Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 10. února 2019 11:33

jerry 

...tak ta Velours zní dost dobře!.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 10. února 2019 11:44

Korsičankac

Já jsem je rovnou porovnala - a protože jsem si původně chtěla Black Perfekto zase koupit aspoň ve třicítkovém flakónu, tak jsem to přehodnotila a do tužebníku putuje Velours. Komu se B.P. líbí, zklamán určitě nebude.

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 10. února 2019 12:03

jerry No, já mám právě tu 30 ml BP novou, tak zas aspoň nezatoužím:))

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 12. února 2019 09:36

Oriental Zinc Lalique - podle složení jsem čekala na úvod citrusový bergamot a cítím výrazný nasládle mentolový vánek. Nemám mentol ve vůních ráda, ale tady se mi docela líbí.  Větrový tón zůstává  a přidává se  slabý závan nakysleho citrusu, tabák, skořice a vanilka, všechno rozpoznatelné, ale jemné, pěkně hladce namíchané. Větrová složka vůni dodává originalitu, nenechá ji ztěžknout a dělá ji nositelnou po většinu roku, kromě teplejších dnů,  neměla by obtěžovat. Je unisex, ale podle mě je spíše páská, asi tím z tabákem. Líbí se mi, ještě párkrát vyzkouším a asi ji budu muset manželovi koupit. Něco mi připomíná a už vím co, BalMan.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 12. února 2019 11:20

Mugler Cologne Fly Away (Mugler) - nezralý zelený angrešt, ke kterému se postupně přidal sušený kopr. Konopí uváděné ve složení (které mě ostatně zajímalo nejvíc) zůstalo v hluboké ilegalitě.

Quince (Demeter Fragrance Library/The Library Of Fragrance) - no, kdoule - na začátku spíš dětská pasta Tuti Fruti (a mimozemšťan Tuti) ze sedmdesátých let minulého století. Ale ty kdoule se po rozvonění opravdu objevily - v podobě kompotu z kdoulí a červených jablek.  

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 12. února 2019 21:04

Miru ty ses ptala na Black Opium Intense, ale už jsi ji asi zkoušela žejo? na mě kapku moc ovocně-sladká, ale pěkná je! oproti black opiu mi připadá změna v tom ovoci, to jsem v původní necítila. ale líbí se mi obě. flakon mi naživo naopak nepřišel nic extra, skoro stejnej

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2019 06:49

viktorka_od splavu 

...nezkoušela jsem ji.

Mně tím složením evokuje, doufala jsem, že by mohla vonět jako mix vůní

Code Satin a Lolita Lempicka EdP(no, a k tomu trochu LPRN modré šatky...)

Stejně - nejvíc napnutá a natěšená jsem, až zkusim 

Pure Musc

Guilty Revolution

Flowerbomb Midnight

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. února 2019 09:23
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. února 2019 09:27

alibi Po Tvé recenzi jsem obě dámské dostala chuť vyzkoušet. 

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 13. února 2019 09:48

Dalia ja s nimi mam podobny problem jako s “lavybelkou” a dalsimi tohoto typu. voni mi, jsou hezke... ale po chvili zacnou otravovat az se postupne stanou neprijemne vlezlymi, jsou proste urputne, jak se stale vnucuji. netvori takovy ten jemny zavan ktery je citit jen pri pohybu a je mi prijemny.. zajimalo by me, cim je to zpusobeno

alibi tu letosni jsem si dala na ruku minuly tyden ve spalicku.. -hmm hezke.. jdu na salinu, premyslim o necem jinem a pak si ve skoro prazdnem voze rikam: kdo je to tu tolik navoneny, ze tu vuni (peknou:-) citim jako by blizko u sebe?:-))) no doslo mi to az kdyz jsem vystoupila! ale to uz mi taky doslo ze neni nic pro me:-/ tvrdy cucavy bonbon, hladky a prusvitny, ovocny. 

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. února 2019 10:18

viktorka_od splavu Dalia  s tou urputností je to asi pravda. řekla bych, že za to může to jejich deklarované "aby to vonělo konstantně po celou dobu"

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2019 12:06

alibi 

...moc stručné...

Jak drží.?, co intenzita.?

Je sladká nebo jen nasládlá, 

je pudrová, šťavnatá či spíše sušší.?.

...také Ti event. připomíná Love Chloé(jak zmiňují někteří na fragrantica..?.)

