euridike No já jen čtu a žasnu: Mám to velmi podobně. Byla to několik let taková ta moje "comfort" vůně, ale jako kdyby mi přestávala dávat takovou tu tichou podporu. A to jsem měla snad 4 flakony...Tak teď jsem ve fázi hledání něčeho, co mi tuhle "službu" nabídne. Nechci to nechávat jen na Insolence, která se mnou letos načíná 18. rok.![]()
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
L'Interdit jsem nedávno dostala..po letech a jsem z něj zase natěšená.
Pamatuju si, že se Ti /nejen/ černý L'Interdit líbí, dokonce si myslím, že jsem tuhle vůni poprvé vyzkoušela právě proto, že se líbila Tobě; říkala jsem si, jestli u ní nedošlo k nějaké reformulaci, zkoušela jsem ji ne ze svého flakonu, ale v Marionnaud, kde jsem ji na sebe stříkla vlastně jen proto, že jsem nebyla schopná se rozhodnout, co z toho, co neznám, vyzkouším, což se mi bohužel stává poslední dobou víc než často.
Miru Já ji mám v plánu vyzkoušet, ale jsem si předem na 99% jistá, že se mi líbit nebude, protože všechny ty jedlé složky ze základu se samozřejmě do vůně výrazně procpou už v prvních deseti minutách. A jakkoliv miluji kávu i amaretto (tedy každý z těchto nápojů zvlášť), ve vůních mi vadí.
Jakmile vyzkouším, dám vědět
.
...určitě dej vědět, budu ráda!![]()
Jako to složení má potenciál veliký.
Záleží ale, jestli to nedfláknou/aneb - sláva chemii...
Goddess (Perfume) (Lush) - příjemný dřevitý oud s nepatrně indolickým jasmínem plynule přešel do jemného smetanového krému s bílou broskví a s jemným pudrovým popraškem.
...a hodně by mě také zajímala
Good Girl Jasmine Absolute Carolina Herrera
(složení parádní a na parfumo hodnocení "9".!.)
((a taky mě napadlo, že by to mohlo mít blízko ke kdysi vůni Alien Absolue Thierry Mugler...))
jerry kurnik, nemojhli by ten jazmín s celým tým popraškom poprášiť na niečo iné? Znie to cele lákavo, ale zase oud....ja sa snáď pôjdem s kyticou ruží ospravedlniť pačuli, ktore mi takto šlo na nervy predtým....
Souhlas - pro mě je tahle kombinace už taky trochu moc. Já mám pro změnu radši ten oud.
Atelier des Fleurs: Cedrus (Chloé) - vzdušně svěží sladká pryskyřice usazená v něžné nasládle svěží zeleni (fialkové lístky, pár lučních kvítků). Křišťálová vůně - třpytivá a průhledná, nikoliv však slabá - intenzita i výdrž jsou nečekané. V rozporu s názvem je ale cedru tak málo, že skoro nic ( ne, že by mi to nějak vadilo).![]()
euridike Já jsem zas nedávno zkusila červený flakon a to byla čirá hrůza. A to jsem kdysi taky jeden spotřebovala a líbil se mi, vůbec jsem tu vůni nepoznala. Nebo mi stárne nos.![]()
slniecko Zkouším si tu omluvu představit
; růže v kombinaci s pačuli je moje oblíbená dvojka.
Sedmikráska (Manufaktura) - zelený trávník zkropený jarním deštíkem plný drobných kvítků, doplněný nasládle mýdélkovým tónem. Zůstává po celou dobu takřka neměnná a jen se postupně utlumuje. Intenzita a výdrž na poměry značky velmi dobré.
jerry Čekala jsem, jak ji zhodnotíš. Většina vůní od Manufaktury je pro mě naprosto neidentifikovatelný slaboučký mišmaš ovocných a květinových tónů, který se rychle vytratí, takže v tomto případě jsem byla příjemně překvapená právě tím kosmeticky krémovým a mýdlovým vyzněním. jež nějakou chvíli vydrželo. Pořídila jsem alespoň dceři vonnou svíčku a krém na ruce.
Z parfémové produkce Manufaktury mám s výjimkou Rebarbory a většiny vůní pánských dojem hodně podobný.
Sedmikrásku bych si sice nekoupila (na mě je hodně jednotvárná a podobných typů vůni už mám několik), ale svíčku jsem koupila sobě i dceři. Sedmikráska by se mi líbila jako vonné mýdlo do prádelníku.
jerry Tak to vnímáme naprosto stejně
.
To sa človek skleslo snaží si predstaviť, keď tam ide a realita býva napokon rôzna
.
Ale máš pravdu, že tie ruže by mohli pačuli padnúť vhod.
jerry na mne zapracovala vyslovene jablkovo, ale milo. Mám skúsenosť, že pánske vône ma od nich väčšinou vôbec nepotešia, ale tie dámske bývajú neškodne príjemné, za tú cenu fakt fajn, bez ohľadu na to, či voňajú tak, ako sľubujú, alebo je ten dojem vo výsledku iný.
To sa človek skleslo snaží si predstaviť, keď tam ide a realita býva napokon rôzna
.
Ale máš pravdu, že tie ruže by mohli pačuli padnúť vhod.
jerry na mne zapracovala vyslovene jablkovo, ale milo. Mám skúsenosť, že pánske vône ma od nich väčšinou vôbec nepotešia, ale tie dámske bývajú neškodne príjemné, za tú cenu fakt fajn, bez ohľadu na to, či voňajú tak, ako sľubujú, alebo je ten dojem vo výsledku iný.
Atelier des Fleurs: Tuberosa 1974 (Chloé) - sytá osmdesátková bílokvětinovka, docela úderná - takřka tuberózový soliflor, ze kterého v dojezdu vystrkují růžky zelené a vodou napité masité stonky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje