Co parfémového vám udělalo radost?

20. srpna 2014 11:22
Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 16. května 2018 00:13

wendulka 

No právě!

A s tím by - podle mě - měly počítat i ty kamenný obchody, resp. jejich majitelé. Jakože u nich nakoupit můžeš, ale taky nemusíš. Aniž bys kvůli nim musela mít špatný svědomí 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 16. května 2018 00:43

barbucha 

Však já kvůli tomu Lilac Love také žádné výčitky vůči Ingredients nebo jiné parfumérii, nabízející ho za oficiální cenu, nemám.

A zase jiný případ. Když to vezmu z toho "morálního" hlediska. Jediným blokem, kdy bych to špatný svědomí měla, je pro mě Frederic Malle na notinu v souvislosti s tvrzením pana Radka, že všechny vůně získávají oficiální cestou a v řadě případů jednají přímo s výrobci. Tady ale nemyslím na majitele těch kamenných parfumérií, jen nechci tuhle konkrétní věc podporovat.

Zkrátka mám tu značku spojenou s určitou kulturou prodeje, nastavenou přímo výrobcem a vadí mi, že byla porušena.

Jinej tohle vůbec neřeší, špatný svědomí nemá a rozhoduje se při pořízení Frederica Malleho z pragmatického / čistě ekonomického hlediska, protože jinak by si ho nemohl dovolit nebo se mu ta vůně zdá za tu cenu předražená a je to taky naprosto O.K.

Inu jak jsem říkala, nejsem pevně zásadově vyhraněný zákazník. Jednou tak, podruhé onak.

A přesně, s tímhle by měly kamenný obchody počítat.

Offline Ayuri
669 příspěvků moje polička 16. května 2018 11:50

wendulka Nedá sa ale vylúčiť ani možnosť, že za týmito zvláštnymi "únikmi" nikoviek stoja samotné značky, resp. sa to deje s ich tichým súhlasom. Exkluzivita zaručená vyššou cenou a ťažšou dostupnosťou je síce pekná vec, ale ak predaj nezodpovedá očakávaniu majiteľov...

Takto by sa celkom elegantne zbavili prebytkov a zachovali si tvár. Kamenné obchody tým samozrejme utrpia, ale to je už boj väčších hráčov, loajalita pár zákazníkov ich nespasí. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 16. května 2018 12:52

Ayuri Jasně, vyloučit se nedá nic  Ale na rovinu, dokud Frederic Malle nefuzoval s Estee Lauder, tak tyhle úniky neexistovaly. Čili tady si myslím, že to není ten případ a vítr podle mě vane odtud, že značka už není v pozici, aby si to mohla stoprocentně ohlídat jako dřív. 

U Nishane tam bych tomu věřila, že by to mohlo být tak, jak píšeš.

A zase u značky Simone Cosac vím o tom, že těm se ten únik sice nelíbí, ale nehodlají si to hlídat, aby nepřišli o odběratele. 

A zrovna tak vím o Ulrich Lang, že ti si dokonce vynutili stažení zboží, byť ty páky na tohle jsou velmi omezené a je to fuška. 

Čili jak už napsala domenica, tahle tématika je mnohem složitější, než jak to na první pohled vypadá a co platí v jednom případě, v dalším už ne, proto ani já nejsem v tomhle ohledu jednoznačně zasadove vyhranena  

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 16. května 2018 12:56

No a teď teda mám cukání koupit použitou Feminite du Bois, to je ok nebo okrádám výrobce?

Offline Korsičanka blogger
13476 příspěvků moje polička 16. května 2018 12:59

Luna Já myslím, abys moc nepřemýšlela a koupila, pokud se ti líbí a máš na ni:) Ale vyptej se na skladování a stáří

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:02

Korsičanka No a nebo si ty penize schovat a prisetrit na Plum Japonais, ktera je jeste lepsi.

13476 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:04

Luna A nebo 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:17

Já to možná mám spojené i s tím, že Vavavoom a paní Lucii znám, takže pokud bych chodila něco zkoušet do jejího obchodu, tak si to za tu vyšší cenu i odnesu. V Ingredients jsem nikdy nebyla a nemám k nim žádný takový osobní vztah, takže mě asi ani netrápí, že vůně kupuju jinde. 

wendulka Vím moc dobře, jak to myslíš. Byla jsem u toho, když paní Lucie tuhle problematiku vysvětlovala a chápu, že ty malé parfumérie to jednoduché rozhodně nemají a některé vůně se do Notina nebo Elnina oficiální cestou nemůžou dostat. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:19
Reakce na Luna:

No a teď teda mám cukání koupit použitou Feminite du Bois, to je ok nebo okrádám výrobce?

​Já bych to nechala koňovi, neb má větší hlavu.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. května 2018 14:25
Reakce na Luna:

​Říkám - udělej si radost! Ta je životně důležitá. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. května 2018 11:28

Bois d´Armenie ... 

Online viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 21. května 2018 13:52

Dalia 

49256 příspěvků moje polička 21. května 2018 18:29

a mne dnes odstrik joyeuse tubereuse, nejen tim jak pekna vune to je, ale ze muz na ni povida “nic necitim, to skoro nevoni” mam vuni na doma, hura!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. května 2018 18:57

viktorka_od splavu JT je moc pěkná něžná vůně.  Užij si ji!

13476 příspěvků moje polička 21. května 2018 19:29

viktorka_od splavu Já na ni dostala před schůzkou s holkama v Praze po 1 VĚTĚ vznesené na CIZÍ číšnici od ní veliký kompliment. Tak JAK NEMŮŽE VONĚT, HERGOT?

Ne, vážně. Je delikátní a přitom s velkou výdrží a připadám si v ní jako velká dáma. Nepřišlo to hned, ale až po několikerém použití.

49256 příspěvků moje polička 21. května 2018 19:54

Korsičanka když říká že nevoní, no tak nevoní jelikož jeho nejoblíbenější ze všech vůní je žádná, budu jedině ráda, když jí bude JT protože pro mě je moc hezká, veselá, optimistická. dáma ani ne, spíš taková fajn holka. mladší ségra MPN

13476 příspěvků moje polička 21. května 2018 20:00

viktorka_od splavu Tak dobrá:), že jsi to ty.  To doma kompliment neuslyšíš, co?

Možná něčí mladší sestra...,ale MPN?

49256 příspěvků moje polička 21. května 2018 20:41

Korsičanka spojení je ten optimismus, takové radostné vyznění, a pomerančový květ, aspoň myslím. já ty bílé květy mezi sebou moc přesně neumím rozeznat 

13476 příspěvků moje polička 21. května 2018 21:50

viktorka_od splavu Mně bylo řečeno, že je hlavně jasmínová a trochu tuberózová a to jsou na jaře

moje vůně č. 1. Ale MPN se mi po odeznění sladkého úvodu taky moooc líbí, takže květ pomeranče zřejmě taky můžu.