Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 27. května 2019 13:58

Potrefenáhusa no přesně, já bych se spíš snažila to postupně odbourat úplně... stačí to doma nemít, někde venku to asi může být zpočátku problém no, tam bych řekla neobjednávat si to, ale neřeší to, když to objedná někdo jiný...

navíc toto jsou věci, které člověk fakt nepotřebuje ani mu nesvědčí, tak je lepší to do sebe necpat...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 27. května 2019 14:10

Potrefenáhusa 

Však já to navrhuju jen jako možnou alternativu k těm brambůrkám. Než se to povede odbourat úplně.

Beru to podle sebe, že já taky nebyla schopná ten cukr z toho čaje a kafe odbourat hned úplně. Proto jsem šla alternativně přes ten třtinovej a ubírala na množství.

Jasně, že se tím člověk necpe denně. Já si to kupuju jen na takový ty celodenní výlety do autobusu nebo vlaku, což je jednou do měsíce, když vím, že ty bílkoviny nezvládnu ten den doplnit nějakým normálnějším způsobem.

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 27. května 2019 14:36

Ja nemôžem vôbec nič, lebo potom proste neostane pri troške. A viem, že si za to môžem sama. Chlap by nemal provokovať, keď sľuboval, že do toho pôjde so mnou. Ale aj tak si za to môžem ja, lebo proste neviem odolať Kávu a čaj som prestala sladiť cca 2 roky dozadu, sladené nápoje nepijem žiadne. Len som proste sklamaná, že sa za ten mesiac po toľkej drine nič nezmenilo. Všetko je tak, ako keby som nešportovala a to pivo si aj tak dala. Ťažšie sa mi hľadá ďalšia motivácia. 

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 27. května 2019 14:37

Joj ale ste zlaté, ďakujem za povzbudenia

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 27. května 2019 14:45

sisa.b Jenom měsíc? No tak ale hele to je opravdu málo na to, abys viděla něco zásadního. Já ze začátku taky makala tvrdě skoro každej den a výsledek nikterak zásadní kromě té kondice nebyl.

Teprve pak si hlava začala zvykat i s tím jídlem a paradoxně když jsem ubrala na té dřině a dopřála si i odpočinek, jak mi radila Renusatko , začalo to teprve všechno fungovat a měnit se.

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 27. května 2019 14:47

sisa.b ono bohužel z mých zkušeností, když chce člověk zhubnout, tak ten sport dělá docela málo, řekla bych v poměru ke změně jídelníčku je to tak 20:80, což je celkem domotivující zvlášť v začátku. Ale rozhodně je super bejt zdravej, v kondici a podporovat pohybem dobrý fungování metabolismu.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 27. května 2019 14:58

Potrefenáhusa Přesně tak. Většina lidí si představuje, jak sportem rychle nezhubne a když pak po měsíci nic nevidí, jdou od toho. Mám jednoho kolegu v práci, který před měsícem začal s posilováním a hrozně se diví, že žádná změna, přestože tvrdě dře.

Já jsem věděla, že to tělo se mi bude formovat pomalu, no s tím jsem do toho šla, že se radši budu mít dole jen 8 kilo než 13, ale budu se cítit mnohem líp a budu moct jíst normálně bez výčitek a omezení a strachu, že mi to zase naskočí zpátky.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 27. května 2019 15:00

sisa.b Já jsem zatím nezhubla nic 4 roky. Ale jednou to přijde. Vydrž!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 27. května 2019 15:03

Luna Dyk jsi tady nedávno psala, že jsi změnila stravu, víc toho naběháš v práci a tím se ti něco dolů konečně povedlo. Tak jak to teda je nebo už to zase neplatí?

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 27. května 2019 15:09

wendulka Ježiš ale jako to já neberu jako zhubnutí. Zhubnutí musí být vidět. A stravu můžu měnit jak chci, já už jdu dolů jen hladovkou, jsem na takové té posrané optimální váze, která ovšem není totéž co váha vysněná. Mně se prostě líbí anorektičky, no way.

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 27. května 2019 15:25

wendulka tak ono to nie je mesiac, makať som začala už v januárovej výzve - cca 2 mesiace, potom dva mesiace len tak zvoľna a teraz ešte viac než pred tým. A furt osm tam, kde v januári. No ja viem, že je to ltá strava, ten pomer 20:80 je presný. Keď som si strážila tabuľky, tak tie výsledky boli o inom aj bez cvičenia. Len tá strava je proste pre mňa väčšia drina

Vlastne keď pozriem do svojej histórie, tak u mňa je to tak 2 mesiace snaženia a 2 mesiace pauza. Cca posledných 25 rokov s nejakými tehu-pauzami. Ja viem presne, kde je chyba, aj čo robiť, len sa proste neviem prekonať, aby som aj dlhodobo vytrvala. Si vždy poviem, že to proste za to nestojí, alebo že som aj tak dosť pekná a všetka snaha tatam. A potom zas tie ťažké stavy z toho, že keby som sa na to celkom vyto, tak som na tom rovnako.

