Co parfémového vám udělalo radost?

20. srpna 2014 11:22
Offline slniecko admin
19544 příspěvků moje polička 26. května 2025 15:51

Kan ďakujem veľmi pekne!!!

Online Miru
16746 příspěvků moje polička 02. července 2025 09:04

...potěšilo mě velmi, že jsem mohla vyzkoušet a připomenout si plno vůní! 

Takže:

řada Absolue Lancome - dá se říci, že všechny ty vůně jsou pěkné, některé více, některé jsou takové povědomé, ale pěkné. 

Zaujala mě Oud Bouquet. Těšila jsem se na oud v nějaké podobě, a ona je to taková sofistikovanější/nepitomá, velmi příjemná La Vie Est Belle. Oud pouze v názvu.

Nejvíce se mi líbilia Rose from Dark - nic jsem o ní nevěděla, ale instinktivně jsem sáhla po barvě flakonu/tekutiny. A ano, je krásná. Nádherné zpracování růže schované v labutěnkově prachové pryskyřici(jantar) s podrahovým pižmovým hlazením.

Chanel/připomenutí si vůní

Cometé - krásná

No 19 EdP - pěkná, ale nemusím mít(a to jsem si myslela, že jo)

Cristalle EdP - krásná!, mizerná výdrž. Ale chci zkusit znovu za chladnějšího počasí

Jersey - krásná

Allure Blanche Edition, Allure Sport Extreme - příjemné

Ingredients

Pearl Oud Kilian - krásný!, ach jo, ta výdrž...

Voulez-Vous coucher avec Moi - krásná a solidní výdrž

Thundra - krása, brala bych

Victrix - velmi pěkná, brala bych

L´Entropist - některé pěkné, některé obyč. Takový nenáročný mainstreamový niche. Pro mě málo...

Aesop - pěkné byly Ouranon(jak Ligno Jeroboam),  Virere, Tacit, Aurner. Ale výdrž legrační, intenzita tělová

Mantes La Jolie Astier de Villatte - příjemná, zvláštní, osvěžující, rychle mizící

Tucson Astier de Villatte - příjemná, rychle zmizela

Guerlain

Frenchy Lavande - krásná realistická levandule, jako když jdu kolem záhonu, utrhnu květ, rozemnu mezi prsty a přesně tohle cítím...(žádný vylepšovací vopíčeninky kolem)

Imagine - pěkná, kvalitní, ale kombinace ingrediencí, která zde je už hodněkrát. Mě neoslovila

Epicées Volés - příjemná

nejlepší, pořád - Oud Khol

...and The Winner is - 

opojná, sofistikovaně živočišná, masitá, voskově hedvábně kožnatá, sálající, slastně se po kůži rozlévající jak olejovitá skvrna, samozřejmá, lehce pobavená, jemně  znuděná,

noha přes nohu s občasným pohoupáním si do rytmu songu, rezonujícího v její hlavě i žilách -

Sabbia Bianca.

Drží.

Horko nehorko.

Ani se nehne.

Sleduje všechno kolem.

Je...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 10:47

No svým způsobem to sice potěšující vlastně ani není, že ani po dvou a půl letech nemám čich v úplně původním stavu, protože veškeré pachy rozeznávám pouze z bezprostřední vzdálenosti od nosu, co jsem dřív cítila už z jednoho metru, ale těší mě, že vnímání vůní se plně obnovilo tak, že už bych asi byla schopná zase o nich i něco říct, jakmile najdu prostor - mám už i vyhlídnuté nějaké kandidáty z minulého měsíce.

Online Miru
16746 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 10:59

wendulka 

...tak se těším

Offline Fleur blogger
6841 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:07

wendulka To je dobře, tvoje postřehy mi scházejí.

Online Korsičanka blogger
13475 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 18:00

wendulka Zrovna jsem si včera říkala, kde ti je konec, Wendy...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 18:53

Korsičanka 

Já měla ještě minulý týden napilno. Měla jsem státníci z AJ kvůli rozšíření kvalifikace . V lednu byla jedna a tahle zbývala.

