Miru Jé, tak tahle mi unikla. Hned se začnu pídit, protože barevně koresponduje s Eau de velours, která se mi moc líbí, ovšem silnější koncentraci a větší průraznosti, jež jsou slibně obsaženy v názvu "L´absolu" se nikdy nebráním!
Nové vůně - první zmínky
...no, právě!
Ta Velours to bylo takové neškodné, opatrňoučké...
...asi aby se v parfumerce někdo neleknul nejen ceny, ale i vůně![]()
Resp. přidat tomu grády, ale jako pořádně, tak pak je to fakt hodně dobrá vůně!
Takhle jsem Velours vnímala jako - sice zajímavou - ale miloučkou...
(ke všemu hned zdrhla z kůže)
Fleur Barevně sice ano, ale jinak to má být úplně jiná vůně, postavená na indickém jasmínu sambac stejně jako klasika se sladším základem.
...zkusil už někdo.?:
Já ano. Dnes. Tu určitě zkus. Jeví se mi rozhodně lepší jak ta nová L'Interdit. Tuberoza je tam stejně ovocná ale tím jak to nekazi kasmeran, ambroxan a podobný blbosti, tak na mně voní jako vařené meruňky v medové lázni, které polijeme bílou čokoládou. Zároveň je tam ale patrná i ta květinová poloha tuberozy s pačuli, takže nepůsobí stoprocentně jedle.
wendulka Že by?
Popisuješ sugestivně.
...já na ni čtu recenze, kde se dá. A dost ji chválí oproti původní(ta mi připadala nudná, zapomenutelná).
Díky![]()
Miru Původní bohužel nazkoušenou nemám, tak nemůžu posoudit.
Korsičanka Na tebe asi bude moc málo propracovaná, ale zkus taky aspoň pro zajímavost.
wendulka Zkusím, až odhodím berle, a to hned tak nevidím![]()
Jinak na Fragrantice nemají v databázi 2 moje arabky ani Annu Rivku - a ty je zde máš všechny!
Velká pochvala pro tebe, Wendy
!!!
Nezkoušel už někdo vůni od Kleina Euphoria Amber Gold? Naslepo se mi do ní nechce, ale láká mě ![]()

https://www.parfemy-elnino.cz/calvin-klein-euphoria-amber-gold-parfemovane-vody-pro-zeny/
daniela hm, to vyzerá zaujímavo, vďaka za upozornenie. Mňa síce neláka, ale mám kamarátku, ktorej klasická Euphoria sadne a má rada aj ambrovky...
slniecko Tak jsem tu Euphorii v nějakém pominutí smyslů objednala naslepo
Je pěkná, ale připadá mi dost karamelová. Nějak mě v poslední době asi zlobí nos (nebo spojení nos-hlava, zkouším vůně a nejsem schopná nic moc identifikovat), tak fakt nevím, jestli je tam ambra nebo karamel nebo obojí... budu muset ještě pořádně vyzkoušet, zatím jsem si ji jen jednou stříkla na zápěstí ![]()
daniela Já stále čekám na tvé recenze vůní Demeter - nebo jsou až pod stromeček?![]()
Korsičanka Pod stromeček ne, už jsem je všechny vybalila
Moc se mi líbí, dokonce jsou i nositelné, což je u Demetera pozitivní zjištění. Ale nějak mi nejde popsat, CO v nich cítím - jako když si nemůžu vzpomenout na nějaké slovo. Zlobí mě to a doufám, že je to jen dočasné...
daniela A je to mléčný karamel, připálený karamel, medově sladký karamel?
daniela Držím palce, ať se stav vylepší!![]()
Fleur Ze začátku mi to připadalo jako pačuliový karamel (Angel, Prada), a pak to zjemnělo do sladkého skoro vanilkového karamelu, takového neškodného. A objevila se tam i původní Euhoria, kdo jí má rád, tak by se mu i tahle mohla líbit.
Vlastně si uvědomuju, že to trvá poslední asi dva týdny, co nosím Iris Poudre. Možná mi nějak "zacpala nozdry"? Jako kdyby nenápadně obloudila smysly,nebo jak to říct ![]()
daniela Díky!
daniela To je ale potvůrka - mám odstřik, zkusím ji schválně, bude-li na mě fungovat taky tak![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje