Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Online Miru
16331 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 10:09

Mitzi 

...no, na mně z řady Si Passione nevoní nic. Buď je to slabý nebo ošklivý nebo oboje. Tak jsem vkládala naděje do "intenzivnější" verze.

Pak by mě zajímala nová MYSLF,

L'Interdit Intense Absolu,

Million Gold Paco Rabbane, prostě všechny novinky.

Já akorát zkusila Goddess Intense Burberry a -

jako na kůži to celkem drží, ale nemá to žádný vývoj, je to taková rozvarenina z My Burberry Black a něčeho, co se obecně líbí a trochu jako z Goddess(ta se mi i celkem líbí, takovej zeslabenej okopcenej Min Guerlain),

něco jak instantní jídlo - je tam všechno, ale poznat není nic. Čili vůně(?) bez kousku osobnosti.

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. zaří 2024 19:00

Miru

Ke mě dorazily zase zpátky vůně z WP, které mají velmi silnou osobnost, myslím, že o značce Floraiku jsi psala, že Ti vyhovují. Nechceš je zkusit? Ráda pošlu.

Jsou po letech putování ČR a SR pěkně navinulé.

(+ Indemodables a jejich hypnotizujici mondrianovské dozvuky na dně 

+ Parfumeurs du monde, které mají osobnost takovou, že spíš ony nosí toho, kdo si je na sebe stříknul. Neprozřetelně. A lituje toho. Dlouho.) 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 19:35

Mha 

...děkuji, jsi moc hodná.!, ale nechci...

Nemám ráda staré vzorky.

Pravda, pár vůní jsem od nich zkusila a některé byly pěkné, zajímavé. Ale cena versus intenzita a výdrž mi nevyhovuje...

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 13:50

Miru

Opravdu jsou archivní. A o mnohém svědčí i to, že prošly tolika rukama a mám je zpátky jen z poloviny vypotrebovane.

Teď jsem se koukla a WP je na cestě od roku 2022

Takže kdyby někdo jiný měl zájem, tak to leží u mě. 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 14:28

Mha Já velmi dobře rozumím tomu, proč Miru nechce archivní vzorky. Ono u některých vůní stačí opravdu málo (kolísání teplot, postupné zvětrávání, kontaminace tyčinky - pokud vzorky nejsou v rozprašovači) a vyznění je diametrálně odlišné. Pak třeba zbytečně odepíšeš vůni, která by jinak měla šanci zalíbit se ti. A mnohdy je obtížné rozlišit, zda rozpad vůně do něčeho nehezkého je dílem toho, že zkoušíš starý vzorek, nebo zda by takhle voněla i z nového flakónu.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 15:06

Fleur 

..jsem na tohle úchylná. I na vůně. Nechci kupovat ani vůně starší dva roky(dejme tomu výjimka Chanel, Guerlain, tam je to někdy plus...).

A pak taky, představuju si těch lidí, co to mělo, kde to měli, kolik jich to zkoušelo...

A vzorek se opravdu rychle kazí. Nechápu pak, proč má někdo velikou poličku vzorků, to je, podle mě, k ničemu. Málokterá vůně je takové kvality, aby vzorek vydržel kvalitní delší dobu

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 17:21

Miru No právě! Pominu-li vzorky, které se opravdu po čase odpařily, tak i u těch originálních to prostě už po dvou až třech letech nebylo ono. Já žádný vzorkový archiv z tohoto důvodu nedržím; maximálně si nechávám posledních přibližně 5 ml v originálním flakónu.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 17:34

Fleur 

...já taky

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 18:55

Miru Fleur

Takže když jsem poslední příjemce WP a zůstaly u mě vzorky starší dvou let, mám jim spíš chystat důstojný pohřeb než je nabízet?

Já právě nedokážu odlišit, jestli to je už zkažené nebo jestli byl takový záměr tvůrce, třeba u takové Androgyne 16020 opravdu to měly být zmoklé vajgly? 

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 20:10

Mha Těžko říct...

Já osobně bych vůně, které tak dlouho putovaly a nemohly být během přepravy vždy ideálně skladovány, už dál nikomu nenabízela. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. zaří 2024 20:28

Fleur

Tak tenhle balíček už došel na konec své cesty.

Pro jistotu to ještě napíšu do správného vlákna, ale už jsem z toho taky neměla dobrý pocit. 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 18:20

Mha zlomená vôňa je veľmi charakteristická, podobne ako zlomené víno. Ak tam necítiš taký octovoalkoholovohnusný zápach, tak je ok (aj keď hlava môže byť odvetraná). Na druhej strane aj keď vôňa je v poriadku, tak ešte časom pracuje.

Takže WP by som kľudne poslala ďalej, akurat teda možno s informaciu, ze vzorky sú staršie, s tym si uz poradí príjemca, ci chce, alebo nie.