Voním se pořád. Neboj.

Online Korsičanka blogger
13475 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 19:28

wendulka Jsi dobrá! Taky se těším na tvé popisy

Offline andry spravce
2973 příspěvků moje polička 03. srpna 2025 18:53

wendulka no tak super, to se casem jeste spravi :)

Online Miru
16746 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 07:44

(po kolika letech asi.?..)

...nevím, co nebo jak mě to napadlo, ale když jsem uviděla kazetu s 25ml a s tělovým mlékem a sprch gelem za cca 980,- káčé, vzala jsem to. A

- fakt mám prostě radost!,

vnitřní spokojenost, že

tahle vůně reformulovaná není,

je pořád k***a dobrá, drží a

konkrétně na mne voní hlavně pačuli, hořká čokoláda a černy rybíz s pár ostružinami 

(výjimečně se dají zachytit, dle momentální chemie, i jiné, jemně naovocnelé nuance),

pouze mírně nasládlé, resp. vlastně vůbec,

ingredience jsou "pouze" ohlazeny/v krémovém provedení,

aby nepůsobily hořce.

ANGEL Thierry Mugler 

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 17. zaří 2025 21:52

Dnes mě potěšila pokladní ve Valdštejnské jízdárně... radostným výkřikem Cítím Aromatics elixír!

Sice to netrefila úplně přesně, anžto jsem měla 24 Faubourg, ale nebylo to tak daleko od věci, že jo!

Offline salvia
příspěvků moje polička 19. zaří 2025 00:09

barbucha Tak, má-li tendence radostmě vykřikovat, dá se to chápat.

Však si to představ  - parfémy se moc neobjevují, když už, tak LVEB nebo cosi podobného a pak Ty a Tvůj pověstný 24 Faubourgh. To se pak jeden minimálně tetelí nadšením .

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 19. zaří 2025 13:13

salvia 

Jojo, a chyprovka jako chyprovka

Offline Fleur blogger
6841 příspěvků moje polička 21. zaří 2025 13:34

barbucha No právě a na ulicích u nás jsou cítit zřídka. 

Offline 999
19795 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 18:37

Byla jsem na jedné předaukčni výstavě a všimla jsem si jednoho mladého chlapa. Potkali jsme se pohledem, usmál se na mě. Pak kolem mě prošel a došlo mi, proč z něj čiší to sebevědomí :-). Měl na sobě Cardinala od Heeleya. Dlouho jsem neviděla, aby někomu parfém padl jak pr...l na hrnec :-). Bylo to super.

Online Miru
16746 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 19:10

999 

...jééé!

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 10:02

Dnes mi prišli odstreky Nishane Ege, Unique'e Zen gi, Widian London, Parfums d' El Mar Mahina. Neskôr podám hlásenie, Zen gi mi už na ruke rozvoniava.

Offline woman27
539 příspěvků moje polička 28. listopadu 2025 17:43

Po delší době jsem si koupila Pětku (EdP). Cítím to jako nutnost

Offline salvia
příspěvků moje polička 09. prosince 2025 19:39

Za svůj zásadní osvětový úspěch považuju, že teta s mým drobným přispěním opustila nákup LVEB a místo toho se nadchla pro Arpège.

A dneska mě hoodně potěšily 4 nerozbité flakony. Při odchodu z kanceláře mi ze skříně na podlahu vypadla 24 Fabourgh edp, Eau de Cartier a Soleile a nakonec jsem na púli cesty k zemi chytala i Boucheron Oud de Carthage.

Dokážete si představit 3 deci téhle směsi? Nejspíš bychom museli evakuovat děkanát .

Offline jerry
11214 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 20:02

salvia 

Teta má evidentně dobrý vkus (pravda, s lehkým nasměrováním).

A ty máš pro změnu víšodkud kliku (nejen kvůli evakuaci, ale i kvůli škodě faktické).