wendulka Tak já se stavím s pochvalou do fronty ... nádhera! Krásné barvy! To se Ti opravdu povedlo! ![]()
![]()
Fotky parfémů
Já jsem zatím dala pár prvních postřehů k fotce na instagram: (domenicamonika)...
Podobnost s vůní pudrů a kosmetiky Méteorites tam je, rozhodně však s mnohem menším podílem fialkových tónů. Spíše pudrová růže.
Překvapivě, v avizovaném svěžím úvodu nakonec víc než jablko (zelené a křupavé) vnímám pár kostek červeného, dobře vychlazeného melounu. A jako by pár narůžovělých kapek, které po něm zbyly v misce, dodávaly vůni ve flakónu konečný odstín.
Ovocný začátek je ale záležitost jen tak první čtvrthodinky, vůně pudru se objevuje vzápětí a trvá v nepříliš měnící se podobě až téměř do konce, kdy se rozpustí v bezpečném pižmovém závěru.
Původní Météorites (2000) byla víc fialkovější, fialky byly podpořené přítomnosti kosatce, přičemž fialkové lístky jí dodávaly na syrovosti. A právě tyhle zelené tóny mě od častejšího nošení odrazovaly. Přesto jsem ji měla ráda a pořád jsem se k ní vracela.
V uplynulých dnech jsem měla možnost zkusit několikrát a tvé postřehy a mé vnímání se převážně shodují.
I když z mého pohledu je podobnost, nebo spíše odlišnost, od původní verze poměrně značná. Pokud bych nevěděla, že je to vůně Météorites, tak bych jí tam možná jen stěží hledala. V původní vůní vnímám odkaz ke klasickým vůním, působí na mě nostalgicky povznášejícím způsobem. Nové Météorites jsou ušity podle moderního střihu, vůně je více vzdušná, čistá, vidím mladé romantické děvče v rozevlátých letních šatech.
Ovocný začátek mě, přiznám se, až trochu vyděsil. Já tam to jablko mám, poměrně výrazné, šťavňaté, trochu ostré. Naštěstí opravdu tato fáze netrvá dlouho a celkem záhy vůně sládne, ale stopa lehkého ovocného tónu zůstává.
Původní verzi fialky vévodily, byly výrazné. Kytička čerstvě natrhaných, ještě orosených, fialek i s lístky. Tady je vnímám velmi zastřeně, spíše jako lehký závan vůně kandovaných fialek poprášených moučkovým cukrem. Chvílemi vnímám odkaz k Mon Guerlain v pudrové verzi. Milá, lehká, nekonfliktní vůně.
Tak ta se povedla
.
wendulka wow tak to je uplne prenadherna foto ![]()
Zastřené fialky, ano... a možná spíš zastřené fialkové bonbónky, které jsem nakonec i použila na fotce. Souhlasím, že odlišnost od původních Meteoritek je značná. Což jsem ale čekala. Takovým přechodem mezi starými a novými Meteoritkami je bytová vůně Météorites (a také Voile de Poudre).
Já uzavírám na instagramu podobnými slovy jako ty: "měkké, bezpečné, současné, (ale) ne špatné". ![]()
A protože je v posledních dnech tak krásně, že můžu fotit i doma, konečně jsem se po téměř měsíci od nákupu dokopala k tématické fotce L´Eau
.
Nádhera!!!!
wendulka Dokonalá fotografie, vůbec se nedivím, že se líbila i A. Tauerovi!
domenica Děkuji za přiblížení Météorites. Já toužím přesně po té vůni, které se line, když otevřu krabičku s perličkami Météorites. Pokud je tam blízkost spíše k Mon Guerlain, nebudu ji nejspíš potřebovat, ale příležitostně ráda vyzkouším.
domenica Děkuji za přiblížení Météorites. Já toužím přesně po té vůni, které se line, když otevřu krabičku s perličkami Météorites. Pokud je tam blízkost spíše k Mon Guerlain, nebudu ji nejspíš potřebovat, ale příležitostně ráda vyzkouším.
Tak to je docela možné, že to neklapne.
domenica Tak to se pochvale nedivím
I když - ty bys stejně jako Wendy mohla fotit parfémy profesionálně...Ale je jasné, že i tak tě odborník potěší.![]()
domenica krásné barvy a atmosféra na fotce Dusity![]()
můj průzkum šeříků mě přiměl koupit šeřík od Yves Rocher. a tak jsem ho dnes fotila, ovšem šeříky už jsou u nás "v posledním tažení", teď to rozbalily naplno akáty :D

alibi Takže akáty, jo? Ty v přírodě taky hodně můžu![]()
![]()
domenica Tak to se pochvale nedivím
I když - ty bys stejně jako Wendy mohla fotit parfémy profesionálně...Ale je jasné, že i tak tě odborník potěší.
Díky.
Tak spíš než o odbornici na fotografii (a profesionální fotografie by se fotila za jiných podmínek) jde v případě Pissary o parfumérku a majitelku značky, takže radost z fotky svého parfému na instagramu od kohokoli (pokud fotka není úplně špatná), bude mít už tak někak rovnou, z principu.
Ale i tak to potěší.
Díky!
A právě ty barvy a atmosféru v podstatě zařídila Pissara, protože to je focené v jejím pařížském butiku.
domenica Já vím, už jsem o ní četla
. Fotografické odborníky neznám. A právě proto, že fotit neumím, by mě těšila pochvala od parfuméra víc![]()
Fotka je kouzelná.
Mám chuť se do těch šeříků ponořit... miluju jejich vůni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025