No ale už dosť fňukania na dnes, ešte musím domov došliapať. A počasie sa babre, snáď ten jeden deň ešte budem môcť ísť, nech si aspoň tú 500ku splním.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 27. května 2019 15:58

sisa.b já bych brala jako motivaci tu kondičku... a vyšla bych z toho, že přesně víš, kde je problém, a ten je v tom jídle, resp. ani je v jídle, ale v junk food, které fakt nepotřebuješ... to když se ti podaří zlomit, tak se podle mě výsledky dostaví, nebo se to aspoň nastartuje, protože fakt je to, obecně, o tom jídle, cvičením zpevníš atd, ale jídlo je základ... to, že víš, kde je chyba, bych brala jako výhodu, protože víš, kde začít... přečetla bych si složení všech těch pochutin, přejde tě chuť :-) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. května 2019 16:19

sisa.b Já teda říkám pořád, že se hubne úpravou jídla a dá se u toho i ležet. Naopak můžeš sportovat jak blázen a pokud si neupravíš jídlo, tak to nemusí mít výsledek žádný. Taky si dost lidí představuje, že několik let nabírá, neřeší jídlo ani sport, ničí metabolismus a za měsíc budou mít všechno pryč a matabolismus srovnaný. V té sportovní skupině, co sleduju, tak kolikrát holky píšou, že po úpravě stravy i několik měsíců jim trvalo než začaly hubnout a často na začátku i přibraly.  Kdysi jsem začala běhat a místo abych pořešila jídlo pořádně, tak jsem ho ubrala a skoro nejedla. Výsledek byl 3kg nahoru a i cm, takže opravdu nešlo o svaly, ale o tuk, který si tělo pěkně ukládalo. Takže i vlastní zkušenost. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 27. května 2019 17:33

Luna To jsi ale ve špatným vlákně. Víš to, že jo?

sisa.b Tak bez stravy to nepůjde, to je jasný. Ale jestli to dobře chápu, tak ani u těch tabulek jsi nevydržela déle jak 2 měsíce, i když se ty výsledky dostavily. A pak sis to pauzou zase vynulovala.

...

Co si teda tentokrát po jejich dosažení říct, že teď si to chceš udržet z hlediska toho dlouhodobějšího horizontu?

To byla třeba motivace pro mě, než se mi ty stravovací návyky v hlavě zautomatizovaly, že už absolutně nemám problém s tím, když se přede mnou někdo cpe brambůrkama nebo koláči, ale zároveň jsem přestala definitivně řešit, jestli si ten koláč k té kávě dám nebo ne nebo jestli vyplením zmrzlinovej sorbet jako včera o půlnoci. Prostě když mám chuť...

...

A sranda je, že i když už teď cíleně nehubnu, tak ty džíny, jak jsem sem dávala fotku před 3 týdny, mi zhruba před týdnem ještě povolily. Tak asi tak.

A to bych bývala trubka málem koupila o dvě čísla větší.

No mně dnes zrušili lekci spinningu, na kterou bych bývala musela za chvilku vyrazit, ale počasí se u nás zatím drží, tak já si teda půjdu zase zaběhat aspoň na tu půlhodinku ...

A držím palce, ať tu soutěž úspěšně dorazíš!

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 27. května 2019 19:41

Potrefenáhusa Renusatko no, tech 80:20 odpovida. Ja mam ted zvrtnuty kotnik a prudi me ze jsem necvicila vubec, dneska zkusim s trenerem, tak aby nebyl zatizenej. Je daleko snazsi jist lip, kdyz neco delam, ruku v ruce. Takhle to mam zavazany a nebo leduju a zahradky a pivo a street festival a uz to jede.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 28. května 2019 08:51

Já fakt jak to tady čtu, jsem přesvědčená, že ta stagnace je v hlavě, já když lehce omezim jídlo a lehce přidám na pohybu, výsledek vidim fakt do týdne.

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 28. května 2019 09:24

wendulka presne a tá pauza býva väčšinou nejaká oslava, kde sa pekne nacpem a potom namiesto toho, aby som pokračovala (veď jeden úlet by mi neublížil), zas skĺznem do starých koľají. Ja to proste neviem robiť dlhodobo, tá motivácia ma strašne rýchlo opustí

Chlapovi som zľahka oznámila, že keď nemám dosť sily odolávať jeho pokúšaniu, tak si nájdem silnejšiu motiváciu - nejakého mladého milenca alebo tak

Dnes mi pol cesty pršalo, mokré mám aj celé spodné prádlo. Ešte mi chýba jedna jazda do vytúženej 500ky a keď pozerám na meteo správy, tak neviem, kedy ju absolvujem

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 28. května 2019 09:31

sisa.b já chtěla zlomit tento měsíc 200km, chybí mi 29, dnes nám neteče doma voda, tak bohužel nic, zítra a pozítří nestíhám a v pátek mám sice volno, ale v sobotu další půlmaraton,  tak to asi taky nestihnu. Držím palce. 

Offline sisa.b
1294 příspěvků moje polička 28. května 2019 09:38

Catherinne ďakujem, tiež držím palce Včera som cestou z práce bola taká nabudená, že som sa rozhodla ísť zabehnúť aspoň tri kolečká (futbalové ihrisko mám pod oknom), ale boli tam nejakí mladí cvičenci, tak som to vzdala. Behať ma celkom bavilo, lenže ja všetko ťahám trapézmi a pri mojej sedavej práci ma ten krk neskôr šialene bolel. Nemám dobrú techniku.

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 28. května 2019 09:43

sisa.b běžeckých kurzů je spousta, co nějaký využít?