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 13. února 2019 12:21

alibi Excelentný popis všetkých troch “vinných”, vnímam ich podobne

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. února 2019 12:49

Miru na papírku drží fest, květinové jsou na mě intenzivní všechny, květinově a mandarinkově sladká (ne cukr), pudrová ani šťavnatá není, ani sušší. spíš vzdušná. Chloe Love je spíš pudrová?.. ale moc si ji nepamatuju, tak podle mě si moc podobné nejsou. nejpodobnější mi přišla s chanelem no 5 l´Eau, ale to kytkové jádro je pak jiné

milacka děkuji

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. února 2019 12:59

alibi 

...děkuji

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 13. února 2019 13:19

Miru  není zač

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 14. února 2019 06:23

Parlez Moi d´Amour Eau Fraiche John Galliano

...zelený, ano, zelený grapefruit a i zelená svěžest ze zázvoru

(který jinak vnímám v tónech od světlé slonové kosti, přes šedou, béžovou až po matně okrově oranžovou),

a bílý rybíz - chuťově vynikající, pokud je zralý. Jenže zde je ještě trpký, ještě nemá v sobě sílu letního slunce, tak v ústech drhne...

A bylo by to celé až příliš čerstvé, řezavě osvěžující, protože cypřišové tóny mají grády žiletek...

...jenže díky delikátnímu hebkému jasmínu a něžnosti bílých růží je vůně jako světloulince hráškově zelený hladký oblázek, průsvitný a plný světla s pár kapkami vody...

Vyloženě letní vůně,

vůně bezstarostná, vůně měkkého vzduchu nad mořem, ochuceného zralým bílým ovocem, teplem těla v lehkých řízách a ovívaná občerstvujícím cypřišovým vánkem...

Vzpruha do horkých dnů,

do dnů, kdy se chcete jen tak poflakovat kolem bělostných domků u pobřeží a cítit se čistě a lehce...

Výdrž cca deset hodin.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 14. února 2019 09:19

...má zoufalá snaha po nasládlém měkkém, mazlivém, čistém, teplém pižmu se stopami, klidně blíže neurčitelných, květin, 

má touha mít něco jako Clair de Musc, Musc Samarkand, ale něco prostě jiného,

něco, v čem bych mohla spát, doma se válet, a nebo když jsem bacilama chcíplá, nic mi jíst/vonět nechutná a něco i do bílé košile a k čisté(uvnitř) hlavě,

tak jsem klikla na flakon v barvách, jež miluji a ono to

klaploooÓ, jupíí!

Muschio Bianco Tesori d´Oriente

PS: hlavně, ať na mně ta lahodná mrcha drží aspoň chvíli!..

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 14. února 2019 09:37

Simply Poudrée Jil Sander

...hééj!, tak to je fakt STYL -

barva tekutiny je totiž 

tělová,

tělová tak, že dělá dojem husté nude - mléčně pudrově lososovo růžové.

Máte chlapa, co nejraději, když žádný flakon neberete do ruky, co nejraději čichá jen k vaší kůži.?,

máte kolegyně, co prudí, že ona zase TAK SILNĚ voní!, a přitom ony samy za sebou táhnou odér smažených bramboráků a odér dvojité dávky Lenoru v několik dní nošených svršcích.?..,

chcete vonět sofistikovaně, elegantně a nenásilně moderně.?

Hm, tak zkuste tuhle krasavici od Jil.

Konečný dojem z vůně - lesklé skleněné oblázky v pastelových nude odstínech hladící holou,

saténově hladkou ženskou pokožku, něžně dýchající životem...

Simply Poudre se otevírá tóny frézie zjemněné oblostí mandarinek, kdy téměř v momentě se přidá velejemná rýžová mouka a vůni delikátně zahušťuje, zpomaluje...

...hloch dodá na delikátní pikantnosti a prachové čistotě, vanilka s kašmeranem dotvoří celkový dojem násládlé, jemně teplé, tělové saténovosti...

Simply Poudre není jen tělová pudrovka/pudrová tělovka.

Zásluhou ovocných tónů z mandarinek a frézií má šmrnc a takovou, jakoby živou sportovně romantickou eleganci.

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 14. února 2019 11:14

Miru Muschio Bianco od Tesori d'Orient je krásná a odpočinková  Zkoušela jsem ji nedávno, objevila jsem ji u nás v Kauflandu!