Kan ďakujem veľmi pekne!!!
Co parfémového vám udělalo radost?
...potěšilo mě velmi, že jsem mohla vyzkoušet a připomenout si plno vůní!
Takže:
řada Absolue Lancome - dá se říci, že všechny ty vůně jsou pěkné, některé více, některé jsou takové povědomé, ale pěkné.
Zaujala mě Oud Bouquet. Těšila jsem se na oud v nějaké podobě, a ona je to taková sofistikovanější/nepitomá, velmi příjemná La Vie Est Belle. Oud pouze v názvu.
Nejvíce se mi líbilia Rose from Dark - nic jsem o ní nevěděla, ale instinktivně jsem sáhla po barvě flakonu/tekutiny. A ano, je krásná. Nádherné zpracování růže schované v labutěnkově prachové pryskyřici(jantar) s podrahovým pižmovým hlazením.
Chanel/připomenutí si vůní
Cometé - krásná
No 19 EdP - pěkná, ale nemusím mít(a to jsem si myslela, že jo)
Cristalle EdP - krásná!, mizerná výdrž. Ale chci zkusit znovu za chladnějšího počasí
Jersey - krásná
Allure Blanche Edition, Allure Sport Extreme - příjemné
Ingredients
Pearl Oud Kilian - krásný!, ach jo, ta výdrž...
Voulez-Vous coucher avec Moi - krásná a solidní výdrž
Thundra - krása, brala bych
Victrix - velmi pěkná, brala bych
L´Entropist - některé pěkné, některé obyč. Takový nenáročný mainstreamový niche. Pro mě málo...
Aesop - pěkné byly Ouranon(jak Ligno Jeroboam), Virere, Tacit, Aurner. Ale výdrž legrační, intenzita tělová
Mantes La Jolie Astier de Villatte - příjemná, zvláštní, osvěžující, rychle mizící
Tucson Astier de Villatte - příjemná, rychle zmizela
Guerlain
Frenchy Lavande - krásná realistická levandule, jako když jdu kolem záhonu, utrhnu květ, rozemnu mezi prsty a přesně tohle cítím...(žádný vylepšovací vopíčeninky kolem)
Imagine - pěkná, kvalitní, ale kombinace ingrediencí, která zde je už hodněkrát. Mě neoslovila
Epicées Volés - příjemná
nejlepší, pořád - Oud Khol
...and The Winner is -
opojná, sofistikovaně živočišná, masitá, voskově hedvábně kožnatá, sálající, slastně se po kůži rozlévající jak olejovitá skvrna, samozřejmá, lehce pobavená, jemně znuděná,
noha přes nohu s občasným pohoupáním si do rytmu songu, rezonujícího v její hlavě i žilách -
Sabbia Bianca.
Drží.
Horko nehorko.
Ani se nehne.
Sleduje všechno kolem.
Je...

No svým způsobem to sice potěšující vlastně ani není, že ani po dvou a půl letech nemám čich v úplně původním stavu, protože veškeré pachy rozeznávám pouze z bezprostřední vzdálenosti od nosu, co jsem dřív cítila už z jednoho metru, ale těší mě, že vnímání vůní se plně obnovilo tak, že už bych asi byla schopná zase o nich i něco říct, jakmile najdu prostor - mám už i vyhlídnuté nějaké kandidáty z minulého měsíce.
...tak se těším![]()
wendulka To je dobře, tvoje postřehy mi scházejí.
wendulka Zrovna jsem si včera říkala, kde ti je konec, Wendy
...
Já měla ještě minulý týden napilno. Měla jsem státníci z AJ kvůli rozšíření kvalifikace
. V lednu byla jedna a tahle zbývala.
Voním se pořád. Neboj
.
wendulka
Jsi dobrá! Taky se těším na tvé popisy![]()
wendulka no tak super, to se casem jeste spravi :)
(po kolika letech asi.?..)
...nevím, co nebo jak mě to napadlo, ale když jsem uviděla kazetu s 25ml a s tělovým mlékem a sprch gelem za cca 980,- káčé, vzala jsem to. A
- fakt mám prostě radost!,
vnitřní spokojenost, že
tahle vůně reformulovaná není,
je pořád k***a dobrá, drží a
konkrétně na mne voní hlavně pačuli, hořká čokoláda a černy rybíz s pár ostružinami
(výjimečně se dají zachytit, dle momentální chemie, i jiné, jemně naovocnelé nuance),
pouze mírně nasládlé, resp. vlastně vůbec,
ingredience jsou "pouze" ohlazeny/v krémovém provedení,
aby nepůsobily hořce.
![]()
ANGEL Thierry Mugler
Dnes mě potěšila pokladní ve Valdštejnské jízdárně... radostným výkřikem Cítím Aromatics elixír!
Sice to netrefila úplně přesně, anžto jsem měla 24 Faubourg, ale nebylo to tak daleko od věci, že jo! ![]()
barbucha Tak, má-li tendence radostmě vykřikovat, dá se to chápat.
Však si to představ - parfémy se moc neobjevují, když už, tak LVEB nebo cosi podobného a pak Ty a Tvůj pověstný 24 Faubourgh. To se pak jeden minimálně tetelí nadšením
.
Jojo, a chyprovka jako chyprovka ![]()
barbucha No právě
a na ulicích u nás jsou cítit zřídka.
Byla jsem na jedné předaukčni výstavě a všimla jsem si jednoho mladého chlapa. Potkali jsme se pohledem, usmál se na mě. Pak kolem mě prošel a došlo mi, proč z něj čiší to sebevědomí :-). Měl na sobě Cardinala od Heeleya. Dlouho jsem neviděla, aby někomu parfém padl jak pr...l na hrnec :-). Bylo to super.
...jééé!![]()
![]()
Dnes mi prišli odstreky Nishane Ege, Unique'e Zen gi, Widian London, Parfums d' El Mar Mahina. Neskôr podám hlásenie
, Zen gi mi už na ruke rozvoniava.
Po delší době jsem si koupila Pětku (EdP). Cítím to jako nutnost![]()
Za svůj zásadní osvětový úspěch považuju, že teta s mým drobným přispěním opustila nákup LVEB a místo toho se nadchla pro Arpège. ![]()
A dneska mě hoodně potěšily 4 nerozbité flakony. Při odchodu z kanceláře mi ze skříně na podlahu vypadla 24 Fabourgh edp, Eau de Cartier a Soleile a nakonec jsem na púli cesty k zemi chytala i Boucheron Oud de Carthage.
Dokážete si představit 3 deci téhle směsi? Nejspíš bychom museli evakuovat děkanát
.
Teta má evidentně dobrý vkus (pravda, s lehkým nasměrováním).
A ty máš pro změnu víšodkud kliku
(nejen kvůli evakuaci, ale i kvůli škodě faktické).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články