Nebo počkat do příštího jara.
Nebo očichat Mimosa & Cardamom (Jo Malone), příp. Champs-Elysées (v EdP je jí víc než v Edt).
Nebo počkat do příštího jara.
Nebo očichat Mimosa & Cardamom (Jo Malone), příp. Champs-Elysées (v EdP je jí víc než v Edt).
Mají, popř. i Douglas v Palladiu.
Attraction for Her (Eau de Parfum) (Avon) - hodně svěží dřevitě ambrová vůně, ze které po rozvoněni vystoupily pižmově sladķé ostružiny. Zajímavý a velice příjemný je neustále přítomný tón drceného suchého tabáku. který vůni posunuje do avonovského nadprůměru.
Flora Gorgeous Orchid (Gucci) - svěže sladké vanilkové dřevo zprvu "obohacené" syntetikou. Naštěstí po rozvonění syntetika zmizela a zůstalo jen dřevo poprášené vanilkovým pylem.
jerry Tu zlutou Floru mi nedavno kdesi vnutila prodavacka a nebyla uplne nejhorsi...
Skoro mi to prijde jako "univerzalni darek" pro spotrebitele.
La Vie est Belle L'Elixir (Lancôme) - sladká synteticky ovocná rána do nosu, kterou naštěstí trochu (ale ne moc) utlumily zelené fialkové listy i s pár fialkovými kvítky. Jenže pak přešla do ulepeného sirupu s lehkým náznakem kůže. S LVEB nemá lautr nic společného - naslepo bych tipovala buď nějakou drogerkovku pro dorostenky nebo nepříliš povedenou Escadu. Tohle nechci potkávat ani v zimě, natož v létě....
jerry mne se taky vubec nelibila, ta podivna kuze s rozpatlanou expirovanou fialkovou rtenkou a kokinovym sirupem byl spatny pokus o "vecerni" vuni ![]()
...a co, prosím, Si Passione EdP Intense a Prada Paradox Virtual Flower?
Daisy EdT - slíbené ovoce vnímám v prvních několika sekundách, ale hned v úvodu ho skryje opravdu zřejmá pudrová fialka. Když jsem zkusila ten začátek ještě jednou, rozkýchalo mě něco jako pepř, ale grep jsem fakt nedetekovala. K jiným konkrétním květinám kromě fialky jsem se nedočichala, nic vyloženě jasmínového necítím a vanilku taky nevnímám. V základu převládne (poněkud nudný, ale ne nepříjemný) dřevitý tón s obecným pižmem. Opravdu nepochopím, proč zrovna tento parfém se dočkal tolika desítek odnoží, ale nejspíš je to trend doby - zaujmout změnami vzhledu je pro prodej důležitější než stálá vyšší úroveň bez změn zevnějšku. Flakóny Daisy, Lola, Decadence i Perfect cílí na klienty, kteří preferují novost, slovo "konzervativní" nemají ve slovníku a klasická elegance je pro ně prostě "nuda". Tedy nic pro mě, ale při mírné aplikaci řadím Daisy do kategorie "snesitelná".
Flora Gorgeous Orchid (Gucci) - svěže sladké vanilkové dřevo zprvu "obohacené" syntetikou. Naštěstí po rozvonění syntetika zmizela a zůstalo jen dřevo poprášené vanilkovým pylem.
Mě potěšilo, že to nevoní jako ta růžová, fialovou a zelenou si nepamatuji, ale růžová mě prvně zaujala spíš negativně, pokud si pamatuji.
Přitom mi na jiných lidech nevadí.
Žlutá je hodně sladká, zjišťuji, že v tomhle vedru na mě působí sladkost natolik negativně, že bych sladkou voňavku nedokázala objektivně popsat...
Nezkousela jsem. Ale s ohledem na to, ze se mi Si nelibi a Paradox povazuju vyslovene za nepovedenou, tak to v mem pripade optimisticky nevidim.
...já vím, že se Ti tyhle vůně nelíbí...
Tak Tě nebudu raději trápit![]()
A třeba Divine Le Parfum Jean Paul Gaultier.?
(jestli to Quentin Bisch udělal poctivý jako své některé jiné vůně.?)
Až se ke mně dostane, tak určitě vyzkouším, ale zatím mám ve zkoušecím "zásobníku" vzorků hodně a času málo.
@jerry
Vy nás ale zásobujete, pane Karfík! ![]()
Ze zvyku koukám do diskuse. Nic. A pak, jen tak pro jistotu, do nových komentářů a tam ... monografie Givenchy
.
Díky. Je to úžasná inspirace ke zkoušení, bude-li možná (tedy alespoň některé jejich počiny).
Bohužel jsem si včera uvědomila, kolik krásných vůní od Givenchy už není.
A naopak kolik nových počinů je, ale nestojí za mnoho (ale je to podobné jako u jiných firem - generické vůně na jedno syntetické brdo).
@jerry
Pochval jsi udělila jako šafránu, to je fakt.
Na druhou stranu si někdy říkám, jestli to není taky vznešeně - nostalgický optimismus, stroze a upřímě - prostě věkem (samozřejmě jiskřím mládím
) a úbytkem smyslů. Když nad čtyřicítku přesluhujeme.
jerry
...a co, prosím, Si Passione EdP Intense a Prada Paradox Virtual Flower?
Miru, tu Si Passione Intense jsem v pondělí zkusila na ruku, zrovna jsem byla hodně unavená a musím říct, že mě nejméně HODINU (spíš dvě) strašně štvala, a to se mi ta úplně první verze Si Passione líbila (jinak bych to nedala rovnou na ruku).
Bylo tam něco krutě syntetického. Jestli se k tomu dneska večer dostanu, tak zkusím znovu, ale teď mám na sobě Shalimar EdP, takže rozhodně nic jiného nevyzkouším, to bych necítila ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.