Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline salvia
příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:15

Vanderbilt  -  Gloria Vanderbilt

Už jsem zkoušela tak dávno a nesebrala odvahu k opakování. Ale, jak jsem včera napsala, myslím, že za 10 let čmuchání jsem se trochu posunula. Tak statečně do toho...

A máme to tu - příjemná květinová vůně. S jedním zásadním ale (vlastně spíš ALE) spočívajícím v prvních dvou hodinách po aplikaci, kdy vůně opravdu neví, kam se vlastně vrtnout. K aldehydům, ovoci, květinám? Je cítit tím vším, a proto ničím. Nakonec vyhrají, jak již řečeno, ty květiny s trochu zvláštním tónem pocuchaných okvětních plátků.

Ale beru to z té pozitivní stránky... Myslím, že se už dost dobře dokážu vcítit do pocitů zarytých odpůrkyň mé milované Pětky.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 07:38

salvia Já ji mám doma z nostalgie, připomíná mi atmosféru mého mládí, kdy se bez aldehydů neobešla žádná pořádna vůně .

Offline salvia
příspěvků moje polička 12. zaří 2024 08:04

Fleur To já ji mám doma taky a aldehydy myslím celkem snáším. Ale ten problém není v nich. V každém případě, přesně jak říkáš, jsou to 80. léta "an sich".

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 16:35

Paradoxe Virtual Flower (Prada) - velejemné sladce neroliové pižmové květinky. Nic objevného, ale je taková univerzálně líbivá. Bohužel však intenzita i výdrž jsou velmi blízké nule. 

Miru

Tohle ani nezkoušej, nic pro tebe. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 07:07

jerry 

...hmm, však taky píší v názvu, že virtuální...

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 07:36

Miru 

Ano, nomen omen, taky mě to napadlo.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 11:14

jerry A říkala mi jedna prodavačka v Notinu, že ty jejich plnitelné flakónky jako bonus strašně tečou.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 11:42

Fleur 

Ani mě to nepřekvapuje - vždyť někdy protéká i ten neplnitelný.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. zaří 2024 11:58

La Vie Est Belle Elixir Lancome

Zapomenutelné...

(kdyby tam necpali cedr, a nešetřili na kvalitě ingrediencí, mohla to být krásná vůně. Takhle je to nuda, nic. Nic ve smyslu kompozice...)

My Way Floral Giorgio Armani

...příjemné, dobré.

((Ovšem vadí mi, že verze EdP a i tato, jsou velmi signifikantní a tak povedené, že jsou rozpoznatelné na kdejaké kikině(čest vyjímkám) ))

Osobně mám nejraději verzi Parfum, pak Intense.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 13:22

Barenia (Hermès) - suchá dubová kůra s kapkami nesladkého medu (vím, je to protimluv), mezi kterými probleskuje lehké naovocnělé mýdélko. K mé smůle se ale v této fázi objevuje i ne úplně příjemný živočišný tón. Ten se naštěstí po nějaké době rozplynul a jeho místo zaujalo lehce mýdélkové větrové pižmo. Kvalita a s ni ruku v ruce jdoucí sofistikovanost rozhodně značce Hermes ostudu neudělá...ba právě naopak.

Fleur

Naprosto chápu, proč sis ji musela koupit "teď hned" - kdyby nebylo toho živočišna (byť netrvalo dlouho), tak bych udělala totéž.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 14:43

jerry 

...a na tobě je, prosím, jaká intenzita a výdrž?

(složení ne nepodobno Angel Le Lys Thierry Mugler)

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 14:58

jerry Já mám celou značku mezi nejoblíbenějšími (tedy v poslední době mě zklamaly ty nové zahrady i odnože Twilly, to bych fakt nosit nedokázala), takže jsem moc neváhala.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 16:45

Miru

Intenzita a výdrž pro mě tak akorát - je to typ vůně , kterou bych si mohla vzít do kanceláře, na jednáni a kamkoliv, kde jsou kolem mě lidi, kteří "nemohou utéct". Tím nechcí říct, že je to nějaká líbivka obecná, ale taková nenápadná elegance. Přesně to popisuje Fleur v recenzi Je přitom velmi diskrétní a podobně jako Galop (s nímž má určité styčné body) představuje naprosto neostentativní, "tichý" luxus.

