jerry Taky se mi zdá:)
Co parfémového vám udělalo radost?
Radosť mi urobila informácia, že žilinská parfuméria Muschio sa stala oficiálnym partnerom značky Maison Violet. ![]()
Biely kvet dekuju za tip na eshop s peknou nabidkou! Koukam, ze posilaji i do CR ![]()
andry To som rada, že som ťa potešila. Ja som tam nakupovala párkrát, sú spoľahliví a majú pekný výber. ![]()
Přišla mi Arcadia od Hirama Greena. A kromě nádherné vůně mě jako architektku moc potěšilo perfektně dotažené řešení nové krabičky a flakonu. Vyvážený elegantní tvar, jednoduché přírodní materiály, čisté hrany a lepení, dřevěné víčko s těsněním z korku, prostě moc prima! Prvotřídní kus řemesla.
...tak to je vždycky nádherné!, když se může potěšit smyslů víc...![]()
Vosina Gratuluju a šup sem s recenzičkou![]()
Biely kvet oooo ![]()
Miru Díky!
Korsičanka Děkuji. Mám v šuplíku starší recenzi z doby, kdy jsem si pořizovala odstřik. Zajímá mě, jestli a jak se od té doby moje vnímání posunulo. Pracuji na tom, ale jde to pomalu, mám teď na víc frontách dost blbé období.
Vosina Přeju, ať zmizí mraky a obloha se ti zbarví modře, plus vysvitne parfémové slunce nejen nad recenzemi!
...potěšil mě "objev" z poslední doby -
Moncler pour Femme .
Narazila jsem na ni náhodou, pročetla o ní kde co, složení pro mě pěkné, parfuméři taky.
Vždy, když zkoumám info o, pro mě, nové vůni, je pro mě velmi důležité,
co píše jerry
A ona sice zrovna nadšená nebyla
, což mě, přiznám, lehce znejistělo, ale pak jsem si řekla, že 100ml za necelých sedm set, tak bude event. bytový sprej
(před pár dny byl dostupný i tester za 500).
Ale klaplo to - krásná vůně, drží výborně, typově Honoré Delight Ex Nihilo, prostě mohérově heboučká, nagurmánštělá, uklidňující, tiše lahodná. Tu zvládnu, i když mi třeba není vůbec dobře, nebo když nejsem schopna se vonět ničím, a nebo ji používám jako základ pod všechno, prostě se s ní sestříkám, a pak se navoním něčím normálně.
Dá se samozřejmě nosit i jako samostatná vůně, což také dělám.
Oblečení po ní voní nenuceně velmi příjemně.
Čili to považuji za Objev.
Pak jejich druhá vůně Sunrise pour Femme - tu jerry chválí, jak to půjde, někde zkusím.
Protože složením mi svým složením lehce evokuje vůně Fleur Narcotique, Guidance, Existence Amouage, Nomade(viz parfuméři) - čili nic špatného![]()
Tak pokud by měl fungovat nějaký parfémový zákon kompatibility, tak Sunrise pour Femme by se ti líbit neměla![]()
Ale ona by se mi Moncler pour femme i líbila, jenže já mám problém se sladkou syntetikou (ambroxan, kašmeran a podobné) - na mě vždycky vyleze v plné parádě jako by toho tam byla vrchovatá lopata.
...ahaa![]()
![]()
Kniha, ktorú napísal Paul Richardot, partner parfumérskej spoločnosti Violet. Ešte som nečítala, ale už ju mám na ceste...
FRAGRANCIA, v češtine ESENCE ![]()
Biely kvet mně dnes dorazila v originále, poštovné dražší než kniha, ale české překlady parfémových reálí mě většinou vytáčejí nekompetentností.
Biely kvet Fleur som zvedavá na dojmy. Ja som si netrúfla, lebo mám rada detektívky, ale len také detektívky "starého rangu", ako Agatha Christie, Rex Stout, Georgesa Simenon. Proste tam, kde je dôležitá zápletka, detaily sa týkajú skôr vyšetrovania, než mŕtvoly samotnej a človek to číta pre atmosféru. Takého Süskinda som si trebárs ani len netrúfla.
Tak zbabelo čakám, čo poviete.
... uvědomila jsem si, že jeden z mála parfumerů, který nevykrádá sám sebe a nejede na vlně byznysu ve smyslu jeden námět vůně v různých obměnách pro více různých značek, je
Thierry Wasser ![]()
Nevybavuji si, že bych si u některé z jeho vůni pomyslela, že
"to znám/to už jsem někde cítila..."
Tak z toho mám fakt radost a jemu
RESPEKT
Juhuuuu, v Ostrave jsme se dockali otevreni nove Sephory. A maji Kiliana, Forda, exkluzivni Lancome a ELDO. A protoze se otevira dnes, tak mají ještě plné testery ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje