Fotky parfémů

09. srpna 2014 12:33
Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 06. května 2018 22:21

domenica Jsme se tu včera bavily o tom, že žádná vůně není identická s bílými šeříky. Co myslíš ty?

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 06. května 2018 22:39

wendulka 

Météorites Le Parfum je jednoduše řečeno zcela nová vůně. Těch fialek a pudru tam být ale trochu musí, to je jisté . Jak ti sedne v této podobě, jak jí budeš vnímat, to bude zajímavé.

Já vlastně neměla žádná očekávání, jen takové to chvění, které s uvedením nové vůně přichází a chuť jí vyzkoušet. A pokud jí pamatuji, tak je to znásobené. Je to další hezká vůně, která jen není pro mě . Své příznivce si ale určitě najde, o tom nepochybuji.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 06. května 2018 23:06

Korsičanka já taky. a sušený akatový květ voní moc pěkně a je z něj výborný čaj s medem 

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 06. května 2018 23:09

domenica děkuju. já taky, miluju ten vůní prosycený vzduch :) 

13442 příspěvků moje polička 07. května 2018 09:15

alibi To jsem tedy zvědavá, kde je otrhám.Zatím nemám vytipovanou lokalitu:) Vždy jsem jen ovoňovala a áchala a ochala

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. května 2018 13:05
Reakce na alibi:

můj průzkum šeříků mě přiměl koupit šeřík od Yves Rocher. a tak jsem ho dnes fotila, ovšem šeříky už jsou u nás "v posledním tažení", teď to rozbalily naplno akáty :D

Moc krásné! S šeříkem jsem takhle řádila loni.

Letos si ho užívám jen tak, že slastně nasávám. Mám jím lemovanou cestu do Lidlu, takže v těchto dnech si to nakupování obzvlášť užívám.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 07. května 2018 14:42

Korsičanka plánuju nasušit hodně,  bude i pro tebe. 

13442 příspěvků moje polička 07. května 2018 15:29

alibi Jsi zlatá, Jiříku, (Zlatovlásko) něčím se ti odvděčím.

To je nádhera Bydlela bych na tom stromě!

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 07. května 2018 18:33

Korsičanka nemusela bys na stromě, mohla bys v té věžičce/vitrážové dílně. jsou tam pod střechou i postele a na umývání starý myčák :D

13442 příspěvků moje polička 07. května 2018 18:41

alibi To je u vás, jo??? Áááách! Posledně jsme si s Wendy říkaly, že bychom tam mohly někdy při srazu přespat

Co tomu říkáš? Byly by 2 postele? Omluva za OT, už jdeme do SZ, viď, Libu?

Online michaela
337 příspěvků moje polička 07. května 2018 19:37

alibi 

čo sa dá urobiť s agátový kvetom? Nazbierať a usušiť? Podobný postup ako pri lipovom kvete, asi. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. května 2018 20:45

alibi Krásná fotka, ten šeřík je prostě úžasný a fotogenický. Včera na chalupě (což je Vysočina), teprve sotva rozkvetlé šeříky. Tak jsem si ještě natrhala do vázy. Jinak tam ještě na zahrádce kvetly tulipány, pampelišky všude na zahradě a asi tím, že je teplé jaro i tam, tak poprvé po spoustě let rododendrony. Není tam na ně nikdy moc teplo a ještě jsou nasazené ve špatném místě, přemýšlím, jestli jsem je někdy viděla kvést. Akát mám taky ráda, ale čaj jsem z nich nikdy nepila.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 07. května 2018 21:05

Korsičanka dobrých lidí se vejde ;)

postele v "hradu" asi pro vás nejsou moc vhodné, to je jen pro silné nátury , ale rozkládací gauč a madračka by se našly :)

michaela Renusatko natrhala jsem a usušila, původně do mýdla, tam dělá parádu . Ale pak jsem zkusila přelít horkou vodou a med do toho a je to příjemné pití. Ani nevím, jestli to něco léčí , prostě to pěkně voní :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. května 2018 21:08

alibi O čaji jsem asi ani neslyšela, ale akátový med myslím dělávala teta. Recept neznám. 

13442 příspěvků moje polička 07. května 2018 21:08

alibi 

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 07. května 2018 21:10

Renusatko já myslím, že ty medy mají podobné postupy, prostě svaříš květy s cukrem a kyselinou citronovou 

Offline Mína
305 příspěvků moje polička 07. května 2018 21:16

alibi Ach, šeříky. Na ty se každoročně těším a letos jsem si je vůbec neužila, tak rychle u nás vykvetly a zase odkvetly, během pár dní :-( 

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 07. května 2018 21:21

Mína to znám. my letos kvůli tomu posunuli rodinnou dovolenou až na podzim. Vždycky jsme jezdili na jaře před šermířskou sezónou a o to kvetení jsme kvůli tomu přišli, přitom je to tu nejhezčí období, ale rychle pomine 

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 08. května 2018 19:56
Reakce na alibi:

Korsičanka plánuju nasušit hodně,  bude i pro tebe. 

To je krása, akát i dům.​

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 08. května 2018 20:53

černá káva děkuju, u nás je to teď jako v pohádce 

(až na ty strarosti, kdybych byla královna, nemusela bych řešit problém s kolaudací )