Fleur

Ohledně Hermes podepisuju - poslední zahrady považuju za Hermes nehodnou splácaninu a k Twilly jsem si cestu taky nenašla.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 04:17

...obsese...

Mám jen dvě ruce, naštěstí jsem začínala v klasické parfumerii a naštěstí výdrž mnoha vůní je poměrně krátká, takže se posléze v Ingredients dalo vrstvit.

Připomněla jsem si některé již stávající vůně(na svoji kůži) -

Black Orchid EdP + Parfum, Noir Extreme, Narciso Rodriguez Fór Her EdP + Musc Noir Rose, 

a zkusila i ty, co jsem neznala:

GOOD GIRL ELIXIR Carolina Hererra- růže, paculi, vanilka. Jemné, příjemné, typové vůně jako původní Lacoste Pour Femme bez svěžesti, prostě taková milá vůně, která potěší jak náctileté tak jako dárek pro nenáročnou nositelku, která chce pěkné vonet

ANGEL FANTASM Thierry Mugler - příjemné, ale slabé. Nicméně voní to pěkně. Jakoby intenzitu původní vůně Angel EdP ztlumili z desítky na jedničku a přidali lahodnou lékořici z Lolitky Lempicke EdP puvodni

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 04:21

SCANDAL ABSOLU Jean Paul Gaultier - celý obličej se člověku roztáhne do úsměvu, když si přivoní, protože je to slaďoučké, vanilkové, lahodné. Lineární ale dobré . Fík tam nevnímáme. Hodně podobno Scandal by Night, ale Night má lepší vývoj, není tak lineární a složky se lépe predstavi

Na chladné dny, pro náctileté a pro ty, které nemusí nebo nechtějí držet diety...

DIViNE LE PARFUM Jean Paul Gaultier - takový hodně líbivý mix původní Femme a Scandal. Prostě smíchali to, co mělo úspěch a šup s tím na trh. Jako dárek pro nenáročné, které oblibují kvetinkyhustávanilkahodnedosladka

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 04:25

L'Interdit ABSOLU Givenchy

...musím zkusit znovu, pro lepší popis i prozkoumání

Ale - je to povedená vůně. Nutno však podotknout, že inklinuje do roviny unisex až pánské. Má v sobě pořád onu jistou klouzavou delikatne nahoubickovatelou mazlavost tuberouzy, objeví se tam opravdu rum i kořeněně kardamonová svezest

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 04:36

BARENIA Hermes

- je to dobrá vůně. Hlavně se mi líbí proto, že má vývoj, umí překvapit, není to všeobecná líbivka, která by zapadla v mnoha dalších podobných, ale pěkná je hodně.

Opravdu tam je dubová kůra, jakoby jste šedokhaki plát kůže/tenké kůry ztrhli z živého/rostoucího kmenu a mezi prsty vnímali jednotlivá vlákénka a současně jemnou lepkavost mízy a cítili hebké, delikatne svíravé taniny, kvůli kterým je dub známý i jako léčivka...

Opravdu, i já tam cítím vůní Angel EdT původní, bez gurmánštiny - lahodné, chuťově plné pačuli od Muglera,

a ano, na chvíli, se pačuli tak zhutní, až působí svým způsobem živočišně - což se mi líbí moc.

Na konci se vůně usadí do něčeho lahodného, s vanilkou, vláčným, konvalinkové chladivem pudrem, s  jiskřivým vzduchem a s pohodovou eleganci.

(vymůrovala jsem si vzorek, musím lépe vyzkoušet. Hlavně kvůli vydrži. A taky pro lepší zachycení celé vůně)

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 04:40

Libre Flower And Flames

- jemná, příjemná, zapomenutelné

Sol de Janeiro, ta žlutá - moc dobré. Typově jak od Paco Rabbane ta vůně s hadem...

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 08:23

Miru Mně se Barénia moc líbí, ještě víc teď v tom podzimním počasí, tak mě těší, že ani u tebe nepropadla .

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 11:50

Fleur