Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 22. srpna 2024 19:08
Reakce na Mha:

Nezbývá než v zájmu empirie vysaditi mimozu

​Nebo počkat do příštího jara.

Nebo očichat Mimosa & Cardamom (Jo Malone), příp. Champs-Elysées (v EdP je jí víc než v Edt).

Offline salvia
příspěvků moje polička 22. srpna 2024 20:11
Reakce na Mha:

...jak mimoza vypadá (o vůni nemluvě) 

​sklo na nožičce a prchají z něj bublinky .

jerry Malone by šel. Ty jeho soliflory, tedy tady biflory...kardamom poznám , tak ten zbytek bude mimoza. Díky až vyrazím k Andělu, zajdu do Douglasu, tam  JM mají, ne?

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 22. srpna 2024 20:21

salvia 

Mají, popř. i Douglas v Palladiu.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 17:38

Attraction for Her (Eau de Parfum) (Avon) - hodně svěží dřevitě ambrová vůně, ze které po rozvoněni vystoupily pižmově sladķé ostružiny. Zajímavý a velice příjemný je neustále přítomný tón drceného suchého tabáku. který vůni posunuje do avonovského nadprůměru.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 18:46

Flora Gorgeous Orchid (Gucci) - svěže sladké vanilkové dřevo zprvu "obohacené" syntetikou. Naštěstí po rozvonění syntetika zmizela a zůstalo jen dřevo poprášené vanilkovým pylem.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 19:43

jerry Tu zlutou Floru mi nedavno kdesi vnutila prodavacka a nebyla uplne nejhorsi...Skoro mi to prijde jako "univerzalni darek" pro spotrebitele.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 19:55
Reakce na Luna:

Skoro mi to prijde jako "univerzalni darek" pro spotrebitele.

​Přesně, mně taky.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 19:53

La Vie est Belle L'Elixir (Lancôme) - sladká synteticky ovocná rána do nosu, kterou naštěstí trochu (ale ne moc) utlumily zelené fialkové listy i s pár fialkovými kvítky. Jenže pak přešla do ulepeného sirupu s lehkým náznakem kůže. S LVEB nemá lautr nic společného - naslepo bych tipovala buď nějakou drogerkovku pro dorostenky nebo nepříliš povedenou Escadu. Tohle nechci potkávat ani v zimě, natož v létě....

Offline andry spravce
2906 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 23:26

jerry mne se taky vubec nelibila, ta podivna kuze s rozpatlanou expirovanou fialkovou rtenkou a kokinovym sirupem byl spatny pokus o "vecerni" vuni

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 12:31

jerry 

...a co, prosím, Si Passione EdP Intense a Prada Paradox Virtual Flower?

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 13:26

Daisy EdT - slíbené ovoce vnímám v prvních několika sekundách, ale hned v úvodu ho skryje opravdu zřejmá pudrová fialka. Když jsem zkusila ten začátek ještě jednou, rozkýchalo mě něco jako pepř, ale grep jsem fakt nedetekovala. K jiným konkrétním květinám kromě fialky jsem se nedočichala, nic vyloženě jasmínového necítím a vanilku taky nevnímám. V základu převládne (poněkud nudný, ale ne nepříjemný) dřevitý tón s obecným pižmem. Opravdu nepochopím, proč zrovna tento parfém se dočkal tolika desítek odnoží, ale nejspíš je to trend doby - zaujmout změnami vzhledu je pro prodej důležitější než stálá vyšší úroveň bez změn zevnějšku. Flakóny Daisy, Lola, Decadence i Perfect cílí na klienty, kteří preferují novost, slovo "konzervativní" nemají ve slovníku a klasická elegance je pro ně prostě "nuda". Tedy nic pro mě, ale při mírné aplikaci řadím Daisy do kategorie "snesitelná".

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 13:31
Reakce na jerry:

Flora Gorgeous Orchid (Gucci) - svěže sladké vanilkové dřevo zprvu "obohacené" syntetikou. Naštěstí po rozvonění syntetika zmizela a zůstalo jen dřevo poprášené vanilkovým pylem.

​Mě potěšilo, že to nevoní jako ta růžová, fialovou a zelenou si nepamatuji, ale růžová mě prvně zaujala spíš negativně, pokud si pamatuji.

Přitom mi na jiných lidech nevadí.

Žlutá je hodně sladká, zjišťuji, že v tomhle vedru na mě působí sladkost natolik negativně, že bych sladkou voňavku nedokázala objektivně popsat...

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 14:27

@Miru 

Nezkousela jsem. Ale s ohledem na to,  ze se mi Si nelibi a Paradox povazuju vyslovene za nepovedenou, tak to v mem pripade optimisticky nevidim.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 04:43

jerry 

...já vím, že se Ti tyhle vůně nelíbí...

Tak Tě nebudu raději trápit

A třeba Divine Le Parfum Jean Paul Gaultier.?

(jestli to Quentin Bisch udělal poctivý jako své některé jiné vůně.?)

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 07:13

Miru 

Až se ke mně dostane, tak určitě vyzkouším, ale zatím mám ve zkoušecím "zásobníku" vzorků hodně a času málo. 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 31. srpna 2024 07:24

jerry 

Offline salvia
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 19:13

@jerry

Vy nás ale zásobujete, pane Karfík!

Ze zvyku koukám do diskuse. Nic. A pak, jen tak pro jistotu, do nových komentářů a tam ... monografie Givenchy .

Díky. Je to úžasná inspirace ke zkoušení, bude-li možná (tedy alespoň některé jejich počiny).

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 20:35

salvia 

Bohužel jsem si včera uvědomila, kolik krásných vůní od Givenchy už není.

A naopak kolik nových počinů je, ale nestojí za mnoho (ale je to podobné jako u jiných firem - generické vůně na jedno syntetické brdo). 

Offline salvia
příspěvků moje polička 03. zaří 2024 22:11

@jerry

Pochval jsi udělila jako šafránu, to je fakt.

Na druhou stranu si někdy říkám, jestli to není taky vznešeně - nostalgický optimismus, stroze a upřímě  - prostě věkem (samozřejmě jiskřím mládím ) a úbytkem smyslů. Když nad čtyřicítku přesluhujeme. 

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 04. zaří 2024 08:58
Reakce na Miru:

jerry 

...a co, prosím, Si Passione EdP Intense a Prada Paradox Virtual Flower?

​Miru, tu Si Passione Intense jsem v pondělí zkusila na ruku, zrovna jsem byla hodně unavená a musím říct, že mě nejméně HODINU (spíš dvě) strašně štvala, a to se mi ta úplně první verze Si Passione líbila (jinak bych to nedala rovnou na ruku).

Bylo tam něco krutě syntetického. Jestli se k tomu dneska večer dostanu, tak zkusím znovu, ale teď mám na sobě Shalimar EdP, takže rozhodně nic jiného nevyzkouším, to bych necítila