Fleur Děkuji. Nevím, jestli to odpovídá meteorologickému pojetí, ale název dle Tvého vysvětlení charakteru vůně odpovídá zcela určitě :-) Žádné řádění živlů se tam nekoná. Bouřka v Après l'Orage je spís jarní, než to, co se prohnalo včera.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
salvia Ano, včerejšku by odpovídalo spíše něco hodně dřevitého, s živočišným oudem, oslizlým listím, pačuli s vůní mokré hlíny...
Maurer & Wirtz - 4711 Echt Kölnisches Wasser Florale collection Rose
Já mám pro 4711 slabost a tohle je jejich jediná růže, navíc něžná a krásná.
Nákupu Tea Rose vůbec nelituj - hodně let nebyla k mání, navíc je skoro zadarmo. Povedená byla i Tea Rose Jasmine, tu bych si snad i zopakovala.
Tak jsem vyzkoušela Eternity for Women Aromatic Essence, limitku z letošního roku, a zase budu nějakou dobu obcházet mainstream podezíravým obloukem.
Teď jsem se věnovala spíš arabkám, tak vidím, že jsem o moc nepřišla. Tohle zní jak vůně do očistce pro velké parfémové hříšníky![]()
Vy byste toho slonika fakt prodaly![]()
Tea rose nevím jestli horkem, ale občas sklouzne ke kyselým okurkam s koprem. Tu jasminovou verzi vůbec neznám, ale našla jsem si aspoň obrázek, barvu má teda krasnou... S jasminem se vůbec nekamaradim, tak zůstanu jen obdivu krásně zelené barvy
Dnes vyzvednutou Rose Ébène de Caron
Vůně proměnlivá. Jako ta kresba, v níž nepoznám, jestli se dívám na stařenu čarodějnici nebo mladou krásku v secesním klobouku.
Vlhko, sklep, plíseň v lehce pokročilém stádiu. Tohle znám, Orto delle Spezie S. Ferragama jako vyšitá. Caron s vůní vyšel v r. 2021, SF v roce 22. Možná tohle bylo už ve verzi Rose Ébène z r. 2019. Nevím.
Pozor, hoří! Hora složeného březového dříví se mění v dehet fakticky okamžitě. Sklepem se rozlyne kouř tak intenzivní, že po vlhku a plísni už není ani památky. Uhašení plamenů chvíli trvalo, tak si jdu sednout pod okno s vázou růží. Vůně růžové kytice se prodírá kouřem, nejprve jen záblesky, časem však růže nabývají vrchu.Kouř zvolna vyvane, ale asi pronikl i otevřeným oknem. Ženská ruka vtáhne vázu do místnosti a okno zavře. Vůně růží prchá a prchá, až je z ní jen vzpomínka, které se držím jako klíště ve snaze udržet si alespoň stopu.
Tohle všechno se v dnešním relativně chladnějším počasí odehraje během 4 hodin, z toho polovinu voní růže a z ní 2 třetiny jen ta vzpomínka. Doufám, že v ohlášenem teple se zítra potlačí intenzita kouřového tónu, stejně jako se mi stalo s Molinardovou Cuir, naopak z vázy růží bude růžová zahrada. A na procházku si vezmu semišovou kabelku a kozinkové rukavičky a procházka bude dlooóuháá. Nechám se překvapit, třeba se objeví i ta káva, i když, kdo ví, jak voní oxidy kávy.
Fleur Děkuji. Nevím, jestli to odpovídá meteorologickému pojetí, ale název dle Tvého vysvětlení charakteru vůně odpovídá zcela určitě :-) Žádné řádění živlů se tam nekoná. Bouřka v Après l'Orage je spís jarní, než to, co se prohnalo včera.
Máš na mysli asi Après l´Ondée (Annick Goutal zase má Un matin d´orage), viď? A "l´ondée" je vysloveně taková ta rychlá přeháňka s intenzivním, ale krátkým deštěm.
... Après l´Ondée (Annick Goutal zase má Un matin d´orage), viď?
Ne, ne, myslím toto : Après l'orage Mont St. Michel
salvia Aha, děkuji, už jsem se v těch přeháňkách, bouřkách a bouřích a vůních začala ztrácet
.
Fleur
ještě do téhle hydrometeorologické parfumerie patří minimálně:
QVLP a Un Jardin Après La Mousson
a zájemcům předávam štafetu :-).
Iris des Champs - Houbigant
Mladší sestřenice Infusion d'Iris ze šlechtické větve rodiny kosatcovek. Poskakuje vesele chodbami zámku pod vysokými stropy, tu vykoukne zpoza rohu, tady ze skříně, vleze pod stůl, plete se služkám pod nohy a celkem snadno se unaví. S obličejem umytým maminčiným toaletním mýdlem se uložena k polednímu spánku bez ustání vrtí ne a ne usnout.
Rozuměj - decentní, jemnější, ale veselejší, protože méně pudrová než pradovská infuse, s lehounkým mýdlovým nádechem. Tu a tam zavane a nechá vás ve stavu navoněná nenavoněná. Řekla bych éterická vůně pro éterickou dívku. Opravdu krásná, ale pro nás ženské krev a mléko s potřebou něco cítit je jí vyloženě škoda. Škoda!
Měla jsem obě a naprosto s tebou ve všem souhlasím. Bohužel i včetně té éteričnosti![]()
Tuscan Creations Viola Essenziale - Salvatore Ferragamo
Žádný silák, ale voní. Jen úplně nevím jak.
Jediný popis, který jsem schopna vydolovat ze své olfaktorické paměti mnoho neřekne - pražský esoterický obchůdek na Pavláku. To je on, takhle voní. Vonné tyčinky, solné lampy, kameny a kamínky, dárečky, talismany, čajový porcelán, spousta světla, světlé dřevo, pastelové mandaly, cvrkot a současně klid.
Prý kosatec a otočník. Nejspíš proto fialová, ale tady se se Sofií Constant rozhodně neshodneme. Vyzněním mi vůně koreluje spíš s jejich bílými a žlutými středy. A lilie? Ty voní až v květinářském stánku na rohu Tylova náměstí.
Siláž a výdrž odpovídají průhlednosti flakonu i parfému, také jsou takové ... esoterické.
Dá se to považovat za recenci k vyvěšení? Dejte prosím vědět, ať neplevelím.
salvia to je výborna recenzia, sup s ňou tam!
Ostych je zbytecny, samozrejme, ze se to da za recenzi povazovat.
Žlutě![]()
MhaDíky, díky!
Budu dělat že Ti věřím
. Prý taky medově. Tak, už vidím, jak si ji někde spletu s lípou
.
Nezbývá než v zájmu empirie vysaditi mimozu![]()
Ale abych ti to trochu zkomplikovala, tak o mimoze jsem se bavila nedávno se známou z Ruska, a nedokázaly jsme se shodnout, jak mimoza vypadá (o vůni nemluvě)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje