Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
TTA This Love - Avon
Jasmín pod blankytnou modří ...
Ze zářivých nahořklých citrusů se vyloupne sladce vonící jasmín na nadýchaném pižmovém obláčku. Krásná jarně-letní vůně.

Fleur teena-s Ano, je to stará a usedlá vůně. Začínáme k sobě dobře pasovat. ![]()
Je zimolez ještě v nějaké vůni?
Na míchání vůní dohromady se zdaleka necítím, to už je vysoká škola čichačská. Já tak maximálně zkombinuju něco neúmyslně, to mi nejvíc voní takové staré závany Chanelu 5, třeba na šále. Taky stará vune![]()
Mha Přímo zimolez měla kdysi Annick Goutal, ale nevím, co s ním v Goutal Paris provedli (a nechci se rozjitřovat jejich webovými stránkami, když mi přestali vyrábět Mandragoru).
Nejhezčí zimolez byl v Le Chevrefeuille od A. Goutal, ale jak píše Fleur, kdoví, co s ním při reformulaci provedli (ale v prodeji je pořád).
Před časem jsem zaregistrovala zimolez u Rochera https://www.parfumanie.cz/database/detail/eau-fraiche-chevrefeuille-yves-rocher Jen nevím, jak je to s dostupností u nás.
Mha Hezký zimolez je v Juicy Couture Couture Couture, tahle není tak sladká jako všechny ty Viva la Juicy, ale není to čistá květinovka (a už vůbec ne soliflor). Dobře to s bílými kytkami umí i Burberry - pro mě je třeba London (ten s flanelovým kabátkem) už moc omamný, ale pokud nevadí jasmín, za zkoušku by stál.
Fleur jerry Jitka77 Díky, mě se líbí, jak vy tady máte všechny vůně v malíčku. Když bych řekla vůně omítky, rajčatového listu a máty, tak tu mám hned aspoň 3, 4 jména.![]()
Jasmín je pro mě trochu ošidný. Někdy mi voní krásně jako ta květina, někdy se dokáže změnit v něco jako psí pozůstatek na chodníku. Pardon.
Jasmín je pro mě trochu ošidný. Někdy mi voní krásně jako ta květina, někdy se dokáže změnit v něco jako psí pozůstatek na chodníku. Pardon.
Tak tu druhou variantu (aneb indolický jasmín) mám cca s 3/4 všech jasmínových vůní. Málokterý jasmín na mě voní jako kytka![]()
jerry Omlouvám se, budu zase nechutná. Indol je sloučenina, která je v lidských výměšcich. Takže jasmín, který cítíme jako smrdutý, obsahuje tuto látku nebo jenom náš mozek vnímá tuto vůni jako nepříjemnou? Nebo se vůně změní až ve chvíli, kdy reaguje s naší kůží ?
Do chemika mám daleko
, ale vzhledem k tomu, že to, co na mé kůži nevoní jako jasmín, zatímco na jiné ano, tak soudím, že to bude právě ta "interakce" s konkrétní kůží.
Pure Poison a Pure Poison Elixír na mé kůži bych tedy nepřála nikomu.
Jo a ta Sabatinka je náhodou hodně kvalitní vůně (taky jsem ji měla) - teena-s má pravdu. Na nejapné poznámky nedej...
A tady máš nějaké vůně se zimolezem pro inspiraci https://www.fragrantica.com/notes/Honeysuckle-86.html
Samozřejmě ne všechno jsou čisté zimolezovky.
Mha co se týká indolů, tak jsou součástí jak pachů exkrementů tak některých květů, mezi ty nejznámější jasmín patří. Je to kvůli atraktivitě pro hmyz. A bez nich by se ti právě tyto vůně zdály umělé. Velmi záleží na množství, které je ve vůni obsaženo a proto zřejmě má tak velký vliv i konkrétní kůže nositele, která může pohnout jazýčkem na vahách. A v některých jsou indoly cítit už u rozprašovače, přesto potom na konkrétní kůži může být ta vůně pěkná.
Mha omítka, to je Kerosene Unforsaken. uplně jako když se doma maluje
@Fleur alibi jerry Díky, na jasmín si budu dávat pozor, už proto, že by se na mě mohly sletavat masařky a hlasitě bzucet![]()
Teď na jaře musím s vůněmi zacházet opatrně, hmyz je ještě nezkušený a naparfemovanou osobu chce opylovat.
V létě jsou hmyzaci protřelí a některé vůně je spolehlivě odradí. Mám vyzkoušenou Jicky, myslím, že je ta levandulová část odpuzuje.
@viktorka_od splavu Je mi jasné, že s omítkou jsem neuspěla. A co tulipán? Ha?
Mha No, psát La Tulipe od Byreda je skoro hloupé, ale tak nějak se to nabízí...![]()
Fleur Tulipány voní?
Podle mě nemají žádnou vůni, takže La Tulipe je Jak si představuju, že by voněl tulipán, kdyby voněl?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje