slniecko To sérum vypadá dost dobře, jen upozorňuju, že pokud máš citlivou pleť tak alkohol a některé EO (rozmarýn a levandule) mohou být trochu dráždivé. Ale zas má skvělé pečující složky! ![]()
Oblíbený krém na obličej...
prďola , ráda bych se Tě zeptala na tyto dva krémy. Urijáše používám přes den, Biodermu na noc. Moc děkuji!
prďola tá levanduľa je taká rozporuplná. Môj mladší je na ňu alergický, mne pleť naopak často na totálku zachraňuje, aj sa trochu bojím, či ju nepoužívam príliš, aby som si tiež neprivodila alergiu, ako sa mi kedysi už stalo s harmančekom
.
Možno aj dobre, že som ten krém napokon vzala magnóliový.
Já mohu 100% doporučit kosmeceutiku. Já používám konkrétně kosmeceutiku Larens a jsem fakt spokojená. Pro pleť je to lepší než normální kosmetika a hlavně to opravdu funguje.
prďola Došel mi krém, tak se zas dívám... mohla bys mi prosím kouknout a napsat názor? Našla jsem si něco v Nobilis Tillia...:
Díky!
prďola a môžem sa opýtať na tvoj názor na kyselinu glykolovú? Roky mám na brade také niečo, čo som si včera vygooglila, že sa volá "whiteheads" (doteraz som si myslela, že whiteheads sú jednoducho už vyrážky s "hlavičkou"....a ono nie, sú to iba "uzatvorené" komedóny)...no a že na to pôsobí práve táto zložka...
Akurát neviem, či v čom by bola najlepšia. Tonikum? Peeling? Na celú tvár, alebo len na "postihnutú" oblasť?
Ono to zas nie je nejaký problém, prakticky to skoro ani nevidieť, ale tak mám teraz šajbu zatočiť so všetkým....
slniecko máš na mysli milie?
prďola prikladám ilustračný obrázok z googlu (ja to mám jemnejšie), milie sú niečo iné, myslím :
slniecko Aha, tak toto opravdu nejsou milie. Určitě by na to měla pomoct jemná exfoliace a kdybych si měla vybrat z možných účinných exfoliantů, tak kyselina glykolová by mohla být ideální, protože má ještě další pozitivní vliv na pleť ![]()
Uriage - nejdřív asi to lepší k němu: obsahuje dost příjemnou kombinaci aktivních složek, hydrataci zajišťuje hned několik ingrediencí s různým působením na pleť (glycerín, diglycerín, urea, kyselina hyaluronová, serine, trehalose, butylene glycol, xylitol ... tady se při formulaci s hydratujícími složkami docela vyřádili
myšleno v dobrém), pullulan (poskytuje okamžitý liftingový efekt, i když jen do umytí krému), skvalan. Tohle je opravdu paráda! Bohužel to horší je, že ve složení je silikon a navíc docela vysoko na seznamu ![]()
Bioderma Hydrabio - i u tohoto krému bych mohla napsat - dost povedené složení, zkažené přidaným silikonem
Hlavní aktivní složky jsou niacenamid (vit. B3 - velmi účinná a skoro multifunkční ingredience), antioxidanty (směs tokoferolů), hydratační - kys. hyaluronová, glycerin, skvalan, xylitol, pentylene glycol. Navíc kyselina salicylová působí jako jemný exfoliant, takže vzniká příjemný efekt "rozzářené pleti". Povedené, až na ten silikon ... hrome!
prďola pokud jsem měla problém s pletí, tak krémy z lékárny, právě konkrétně značka Bioderma a i La Roche Posay mi moc pomohly. Ale bohužel, ve složení mají snad téměř vždy demethicone a někdy i nějaké další rizikové složky, ale ty mi tak nevadí jako právě ty silikony, jak jsem v diskuzi již zmiňovala. Takže většinou jsem spotřebovala jen půlku balení, protože po odeznění primárních problémů přišly na řadu problémy od silikonu. Škoda, protože jinak ty krémy jsou opravdu příjemné.
Zatím, jak pročítám diskuzi, vycházejí pořád nejlépe Balea krémy s přihlédnutím k příznivým cenám. Mám na den teď jejich krém s vit. C a jsem dost spokojená. Pod něj občas patlám ještě nějaké olejíčky nebo séra, co mám doma.
https://www.dm.cz/balea-pletovy-denni-krem-vitamin-c-p4058172445088.html
složení: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Cetearyl Alcohol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Polyglyceryl-6 Stearate, Tocopheryl Acetate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Cetearyl Isononanoate, Myristyl Myristate, Sodium Phenylbenzimidazole Sulfonate, Glyceryl Stearate, Xanthan Gum, Polyglyceryl-6 Behenate, Ethylhexyl Triazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Disodium Edta, Parfum, Hydroxyacetophenone, Phenoxyethanol, Linalool, Benzyl Alcohol, Limonene
prďola vďaka
, takže nejaký exfoliant radšej, nie tonikum?
prďola , moc Ti děkuji za Tvůj čas i důkladný rozbor ![]()
slniecko muzes pouzit i tonukum s kys glykolovou, urcite potvrdi i prďola ja to fajn zpusob, protoze (napriklad) trikrat tydne pouzijes a na to jde jeste pece, ktera pak ma lepsi sanci "proniknout"
docela se mi libi tohle (chystam se na nej, ale zatim je 27 stupnu jeste, tak a se ochladi a bude vic pod mrakem)
https://theordinary.deciem.com/product/rdn-glycolic-acid-7pct-toning-solution-240ml?redir=1
A nebo jeste tyhle, Pixi meli puvodne jen jeden, delaji ted vic verzi. Myslim paktofonika zkousela nejakej? Ja zatim ne jeste. Zatim mi staci na exfoliaci kyseliny v serech nebo vic C a A.
https://www.pixibeauty.com/collections/toner/
Jde to samo i jinak nez pletovou vodou, muzes pouzit ruzny overnight peels a nebo sera. Neco je jemnejsi, neco vic drsny.
Chanel ma Weekend, lehky krem co taky exfoliuje, napriklad. Muze to byt v hodne podobach, zalezi co ti sedi na pouzivani.
Magnolie1 Já silikony v léčivých mastech/krémech docela chápu - tam jde hlavně o snížení výrobní ceny a předpoklad spíš krátkodobého používání. Ale v klasické kosmetice, a zvlášť v dražších produktech, je prostě prasárna.
Argument, že zákazníci mají rádi ten pocit odlehčeného, dobře roztíratelného krému je strašně falešný. Ne v tom, že by to zákazníci neměli rádi, ale pokud by jim výrobci chtěli dopřát, tak by do svých výrobků přidávali výhradně silikony poslední generace, které už nemají tak negativní vliv na pokožku ani na životní prostředí. No jo, ale tyto silikony už nejsou tak levné... takže asi tak ![]()
(Zrovna ten krém Bioderma Hydrobio obsahuje oba typy silikonů - jak klasický dimethicon, tak cyklopentasiloxan.)
Ono u těch Balea krémů asi člověka nemusí moc mrzet, když mu krém ne úplně sedne, třebaže má dobré složení. U tohoto denního s vit. C se mi líbí kombinace použitých UV filtrů v kombinaci s vit. C.
Panenka Tak tady bych asi váhala mezi Měsíčkovým a Slaměnkovým. Hm, na zimu bych asi přece jen dala přednost slaměnkovému - myslím, že bude do chladnějšího počasí lepší. Kakaové máslo, karité máslo, jojobový olej, včelí vosk jsou na zimu skvělá kombinace + perfektní mix vitamínů!
prďola Děkuju! Takže teď slaměnkový a měsíček možná později na jaro...
Píšu si. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025