Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 16:20

Miru Úplně moje řeč

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 16:47
Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 19:57

Neroli d´Ispahan Boucheron

Křupavá, nakyslá, lahodná a veselá zeleň. Vůně v začátku tou čerstvou jásavou citronovou šťávou připomíná vzdáleně Eau de Shalimar a už už čekám, že přijde vanilka, když v tom - prásk! pepř. hodně pepře. nebo je to nahrubo drcený zázvorový kořen ze kterého teče palčivá šťáva, co až vžene slzy do očí? současně se přece jen dostaví i něco málo sladkého, šťavnatý čerstvě rozloupnutý pomeranč. to křupavě zelené a lahodně nahořklé neroli je mi moc příjemné. na rozdíl od Néroli Outrenoir je to vůně veselá, pepřově štiplavá a trochu sladší (i když ne sladká, ale přece jen kapku víc než "za černou":-)  a zdá se že má i výdrž a hloubku, po pár hodinách cítím trochu živočišna, kůži.. tohle je dost dobrý, to jsem ani nečekala! obrat do hřejivosti a živočišna je vážně kouzelný. a slabá mi vůbec nepřipadá

Ambre d´Alexandrie Boucheron

při letmém vyzkoušení cítím sladkou, jablečně-medovou vůni se skořicí  - maminka vaří dušená jablka s cukrem a kořením a kolečkem citronu v kastrůlku jako lahodnou přesnídávku z padanek. tu musím mít na zimu, aby mě hřála! 

a z odstřiku důkladně je to takhle: 

první závan - kvalitní alkohol s lehce ovocnou vůní, něco jako špiritus v začátku Spiritueuse Double Vanille, ale vůně vynikajícího třešňového likéru rychle vyvane a převládnou ovocné tóny rozehřátého kompotu či dušeného ovoce, přesně jako při prvním letmém vyzkoušení. brzy do kastrůlku přihodíme koření - skořici, vanilkový lusk a ještě něco dalšího, lahodně pryskyřičně vonícího.. přisladíme a zesílíme plamen a zanedlouho přece jenom přidáme kapku toho cherry co jsme na začátku otevřeli, čistě pro chuť:-) mícháme a obsah kastrůlku se už táhne jako hustý, medový kořeněný sirup. hřeje skořicí, medem a vanilkou... asi po hodině pak obsah kastrůlku výrazně načichnul vůní vařečky, kterou ho pořád míchám, je suše dřevitý až dře na jazyku, když olíznutím vařečky ochutnávám. asi po třech hodinách mám deja-vu: tohle je Cuir beluga! Teplá, sladce vanilkově semišová kůžička malého bílého zvířátka. narozdíl od guerlainovské delfíní kůže jí ale stále zůstává ten ovocný podtón.

Online jerry
10920 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 21:47

Rosa (Blumarine) - generická pižmová květinovka s dominantní medovou lilií. Ale je to celé kyselé jak proslulý "avonovský ocásek". 

Joy (Dior) - svěží nasládlé lehké květiny, ze kterých vystupuje stejně tak svěží jemně zelený jasmín. Jemná vůně, vysloveně dívčí, nepůsobí lacině a má příjemný dojezd. Výdrž není sice z nejdelších, ale to se dá přehlédnout. Je to typická "náborová" vůně, jejímž úkolem je díky všeobecné nekonfliktnosti a líbivosti přitáhnout (nejen) teenagerky ke značce, aby pak pokračovaly směrem k jiným vůním z portfolia značky (Chanel má svou Gabrielle, Dior má Joy). Z tohoto pohledu je dobře udělaná, flakónek je víc než povedený a má tedy všechny předpoklady k úspěchu. 

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 22:59

jerry Joy není špatná, působí na mě trochu chanelovsky, taková Allure stříknutá Coco Mademoiselle.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 23:03

jerry Mňa sklamala jej katastrofálna výdrž, po pár minútach som vôňu ledva cítila. 

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 08:41

milacka Však píše jerry , že je to náborová vůně, a ty nejsi žádná začátečnice, přeci

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 09:51

jerry naprosto souhlasím. a ještě se mi Joy líbí rozhodně víc než Gabrielle

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 16:15

...Oud de Carthage se mi líbí hodně teda.

