Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Mha
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 18:15

viktorka_od splavu asi bych se probouzela s velmi utkvělou myslenkou

Diky moc všem, jdu si to ještě jednou pročíst. Díky teena-s jerry alibi Biely kvet Dalia Miru mám otevřený nový svět pana Wonky:) 

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 18:20

Miru Mha 

Ano, mám to stejně

Dokonce mám flakony, které mám spojeny s jednou jedinou situací nebo osobou a vůně už nepoužívám a vlastně bych je mohla darovat, prodat... a nemůžu (hlavně ty, co už se nevyrábí)... BLV notte (v Brazílii mě jeden kamarád objal a řekl: hmmm, cheirosa (hmmm, voníš) - a už je to tam...), MFK gentle Fluidity Gold jsem si nadělila ke kulatým narozeninám. Rouge Malachite mám spojenou s letošním silvestrem, Chanel 5 Eau Premiere s těhotenstvím (když jsem čekala syna, nic jiného jsem nezvládala). Beznadějně sháním Yin (Jacques Fath), jelikož jsem ho kdysi dostala od mého tehdejšího kluka k Vánocům, byla to velká láska. 

Naopak Lancome Trésor La Nuit mám spojenou s jednou kolegyní z práce, kterou bych už nechtěla potkat, takže ani vůni nechci, škoda, protože je to docela dobrá vůně... A Chanel Coco Mademoiselle používá moje bývalá šéfka, na kterou taky nevzpomínám v dobrém a která se intenzivně potí s výrazným lidským pachem a nic moc s tím nedělá, jedině to, že to přerazí chanelem... Zkoušela jsem se k ním vrátit víckrát, ale nemůžu se té vzpomínky zbavit. Už to vypadalo nadějně s verzí Intense, ale ještě vyčkávám...

Offline Miru
16558 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 18:23

...ano, parfémy, vůně - vlastně čehokoliv, kohokoliv - je závislost.

Nádherná...

(nechci psát, že neškodná. Někdy totiž to přivonění k jistým flakonům je masakr...)

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 18:25

Petya Charmite Jeje, vůně spojene s lidmi. Třeba Chloe používala jedna paninka na skole, byla velmi tlustá, nosila polyesterové kostýmky a chovala se blahosklonne. Takže Chloe mě taky vždycky poplaca vlhkou ručkou po tváři a úplně slyším No to nic, Mho, není každý šikovný... :) 

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:14

Mha mám husinu, když si to představím hnusna baba

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:18

alibi Ojoj, promiň, Chloe je pěkná vůně:)  A ta tlustá paní se stala obézní, ještě více obézní az byla jako valník a pak mi bylo vždy potěšením ji zdravit a nevypadat jako valník. Sladká pomsta:)

Vidíš, má to dobrý konec:) 

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:22

Mha hehehe  tak to asi jen vidět flakón musí být těžké... Teda je pravda, že se celkem často modlím, abych mé oblíbené vůně nepotkala na neoblíbených lidech... ale teď, co jsem se přesunula do kategorie niche alias parfémový snob, tak je ta pravděpodobnost menší. A pokud někomu ukazuji moje skvosty, také většinou mé favority ani nevytahuji. Takže snob a navíc sobec

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 19:34
Reakce na Mha:

nemůže pak sladké ani vidět? 

​Jo, kdyby to tak fungovalo, tak je to na nobelovku Já mám sladké vůně spíš na zahřátí (no, mám...já jich mám na poličce tedy spíš jen žalostné minimum).

Gurmánky nemusí být vždycky jen sladké - jsou i vůně s hořkou čokoládou, kokosem, stejně tak skořice může být v parfému nesladká. Ve spoustě vůní jsou další složky, které sladkost mírní.

Třeba fialka může být v parfému v podobě kytky, ale taky fialkového bonbonu. A ten druhý případ už je vlastně gurmánka (anžto bonbon je k sežrání).

Gurmánek se vůbec neboj. A popravdě řečeno, ani bych to nějak nedělila na gurmánky a ne-gurmánky. Když se mi vůně líbí, tak je jedno, jestli je to gurmánka nebo ne.

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:11

jerry To je věda... Když je vůně na zahřátí, je i vůně na ochlazení?

Petya Charmite Jaký je favorit parfemoveho snoba?

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:19

Mha 

Samozřejmě - třeba kolínské nebo čajovky. Nebo lehké citrusové vůně. Prostě letní polívačky - když přímo nezchladí, tak aspoň osvěží.

Na poličce pár takových máš - na mě vysloveně ochlazujícím způsobem funguje Pomegranate.

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 20:26
@jerry @Mha takže vůně Dermacol bych stavěla zhruba na úroveň Pomellato...
Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 22:55
Reakce na Mha:

jerry To je věda... Když je vůně na zahřátí, je i vůně na ochlazení?

Petya Charmite Jaký je favorit parfemoveho snoba?

Mha favoritem je stále ještě Guerlain a jeho téměř všechny "exkluzivky", ale tady jsem kromě 2 flakónu stále chudá příbuzná s odstřiky (a moc děkuji za tu možnost!). A pak Kurkdjian - taky téměř vše se mi líbí. Ale signature je LM Sensual Orchid :-) taková moje druhá kůže. A miluji velmi Delinu Exclusif, v té se cítím tak žensky a zároveň pohodlně.

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. ledna 2021 07:37

jerry právě proto jsem se ptala, že celá řada zelený čaj a něco od E. Arden mi přijde ochlazovaci:) Pomegranate je dárek od syna na vánoce, pak přišel koronavirus, tak teď čekám na cich

teena-s 

Jo, to asi jo, ale v Pommelatu jsem po ocmuchani několika vzorků našla poklad, pelynkovou vůni. Tahle Artemisia, i když je levná, zatím nemá pro mě žádnou vonavejsi variantu:)

Petya Charmite Jejej, u Guerlain se mi zatím nestalo, že by mi něco vysloveně nevonelo, to je taková jistota a má krásné flakonky:) ostatní teda jdu vyhledat

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 09:23
Reakce na Mha:

Miru euridike teena-s

Dermacol Kakao a vanilka. Znáte? Jaka je to vůně? Voní si člověk jako cukroví? Pribere se po té vůní?

​Já se omlouvám za pozdní odpověď, ale přece - od Dermacolu jsem asi žádnou vůni nezkoušela, nebo si to nepamatuju, já nemám moc dobrou zkušenost ani s jejich kosmetikou, navíc - nějakou dobu jsem skoro pochybovala, že ty jejich vůně vůbec existují, protože jsem na ně v drogerii vůbec nenarazila. A druhé přiznání - gurmánské vůně obecně jdou tak nějaké mimo mě - s výjimkami - koňak, švestka - to můžu, to zkouším, ale třeba obecně kakao, čokoláda, šlehačka, ale i vanilka, to není pro mě //asi neumím vonět jedle a k nakousnutí, to je to...//. Ale kdyby ses začala zajímat o různé indie věci, divnovůně, různé extravagantní a excentrické záležitosti, tak to jsem ta pravá k otázání...

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:24

euridike Dermacol jako kosmetiku taky moc nemusím, ale ten název vůně mi přišel zkrátka velmi legracni:)

Extravagantní divnovune? To vypadá velmi dobře, ale co si pod tím mám představit? 

Nejdivnějši věc, co mám, je asi La liturgie des Heures, a už u té mi už dva lidé řekli Tady něco divně smrdi. (nesmrdi, samozřejmě, krásně voni:) a to jí nosím výhradně do církevního prostredi

Offline Fleur blogger
6813 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:27

Mha Mě třeba pocitově ochlazují aldehydové vůně a mnohdy i vůně s převahou galbana či hedionu, které působí "zeleně", např. Chanel No. 19.

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:44

Fleur aldehydova vůně je třeba Chanel 5?

Zelene působí vůně jsou takové, co z nich máš pocit zelené barvy nebo voní po věcech, které jsou zelené nebo jsem úplně vedle?

Galbanum a hedion jdu guglit, jsem úplně nevzdelana. Tenhle předmět jsme na skole nemeli:)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 10:49

Mha 

Koukni do dtb třeba na Dent de Lait, Secretions Magnifiques, RED+MA atd. //vybrala jsem ty fakt "divné", abych Tě nalákala...//

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. ledna 2021 11:01

euridike jenom valím oci:)

Vůni mleka vůbec nemám ráda, ale jedna věc mě zaujala v Tvé recenzi. Vůně ohmatane mosazné kliky:) Tak to by mi vonělo.

Offline jerry
11021 příspěvků moje polička 07. ledna 2021 12:01
Reakce na Mha:

Zelene působí vůně jsou takové, co z nich máš pocit zelené barvy nebo voní po věcech, které jsou zelené nebo jsem úplně vedle?

​Nejsi vedle - naopak. Může to být i kombinace obojího.

A Chanel 5 je fakt aldehydovka. A docela ochlazuje (aspoň mě). Kromě No. 19, jak píše Fleur , tak od Chanelu třeba i Bel Respiro, Cristalle nebo Cristalle eau Verte.

Jo a ta Artemisia od Pomellata je za málo peněz docela dost muziky (na mě tedy bohužel se ten konec nevyvedl, ale člověk nemůže mít všechno, žejo).