Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 19:09

Renusatko Já si tu cestu k ní našla po dlouhých letech až teď. Svým způsobem se mi líbila vždy, ale asi jsem na ni ještě nebyla dostatečně vyzrálá. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 19:13

Dalia Je pravda, že já už se k většině nějak zavrhnutých vůní nevracím. Možná je to chyba. Asi ani nemám z nějaké neoblíbené náhlou lásku. Champs-Elysées mám tak pro sebe zařazenou neutrálně. Občas se k něčmu vracím , ale spíš, když mi to na někom voní. 

Offline Korsičanka blogger
13386 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 19:32

Dalia Měla jsem to s ní úplně stejně. Teď občas uvažuji, že bych ji zas vyzkoušela. Přece jen se náš nos mění.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 19:39

Korsičanka Já si ji pořídila jako jarní vůni. Ale budu ji nosit už teď v zimě. Myslím, že i mráz by jí mohl slušet.  

13386 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 19:52

@Dalia

Ale budu ji nosit už teď v zimě. Myslím, že i mráz by jí mohl slušet.  

Líbí se mi, jak se při tom množství vůní na poličce klidně rozhoduješ:) To já neumím.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 20:43

Korsičanka Někdy taky nevím, po které vůni sáhnout. Nebo mám chuť na víc vůní najednou.  

13386 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:01

Dalia Nápodobně Pak se voním 4x denně:)

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 23:33

Dalia môžem sa spýtať, ktorú koncentráciu popisuješ?

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 08:42

slniecko Edp

Toaletku jsem kdysi, myslím, zkoušela, ale rozdíly mezi nimi nepopíšu. Složení Edp uvádí meloun, kterého jsem se malinko obávala, naštěstí však zbytečně. Pro můj nos je ChE opravdu krásná. 

Offline Gita
23 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 09:20

Ch.E. jsem měla 2x. Poprvé cca v roce 2008 a v zimě se rozvíjela neskutečně. Naprosto nádherná. Asi před dvěma lety , jsem si ji koupila znovu a šla z domu. Pravděpodobně změnili slozeni. Už to nebyla ona. Obě vůně jsem měla v koncentraci EdT. 

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 18:35

Dalia Vďaka! Ja milujem č.p., ale tam krémové nemám nič, a EdP a EdT som skúšala tak dávno, že si už ani nepamätám...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 18:49

slniecko Čistý parfém neznám. Ale Edp mě nadchla! 

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 20:18

Dalia musím si ich obe zopakovať

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 31. prosince 2017 01:24

Galimard:

Paradoxe: Zelená figa s citrónom - trpkasto citrónový úvod, prvý príde na scénu citrón, postupne ho nahradzuje trpká zeleň nezrelých fíg. Decentne sa pridávajú lúčne kvety, ktoré nenásilne odľahčujú a jemne ale fakt len veľmi jemnulinko vôňu prisladia. Drevený podklad je takmer neviditeľný, ale drží vôňu pokope, ale nederie sa do popredia, len sem-tam prebleskne. Veľmi pekná letná vôňa, jednoznačne unisex.

A Demi-Mot: Moja prvá reakcia bola - Poéme. Je a nie je to ona. Typovo veľmi podobná- plná, opojná, hodvábne hladká, teplá kvetinová vôňa, poskladaná z iných zložiek a pritom pôsobiaca veľmi podobným dojmom. Dokonca mi viac pripomína verziu Parfum, než EdP (pozn. ale aj tu skúšam koncentráciu parfum). Musím ju ešte vyskúšať v mraze, či vytvára podobné iskrivé efekty ako Poéme. Veľmi podarená.

L'Été Dernier: Jemná trpkosť bergamotu s jasavotrpkým pomarančovým kvetom akoby protipólovaná tiež žiarivým, ale zato teplým ylangom. Veľmi sľubný a originálny začiatok však postupne prejde do tuctovej púdrovo-kvetinovej vône, nie zlej, len trochu nudnej.

Brindille: Radostná vôňa kvetov, veselá iskrivá konvalinka s májovou ružou, jemný náznak skôr zeleného jazmínu, závany orgovánu. Krásna, jasavá, iskrivá, skôr chladná, ale radostná jar. Bohužiaľ jazmín neskôr vzopne všetky sily a celé to prevalcuje. A nie je to šťastné víťazstvo, aj keď biele pižmo sa usilovne snaží ho trochu skrotiť, ale bez valného úspechu. Výsledok je tak trochu overwhelming, navrch to celé pôsobí tak troch dojmom "Toto Tu Už Určite Bolo". Škoda. Ale je možné, že na niekom inom sa to takto nezvrhne a ostane mu veselá vôňa jari.

Offline Fleur blogger
6804 příspěvků moje polička 31. prosince 2017 08:10

slniecko A Demi-Mot se mi od nich líbila nejvíce. Jinak mi většina vůní připadala zaměnitelná, nevýrazná... Tam by si určitě vybrali ti, kteří chtějí nějakou vůni, ale přitom se bojí navonět.

Offline černá káva
2109 příspěvků moje polička 31. prosince 2017 09:05
Reakce na Fleur:

Tam by si určitě vybrali ti, kteří chtějí nějakou vůni, ale přitom se bojí navonět.

Tak to je vtipně řečeno. Od  a s chutí  jsem se zasmála.

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 31. prosince 2017 15:22

Fleur vieš čo, ja páve ich nenáročnejšie vône mám vyslovene rada. Majú určitý esprit a pritom v nich nie je žiadne zbytočné "drama".  A veľmi často sú fakt vydarené.

Offline Fleur blogger
6804 příspěvků moje polička 01. ledna 2018 09:39

slniecko Já jsem to nemyslela hanlivě.

Tak se občas potřebuji uchýlit k něčemu, co mě nebude rozptylovat a nebude se halasně připomínat.

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 01. ledna 2018 17:00

Fleur ja som to ani tak nebrala, len som to zvážila a zanalyzovala, čo ma k nim tak stále ťahá.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 09:56

Naughty Alice (Vivienne Westwood)

Saténová mašle ve vlasech …

Může-li nějaká vůně evokovat hladký lesk saténu, pak je to například Naughty Alice. Nekomplikovaná hra olejovité růže a máslového ylangu, mezi nimiž se nenápadně krčí pár drobných fialkových hlaviček ospale se ukládajících na prohřátý pižmový polštářek.

Vůně dívčích očekávání a her.