Ona ta kůže se drží hodně při těle a kolem nositele/já vnímám to zbylé velmi příjemné - tonka, kadidlo, nazelenalé hebko vodové vzdušno,

a pak si uvědomím, že mám na sobě vlastně vůni koženou, kožený tón je zřetelný, ale díky ostatním ingrediencím příjemně snesitelný, činí vůni zajímavou...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 18:49

Un Dimanche a lá Campagne Guerlain

Barva flakonu/tekutiny(?) perfektně odpovídá vyznění vůně...

...hladce nahořklé jemné bylinno s hebkým bergamotem a kulaté teple ledové pižmo s podprahovými nasládlými senovými(ano, jerry) tóny,

a teplé rozmačkané citrony vč kůry, a ano, andělikové aroma v éteru kolem vás.

Osvěžení.

Jako ledová kostka položená na teplé tělo ležící v letní podvečer v trávě...

(Claire Basler)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 17:31

jerry Hm, tak na mně se Joy úplně nekonfliktně nepředvedla, ovšem to není nic překvapivého. Demachy mě zkrátka nemá rád. Ale jinak máš v jejím případě s tou náborovou vůní asi pravdu.

Online jerry
10920 příspěvků moje polička 16. zaří 2018 16:38

Violetta de Bosco (I Profumi di Firenze) - letmý závan sladké fialky a pak jen podhoubí ve vlhkém ztrouchnivělém pařezu, oslazené syntetickým jakožefialkovým sirupem. Trvalo takřka 2 hodiny, než se rozvoněla do sytých nasládlých autentických fialkových kvítků. Ten začátek je ale nad mé síly...

Obsessed for Women (Eau de Parfum Intense) (Calvin Klein) - sladkým pepřem kořeněné dřevo, macerované ve sladké pryskyřici, po rozvonění navíc jemně kardamomová ambra. Zároveň je vše ale svěží, nadlehčené, prostě má to šmrnc....a navíc solidní intenzitu i výdrž. Mezi současnou mainstreamovou bídou je to povedený počin.

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 16. zaří 2018 16:56

Miru Ano, ano, ano! Až na ten led tedy, spíš lehká sprška, co zůstala po dešti na větvích.

Online jerry
10920 příspěvků moje polička 18. zaří 2018 11:50

Girls Can Do Anything (Zadig & Voltaire) - sladký prachově krémový ambroxan s menším množstvím alienovského gumového jasmínu, po rozvonění pokrytého závějí bílého prachu ze seškrábané omítky. A kupodivu je to docela příjemné...

Schu (Schuberth) - lehce drhnoucí suchý pelyněk a nasládlé kadidlo v podobě směsi pryskyřice a kouře. Zpod kadidla vykukuje ven nepatrné množství lilií ve velmi příjemné živočišné podobě (v této fázi mi evokuje Passage dˇEnfer). Vůně zajímavá, originální a nositelná....ale rozhodně není pro každou nositelku.

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 18. zaří 2018 12:16

jerry Zní to zajímavě...

u té první vůně jsem teda nejdříve četla "alienovského pumového jasmínu" - moje nepozornost po obědě 

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 18. zaří 2018 12:18

daniela "alienovského pumového jasmínu" - to přesně ten jasmín vystihuje ;)

Online jerry
10920 příspěvků moje polička 18. zaří 2018 12:21

daniela alibi 

Alibi má pravdu - tahle asociace sedí (moje nedávná zkušenost s Alienem na autobusové zastávce - to vypadalo, jak když se tam vylil celý barel Alienu).

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 18. zaří 2018 12:31

jerry alibi Možná to není špatný nápad se zlít Alienem, v mhd se pak kolem uvolní místa 

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 18. zaří 2018 12:40

daniela jerry dobrý nápad s tím mhd, akorát bych musela mít kolíček na nose, abych nedostala migrénu. ale obávám se, že i při dýchání pusou bych ho cítila :D

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 18. zaří 2018 13:56

alibi tsss, co máš proti alienovi? já ho zkoušela včera nahradit ambrou od Boucheronu a dnes Diorem a nějak mě to neuspokojuje, střídám s Rouge Avignon ta jediná mně ještě jakž-takž vyhoví, ale toho oudovýho Aliena si asi fakt budu muset pořídit ve většim. tak na to musím myslet ať se v něm nepotkáme;-)