příspěvků moje polička 04. března 2026 15:56

Kniha, ktorú napísal Paul Richardot, partner parfumérskej spoločnosti Violet. Ešte som nečítala, ale už ju mám na ceste...

FRAGRANCIA, v češtine ESENCE

Offline Fleur blogger
6800 příspěvků moje polička 04. března 2026 16:20

Biely kvet mně dnes dorazila v originále, poštovné dražší než kniha, ale české překlady parfémových reálí mě většinou vytáčejí nekompetentností.

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 04. března 2026 19:48

Biely kvet Fleur som zvedavá na dojmy. Ja som si netrúfla, lebo mám rada detektívky, ale len také detektívky "starého rangu", ako Agatha Christie, Rex Stout, Georgesa Simenon. Proste tam, kde je dôležitá zápletka, detaily sa týkajú skôr vyšetrovania, než mŕtvoly samotnej a človek to číta pre atmosféru. Takého Süskinda som si trebárs ani len netrúfla.

Tak zbabelo čakám, čo poviete.

Offline Miru
16454 příspěvků moje polička 10. března 2026 06:28

... uvědomila jsem si, že jeden z mála parfumerů, který nevykrádá sám sebe a nejede na vlně byznysu ve smyslu jeden námět vůně v různých obměnách pro více různých značek, je

Thierry Wasser

Nevybavuji si, že bych si u některé z jeho vůni pomyslela, že

"to znám/to už jsem někde cítila..."

Tak z toho mám fakt radost a jemu

RESPEKT

Online 33lejaby
683 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 13:58

Juhuuuu, v Ostrave jsme se dockali otevreni nove Sephory. A maji Kiliana, Forda, exkluzivni Lancome a ELDO.  A protoze se otevira dnes, tak mají ještě plné testery

Offline Miru
16454 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 14:17