Fotky parfémů

09. srpna 2014 12:33
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 06. května 2018 17:01

wendulka Tak já se stavím s pochvalou do fronty ... nádhera! Krásné barvy! To se Ti opravdu povedlo! 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. května 2018 18:11

Martula Dalia Moc děkuji!

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 06. května 2018 18:48
Reakce na domenica:

​Já jsem zatím dala pár prvních postřehů k fotce na instagram: (domenicamonika)...

Podobnost s vůní pudrů a kosmetiky Méteorites tam je, rozhodně však s mnohem menším podílem fialkových tónů. Spíše pudrová růže.

Překvapivě, v avizovaném svěžím úvodu nakonec víc než jablko (zelené a křupavé) vnímám pár kostek červeného, dobře vychlazeného  melounu. A jako by pár narůžovělých kapek, které po něm zbyly v misce, dodávaly vůni ve flakónu konečný odstín.  Ovocný začátek je ale záležitost jen tak první čtvrthodinky, vůně pudru se objevuje vzápětí a trvá v nepříliš měnící se podobě až téměř do konce, kdy se rozpustí v bezpečném pižmovém závěru.

Původní Météorites (2000) byla víc fialkovější, fialky byly podpořené přítomnosti kosatce, přičemž fialkové lístky jí dodávaly na syrovosti. A právě tyhle zelené tóny mě od častejšího nošení odrazovaly. Přesto jsem ji měla ráda a pořád jsem se k ní vracela.

​V uplynulých dnech jsem měla možnost zkusit několikrát a tvé postřehy a mé vnímání se převážně shodují.

I když z mého pohledu je podobnost, nebo spíše odlišnost, od původní verze poměrně značná. Pokud bych nevěděla, že je to vůně Météorites, tak bych jí tam možná jen stěží hledala. V původní vůní vnímám odkaz ke klasickým vůním, působí na mě nostalgicky povznášejícím způsobem. Nové Météorites jsou ušity podle moderního střihu, vůně je více vzdušná, čistá, vidím mladé romantické děvče v rozevlátých letních šatech.

Ovocný začátek mě, přiznám se, až trochu vyděsil. Já tam to jablko mám, poměrně výrazné, šťavňaté, trochu ostré. Naštěstí opravdu tato fáze netrvá dlouho a celkem záhy vůně sládne, ale stopa lehkého ovocného tónu zůstává. 

Původní verzi fialky vévodily, byly výrazné. Kytička čerstvě natrhaných, ještě orosených, fialek i s lístky. Tady je vnímám velmi zastřeně, spíše jako lehký závan vůně kandovaných fialek poprášených moučkovým cukrem. Chvílemi vnímám odkaz k Mon Guerlain v pudrové verzi. Milá, lehká, nekonfliktní vůně.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 06. května 2018 18:49

wendulka 

Tak ta se povedla .

Offline misha17
41 příspěvků moje polička 06. května 2018 18:51

wendulka wow tak to je uplne prenadherna foto

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. května 2018 20:13

cinkja 

Zastřené fialky, ano... a možná spíš zastřené fialkové bonbónky, které jsem nakonec i použila na fotce. Souhlasím, že odlišnost od původních Meteoritek je značná. Což jsem ale čekala. Takovým přechodem mezi starými a novými Meteoritkami je bytová vůně Météorites (a také Voile de Poudre). 

Já uzavírám na instagramu podobnými slovy jako ty: "měkké, bezpečné, současné, (ale) ne špatné". 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. května 2018 20:20
Reakce na Korsičanka:

Za které foto, pochlubíš se, Moni?

​Byla to tato: 

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 06. května 2018 20:24
Reakce na wendulka:

A protože je v posledních dnech tak krásně, že můžu fotit i doma, konečně jsem se po téměř měsíci od nákupu dokopala k tématické fotce L´Eau.

​Nádhera!!!!

Offline Fleur blogger
6823 příspěvků moje polička 06. května 2018 21:27

wendulka Dokonalá fotografie, vůbec se nedivím, že se líbila i A. Tauerovi!

Offline Fleur blogger
6823 příspěvků moje polička 06. května 2018 21:29

domenica Děkuji za přiblížení Météorites. Já toužím přesně po té vůni, které se line, když otevřu krabičku s perličkami Météorites. Pokud je tam blízkost spíše k Mon Guerlain, nebudu ji nejspíš potřebovat, ale příležitostně ráda vyzkouším.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. května 2018 21:32

cinkja Až ostré jablko a závan kandovaných fialek poprášených moučkovým cukrem? Vím, že my dvě máme hodně odlišnou kůži, ale zrovna v těch Guerlain se snad až na Ambre Eternel shodneme...

No tak uvidím, co provede na mně.

A děkuji

misha17 slniecko Fleur Díky i vám.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. května 2018 21:43
Reakce na Fleur:

domenica Děkuji za přiblížení Météorites. Já toužím přesně po té vůni, které se line, když otevřu krabičku s perličkami Météorites. Pokud je tam blízkost spíše k Mon Guerlain, nebudu ji nejspíš potřebovat, ale příležitostně ráda vyzkouším.

​Tak to je docela možné, že to neklapne.

Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 06. května 2018 21:46

domenica Tak to se pochvale nedivím I když - ty bys stejně jako Wendy mohla fotit parfémy profesionálně...Ale je jasné, že i tak tě odborník potěší.

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 06. května 2018 21:50

domenica krásné barvy a atmosféra na fotce Dusity

Offline alibi blogger
4208 příspěvků moje polička 06. května 2018 21:54

můj průzkum šeříků mě přiměl koupit šeřík od Yves Rocher. a tak jsem ho dnes fotila, ovšem šeříky už jsou u nás "v posledním tažení", teď to rozbalily naplno akáty :D

13442 příspěvků moje polička 06. května 2018 22:10

alibi Takže akáty, jo? Ty v přírodě taky hodně můžu

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. května 2018 22:13
Reakce na Korsičanka:

domenica Tak to se pochvale nedivím I když - ty bys stejně jako Wendy mohla fotit parfémy profesionálně...Ale je jasné, že i tak tě odborník potěší.

​Díky.  Tak spíš než o odbornici na fotografii (a profesionální fotografie by se fotila za jiných podmínek) jde v případě Pissary o parfumérku a majitelku značky, takže radost z fotky svého parfému na instagramu od kohokoli (pokud fotka není úplně špatná), bude mít už tak někak rovnou, z principu. Ale i tak to potěší.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. května 2018 22:16
Reakce na alibi:

domenica krásné barvy a atmosféra na fotce Dusity

​Díky!  A právě ty barvy a atmosféru v podstatě zařídila Pissara, protože to je focené v jejím pařížském butiku.

13442 příspěvků moje polička 06. května 2018 22:18

domenica Já vím, už jsem o ní četla . Fotografické odborníky neznám. A právě proto, že fotit neumím, by mě těšila pochvala od parfuméra víc

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. května 2018 22:18

alibi 

Fotka je kouzelná.  Mám chuť se do těch šeříků ponořit... miluju jejich vůni.