Miru Fleur mne vzorkovy archív veľmi pomáha na osvieženie čuchovej pamäti. Pokiaľ vôňa nie je pokazená (musím si k tomu raz sadnúť a kompletne to vytriediť, ale to sú take "ulohy" na konci zoznamu čo sa dôležitosti tyka), tak aj keď je zmenena, tak sa mi vynorí pôvodný dojem. 

Druhá vec je, že ak niekomu vzorky posielam, tak vždy len čerstvo urobené z flakóna.

Online jerry
10918 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 19:47

Bella Tropicale (Oscar de la Renta) - svěží sladce ovocná s usušenou mořskou trávou - ale nestihla se ani pořádně rozvonět a byla fuč. Bez rozloučení a beze stopy...

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 08:06

slnieckoMně právě v těch archivních vzorcích schází ta hlava, kterou zmiňuješ (doslova jako kdybych si schovávala fotografii někoho blízkého, ale s oříznutou hlavou, kterou bych si při pohledu snažila vybavit). Takže pro mě ani ta evokace vůně, kterou znám, není na sto procent.

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. zaří 2024 14:02
Reakce na slniecko:

Mha zlomená vôňa je veľmi charakteristická, podobne ako zlomené víno. Ak tam necítiš taký octovoalkoholovohnusný zápach, tak je ok (aj keď hlava môže byť odvetraná). Na druhej strane aj keď vôňa je v poriadku, tak ešte časom pracuje.

​U některých cítím jakoby zkvašení, zoctovatení, u některých to prostě není ono, ve smyslu, že ta vůně je jakoby koncentrovaná, zaschlá, je taková hustší a neodpovídá popisu, spíš "něco" zůstalo jako voňavá složka a kolem dokola jsou zkažené složky. Např. Pižmo a gardenie zůstane, ale jsou samy uprostřed kanalizace nebo školní třídy po tělocviku.

Raději tím fakt budu postřikovat ty bezdomovce, tam nemůže dojít ke zhoršení aromazážitku. 

Offline salvia
příspěvků moje polička 08. zaří 2024 22:30
Reakce na jerry:

Bella Tropicale (Oscar de la Renta) - ... a byla fuč. Bez rozloučení a beze stopy...

Kéž by se totéž stalo s tím děsivým polepem. Celá ta řada Bella je dost hrozná, ale v té cihlové... to mi připadá jako enormní příšernost.

Online jerry
10918 příspěvků moje polička 08. zaří 2024 22:37

salvia 

Takový pouťový flakon, jak ze střelnice.

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 10. zaří 2024 09:34

Quatre en Bleu

Původní Quatre neznám, ale tenhle "v modrém" jsem týden testovala a kromě celkem slabé výdrže mu není moc co vytknout. Modrou barvu flakónu jsem úplně nepochopila, ale je to překrásná modrá. Díky té nápadné a vkusné barvě obalu, díky celkem krotkému vyznění obsahu a díky rozumnému poměru ceny a kvality bych řekla, že tohle je naprosto vhodný dárek pro nenáročnou milovnici květin. Uzávěr symbolizující ikonický prsten vypadá fantasticky a navíc i předběhl dobu, neztratíte ho :-)
A teď konečně k tomu, jak to voní. Kdybych měla za sebe vyjmenovat, co opravdu cítím, tak je to na první dobrou tuberóza, později neindolický jasmín a nakonec kvalitní (lehký) dřevitý základ s tóny sametového santalu, ale nic orientálního. Doznívá v podobě luxusního mýdla. Jemňoučce a čistě. Nevnímám jakékoli konkrétní ovoce v úvodu a necítím ani zřetelnou růži, i když je možné, že jako milovnice růží a růžových parfémů jsem už prostě zhýčkaná tím, jak jsem zvyklá vnímat růži jinde (třeba u Diora nebo v niche produkci).
Je to opravdu pěkná vůně a pokud občas kupujete dárky pro ženy dle zadání "kup mi něco hezkého", rozhodně doporučuji. Co bych ještě vyzdvihla (kromě estetiky) je minimální sladkost oproti většině současné mainstreamové produkce. Na muži si ji i přesto neumím představit.

Offline Foteini
234 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 18:38

jerry z té řady Bella jsem zkoušela několik parfémů, mají je totiž u nás na ostrově v jediné parfumerii. Tam už nemůžu chodit nic zkoušet, protože mě tam znají jak falešnou pětku, že vždy něco zkouším, ale nic nekupuji. Na poličce mám Bellu Night, což je že začátku dobrý klon Baccarat Rouge 540, bohužel nemá ale žádnou výdrž a ani moc vývoj. A to bych řekla, že je společný problém všech Oscar de la Renta Bella.

Online jerry
10918 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 19:11

Foteini 

Bella Night neznám, ale ten temně modrý flakon se mi líbí.  

Nevýdrž je v některých případech pozitivem