domenica Jsme se tu včera bavily o tom, že žádná vůně není identická s bílými šeříky. Co myslíš ty?![]()
Fotky parfémů
Météorites Le Parfum je jednoduše řečeno zcela nová vůně. Těch fialek a pudru tam být ale trochu musí, to je jisté
. Jak ti sedne v této podobě, jak jí budeš vnímat, to bude zajímavé.
Já vlastně neměla žádná očekávání, jen takové to chvění, které s uvedením nové vůně přichází a chuť jí vyzkoušet. A pokud jí pamatuji, tak je to znásobené. Je to další hezká vůně, která jen není pro mě
. Své příznivce si ale určitě najde, o tom nepochybuji.
Korsičanka já taky. a sušený akatový květ voní moc pěkně a je z něj výborný čaj s medem ![]()
domenica děkuju. já taky, miluju ten vůní prosycený vzduch :)
alibi To jsem tedy zvědavá, kde je otrhám.Zatím nemám vytipovanou lokalitu:) Vždy jsem jen ovoňovala a áchala a ochala![]()
můj průzkum šeříků mě přiměl koupit šeřík od Yves Rocher. a tak jsem ho dnes fotila, ovšem šeříky už jsou u nás "v posledním tažení", teď to rozbalily naplno akáty :D
Moc krásné
! S šeříkem jsem takhle řádila loni.
Letos si ho užívám jen tak, že slastně nasávám. Mám jím lemovanou cestu do Lidlu, takže v těchto dnech si to nakupování obzvlášť užívám
.
Korsičanka plánuju nasušit hodně, bude i pro tebe. ![]()

alibi Jsi zlatá, Jiříku, (Zlatovlásko) něčím se ti odvděčím. ![]()
To je nádhera![]()
Bydlela bych na tom stromě!
Korsičanka nemusela bys na stromě, mohla bys v té věžičce/vitrážové dílně. jsou tam pod střechou i postele a na umývání starý myčák :D
alibi To je u vás, jo??? Áááách!
Posledně jsme si s Wendy říkaly, že bychom tam mohly někdy při srazu přespat![]()
Co tomu říkáš? Byly by 2 postele?
Omluva za OT, už jdeme do SZ, viď, Libu?
čo sa dá urobiť s agátový kvetom? Nazbierať a usušiť? Podobný postup ako pri lipovom kvete, asi.
alibi Krásná fotka, ten šeřík je prostě úžasný a fotogenický. Včera na chalupě (což je Vysočina), teprve sotva rozkvetlé šeříky. Tak jsem si ještě natrhala do vázy. Jinak tam ještě na zahrádce kvetly tulipány, pampelišky všude na zahradě a asi tím, že je teplé jaro i tam, tak poprvé po spoustě let rododendrony. Není tam na ně nikdy moc teplo a ještě jsou nasazené ve špatném místě, přemýšlím, jestli jsem je někdy viděla kvést. Akát mám taky ráda, ale čaj jsem z nich nikdy nepila.
Korsičanka dobrých lidí se vejde ;)
postele v "hradu" asi pro vás nejsou moc vhodné, to je jen pro silné nátury , ale rozkládací gauč a madračka by se našly :)
michaela Renusatko natrhala jsem a usušila, původně do mýdla, tam dělá parádu . Ale pak jsem zkusila přelít horkou vodou a med do toho a je to příjemné pití. Ani nevím, jestli to něco léčí , prostě to pěkně voní :)
alibi O čaji jsem asi ani neslyšela, ale akátový med myslím dělávala teta. Recept neznám.
Renusatko já myslím, že ty medy mají podobné postupy, prostě svaříš květy s cukrem a kyselinou citronovou ![]()
alibi Ach, šeříky. Na ty se každoročně těším a letos jsem si je vůbec neužila, tak rychle u nás vykvetly a zase odkvetly, během pár dní :-(
Mína to znám. my letos kvůli tomu posunuli rodinnou dovolenou až na podzim. Vždycky jsme jezdili na jaře před šermířskou sezónou a o to kvetení jsme kvůli tomu přišli, přitom je to tu nejhezčí období, ale rychle pomine
černá káva děkuju, u nás je to teď jako v pohádce ![]()
(až na ty strarosti, kdybych byla královna, nemusela bych řešit problém s kolaudací
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025